Zimski sportovi

Penguinsi bolji od Flamesa, Vermette hat-trickom odveo Coyotese do pobjede

Branimir Korać • subota, 21.12.2013.
Penguinsi bolji od Flamesa, Vermette hat-trickom odveo Coyotese do pobjede
Foto: EPA

Prva dva susreta subotnjeg NHL programa ponudila su dovoljno neizvjesnosti. Penguinsi su nakon visokog vodstva zakomplicirali susret protiv Flamesa dok je Phoenix slavio u Ottawi...

Iako nije branio i nije sudjelovao u pobjedi Penguinsa protiv Flamesa, Jeff Zatkoff je imao razloga za zadovoljstvo. Zadovoljio je čelnike Penguinsa nastupima u dosadašnjem dijelu sezone i dobio je dvogodišnji ugovor. Nije dobio priliku proslaviti ugovor braneći protiv Flamesa, posao je odradio prvi vratar Pittsburgha Marc-Andre Fleury i to solidno unatoč tri primljena pogotka.

Penguinsi su do pobjede mogli i lakše doći, imali su prednost od tri gola minutu prije kraja druge trećine da bi dopustili Flamesima da se ekspresno vrate u utakmicu.

Prva trećina pripala je domaćinu koji golovima Pascala Dupuisa i Harryja Zolnierczyka dolazi do prednosti 2:0. Paul Byron je u 27. minuti smanjio zaostatak, a onda Sidney Crosby i James Neal do 39. minute odvode Penguinse do 4:1.

Svega 20 sekundi nakon pogotka Neala Mike Cammalleri je smanjio na 4:2 da bi u prvoj minuti posljednje trećine neizvjesnost vratio Jiri Hudler. Nakon dolaska na samo gol zaostatka, Flamesi su stvorili pritisak i u posljednjoj trećini bili su opasniji, međutim promjene rezultata nije bilo.

Uz 37 obrana Mikea Smitha Coyotesi su uspješno odradili gostovanje u Ottawi i slavili u produžetku 4:3. Nije to bio lagan posao, Senatorsi su bili vrlo opasan protivnik, ali Coyotesi su odgovorili na izazov.

Ottawa je bolje otvorila utakmicu i povela je s 2:0 golovima Marca Methota i Zacka Smitha, ali Coyotesi su brzo odgovorili i preko Antoinea Vermettea i Radima Vrbate uspjeli su poravnati na 2:2.

Veliki pritisak Ottawi se isplatio u završnici druge trećine kada je Methot svojim drugim golom vratio prednost na stranu domaćina i sve do dvije i pol minute prije kraja Phoenix je bio u zaostatku. Onda Vermette ponovno vara Craiga Andersona i donosi produžetak svojoj momčadi. Apsolutni junak Coyotesa tamo dovršava svoju sjajnu večer novim pogotkom i to nakon dvije i pol minute za hat-trick i pobjedu 4:3.

NHL:
Pittsburgh Penguins - Calgary Flames 4:3
Ottawa Senators - Phoenix Coyotes 3:4 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!