Košarka

Fenerbahče razočarao u derbiju, Žorić među boljima, Bogdanović podbacio

Branimir Korać • nedjelja, 22.12.2013.
Fenerbahče razočarao u derbiju, Žorić među boljima, Bogdanović podbacio
Foto: EPA

U 11. kolu turskog košarkaškog prvenstva Fenerbahče je ugostio momčad Karsiyake i upisao neočekivani poraz. Uz skroman nastup nekolicine važnih igrača istanbulska momčad u posljednjoj četvrtini poklonila je gostima slavlje...

Prilično lošu utakmicu odigrali su košarkaši Fenerbahčea u 11. kolu turskog prvenstva i to im je donijelo četvrti prvenstveni poraz. U svojoj dvorani poraženi su od Karsiyake sa 76:66 uz veliki pad u završnici susreta.

Mučio se domaćin od samog početka susreta i nikako se nije mogao odvojiti što je Karsiyaka iskoristila i u završnih deset minuta uzela ono što joj se nudilo tijekom cijelog susreta.

Fenerbahče u tom razdoblju igre nije uspio nadoknaditi zaostatak u kojem se našao nakon serije gostiju. Uspio je domaćin u jednom trenutku smanjiti na 68:65, ali više nije ništa pogodio iz igre i Karsiyaka je u završnici susreta samo dodatno povisila prednost.

Nezaustavljiv je bio Bobby Dixon koji je ubacio 26 poena (9/19) uz sedam skokova i šest asistencija kojem je veliku pomoć pružao Esteban Batista s 12 poena (4/12) i 12 skokova. U domaćem sastavu najagresivniji bio je Linas Kleiza koji je upisao 17 poena (6/12) uz pet skokova, dobar je bio i Luka Žorić koji je za 28 minuta ubacio 12 poena (6/8 za dva) uz osam skokova dok je potpuno podbacio Bojan Bogdanović koji je za 23 minute ubacio tek pet poena uz loš šut iz igre 1/8 (1/4 za dva, 0/4 za tri). Tome je dodao po tri skoka i asistencije.

Tursko prvenstvo, 11. kolo:
Fenerbahče - Karsiyaka 66:76

Ljestvica:
1. Banvitspor 10-1
2. Anadolu Efes 9-2
3. Karsiyaka 8-3
4. Usak Sportif 7-3
...
6. Fenerbahče 7-4
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!