Košarka

Himki u završnici slomio Triumf, Popović ponovno među boljima

Branimir Korać • nedjelja, 22.12.2013.
Himki u završnici slomio Triumf, Popović ponovno među boljima

Deveto kolo skupine B VTB lige donijelo je Himkiju i devetu pobjedu. Momčad za koju nastupaju Marko Popović i Krešimir Lončar svladala je na svom parketu Triumf sa 84:72...

Himki sa savršenih 9-0 u VTB ligi odlazi na mali odmor. Momčad Rimasa Kurtinaitisa u posljednjem susretu ove godine svladala je na svom parketu Triumf sa 84:72.

Gosti su izdržali tri četvrtine koliko su bili potpuno u igri i držali priključak, međutim osjetilo se u posljednjih deset minuta da Himki ima više rješenja s klupe i uz veću kvalitetu i svježinu stigao je do pobjede.

Odluka je pala na samom početku posljednje četvrtine kada je Himki napravio seriju 9:0 i pobjegao na plus 12 poslije čega više nije imao nikakvih problema i mirno je dovršio posao.

"Igrali smo dobro tri četvrtine, ali na kraju se osjetilo kako nemamo toliku širinu kao Himki. Igrači koji su nas držali u igri ostali su bez snage i tu smo izgubili utakmicu. Sada odlazimo na mali odmor do 29. prosinca kada ćemo se ponovno okupiti i pripremiti za nastavak sezone", rekao je trener gostiju Vasilij Karašev.

Prvo ime utakmice bio je James Augustine koji je ubacio 19 poena (8/9) uz 13 skokova, Sergej Monja je ubacio 17 poena (7/11), a Marko Popović je za 30 minuta ubilježio 14 poena (4/5 za dva, 2/6 za tri) uz tri skoka i tri asistencije. Krešo Lončar je za deset minuta dodao dva poena (1/3 za dva) i dva skoka. Kod Triumfa Cory Higgins je upisao 24 poena (9/20) uz šest skokova dok je Evgeni Valiev dodao 14 poena (6/9) i sedam skokova.

VTB liga, deveto kolo:
Himki - Triumf 84:72

Ljestvica:
1. Himki 9-0
2. CSKA 7-1
3. Krasnje Krilja 5-4
4. Tsmoki Minsk 4-5
...
6. Triumf 4-5
...

Foto: bckhimki.ru

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!