Zimski sportovi

Video: Odlična večer za goste, Canucksima velika pobjeda u Chicagu

Branimir Korać • subota, 21.12.2013.
Video: Odlična večer za goste, Canucksima velika pobjeda u Chicagu
Foto: EPA

Od pet utakmica u NHL-u noćas, njih četiri su završene pobjedom gostiju. Jedina domaća momčad koja je slavila je Winnipeg, a najzanimljiviji dvoboj igran je u Chicagu gdje je gostovao Vancouver...

Chicago Blackhawksi su upisali domaći poraz nakon kaznenih udaraca protiv Vancouvera. U zanimljivom susretu Canucksi su slavili s 3:2 i tako su nakon dva uzastopna poraza napokon slavili.

Blackhawksi su ispustili prednost 2:0 do koje su ih doveli Kris Versteeg i Patrick Kane, a poništili su je Zack Kassian i Daniel Sedin. Prilikom izvođenja kaznenih udaraca trebalo je čak osam serija za odluku, a onda je prvo Eddie Lack obranio pokušaj Michala Handzusa da bi nakon toga Ryan Kesler svladao Anttija Raantu.

“Mislim da nas je u ovom susretu iznevjerio naš powerplay. S igračem više uopće nismo bili opasni i to im je sigurno pomoglo u podizanju samopouzdanja. Morat ćemo definitivno poraditi na tom dijelu igre“, komentirao je Kane. Obje momčadi su imale po četiri situacije s igračem više i sve četiri su ostale neiskorištene.

U velikoj formi igraju Ducksi koji su stigli do sedme uzastopne pobjede. Novo slavlje došlo je u gostima kod Devilsa gdje je u produžetku za pobjedu zabio Kyle Palmieri.

U zanimljivom dvoboju Ducksi su mogli slaviti i u 60 minuta, međutim pet minuta prije kraja Andy Greene zabija za 2:2 i produžetak. Inače Devilsi su bili ti koji su poveli i to preko Michaela Rydera, no gosti su napravili preokret golovima Cama Fowlera i Mathieua Perreaulta.

“Jako sam sretan zbog Kylea, što je napokon postigao pogodak i to upravo na ovom ledu gdje je imao ogromnu podršku obitelji. Ne samo zbog pogotka, mislim da je odigrao uistinu dobru utakmicu“, rekao je trener Ducksa Bruce Boudreau.

Hurricanesi niti protiv Capitalsa nisu mogli računati na Mikea Komisareka. Patila je zbog toga njihova obrana i Capitalsi su slavili s 4:2 i to zahvaljujući u velikoj mjeri Philippu Grubaueru koji je ubilježio 39 obrana.

Poveli su Hurricanesi u prvoj trećini golom Jordana Staala, međutim ključna je bila druga dionica. Tu su gosti napravili preokret i golovima Marcusa Johanssona i Johna Carlsona stigli do prednosti koju je izbrisao Riley Nash. Ipak Troy Brouwer ponovno dovodi goste u vodstvo da bi konačnih 4:2 u posljednjim trenucima susreta postavio Alex Ovečkin.

Još jednom su se Capitalsi iskazali u igri s igračem više zabivši iz sve tri prilike u drugoj trećini. “Nije nešto o čemu želite da ovisi vaš rezultat, međutim dok god nam funkcionira powerplay, zadovoljni smo. Ipak svjesni smo da moramo podići igru pet na pet gdje još uvijek imamo problema“, smatra Brouwer.

Winnipegov rookie Mark Scheifele s nove dvije asistencije i s petom utakmicom u nizu da je u bodovima, pomogao je Jetsima da stignu do pobjede protiv Panthersa 5:2. Panthersi su poveli, međutim nakon toga je domaćin potpuno zadominirao i na kraju visoko slavio.

Shawn Matthias je doveo Floridu u vodstvo, ali nakon toga u nešto više od četiri minute zabijaju Jacob Trouba, Tobias Enstrom i Blake Wheeler za preokret. Evander Kane je na startu druge dionice povisio na 4:1 i bilo je jasno da će gosti teško nešto napraviti u ovom susretu. Do kraja susreta su nakratko smanjili preko Nicka Bjugstada da bi konačnih 5:2 postavio Michael Frolik.

New York Rangersi su odradili lošu utakmicu protiv Islandersa i na domaćem ledu upisali su poraz 5:3. U Maddison Square Gardenu jednostavno poklanjaju previše bodova gostima i time su se okoristili i Islandersi.

Henrik Lundqvist je obranio samo 15 pokušaja gostiju za koje su strijelci bili Michael Grabner dvaput te po jednom Cal Clutterbuck, Brian Strait i Thomas Vanek. Strijelci za Rangerse bili su Benoit Pouillot, Derek Dorsett i Derek Stepan.

NHL:
Chicago Blackhawks – Vancouver Canucks 2:3 (SO)
New Jersey Devils – Anaheim Ducks 2:3 (OT)
Carolina Hurricanes – Washington Capitals 2:4
Winnipeg Jets – Florida Panthers 5:2
New York Rangers – New York Islanders 3:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!