Zimski sportovi

Video: Blue Jacketsi i Bruinsi uzvratili poraze

Željka Jurkas • nedjelja, 22.12.2013.
Video: Blue Jacketsi i Bruinsi uzvratili poraze

U ostalih deset sinoćnjih utakmica NHL-a bilo je puno preokreta i čak šest utakmica nije završilo u regularnom dijelu. Sedma sreća za Detroit u ispucavanju kaznenih udaraca, Jonesova osma pobjeda, drugi shutout Elliotta i pedeset udaraca koje je Tampa uputila na vrata Petersa samo su neki od detalja...

U svom osmom nastupu Martin Jones izjednačio je najbolji početak karijere jednog vratara u NHL-u. U sezoni 1982./83. Bob Froese, vratar Philadelphije upisao je osam pobjeda u prvih osam nastupa. Jones je zaključao svoja vrata pri ispucavanju kaznenih udaraca za nastavak svog niza i devetu pobjedu njegove momčadi u zadnjih deset utakmica. Kao i uvijek, mladi vratar je nakon utakmice napominjao da je najvažnije da svojoj momčadi da priliku za pobjedu i da je ovo tek početak na koji se treba graditi. S druge strane leda, Semyon Varlamov bio je nemoćan protiv udarca Anže Kopitara. Dva boda su ostala u Staples Centru unatoč, netipičnom za Kingse ove sezone, gubitku prednosti od dva gola. Penalty kill jedinica Los Angelesa dopustila je čak dva powerplay gola, što se nije dogodilo od 2. studenog. Jeff Carter i Justin Williams bili su strijelci za domaćine, a Erik Johnson i Ryan O'Reilly za Avalanche.

Nakon što su dva dana prije poraženi u Buffalu, Bruinsi su u TD Gardenu dali sve od sebe da seriju vrate na svoju stranu. I uspjeli su, dva gola Reillya Smitha, po jedan Davida Krejčija i Milana Lučića s 34 obrane Tuukka Raska bili su dovoljni za pobjedu od 4:1. Boston je došao u vodstvo sredinom prve, ali na samom kraju Zemgus Girgensons izjednačuje. Unatoč ranom golu početkom druge, Bruinsi su pravi zamah dobili tek nakon obrane 5 na 3 bez svojih top penalty kill igrača koji su služili kaznu. “Mislim da smo donijeli par loših odluka u krivom trenutku i to nas je koštalo utakmice“, rekao je trener Sabresa Ted Nolan, prenosi nhl.com.

Nakon šest poraza pri izvođenju kaznenih udaraca, Detroit Red Wingsi su napokon došli do pobjede u jednom od najzanimljivijih susreta večeri. Jonas Gustavsson zaključao je svoju mrežu, a Pavel Datsyuk i Daniel Alfredsson su bili bolji od Jonathana Berniera u generalnoj probi za Winter Classic. “Bilo je sjajno. Jako dugo je prošlo od naše zadnje pobjede u shootoutu. Ova pobjeda je dobro došla i momčadi i meni jer mislim da nisam baš odigrao najbolju utakmicu“, rekao je na kraju Gustavsson. U „ne baš najboljoj utakmici“ vratar Wingsa imao je jednu od najljepših obrana Lige ove sezone: kada su svi već imali ruke u zraku slaveći gol Toronta, Gustavsson je zaronio i desnom palicom uspio zaustaviti pak na putu u praznu mrežu. Detroit je otišao na prvi odmor s dva gola prednosti, a Toronto odgovara u drugoj trećini i početkom zadnje dolazi u vodstvo 100. golom Davida Clarksona . “Mislim da naše rivalstvo raste i postat će sve veće. Kadgod su dvije momčadi toliko blizu jedna druge, uvijek se postoji taj dodatni naboj, svaki susret je kao playoff, komentirao je Clarkson prelazak Wingsa u istočnu konferenciju. Tomas Tatar odveo je utakmicu u produžetak backhandom sedam minuta prije isteka vremena.

Pedesetim udarcem prema golu Boltsi su došli do pobjede u Tampa Bay Times Forumu. Radko Gudas bio je u prodoru 2 na 1 s Nate Thompsonom kada je opalio prema golu. “Thompson je dolazio na dodavanje, ali nisam bio siguran da ću uspjeti, pa sam pucao“, rekao je strijelac o svom pobjedničkom golu u produžetku. Carolina je dvaput vodila, ali unatoč sjajnom Justinu Petersu Lightning je oba puta našao način kako izjednačiti. Ben Bishop upisao je 25 obrana u svojoj devetnaestoj pobjedi.

Četiri gola u zadnjoj trećini u Nassau Coliseumu odvela su Duckse do osme pobjede u nizu i rekorda u povijesti kluba. S druge strane, New York Islandersi ponovno ne uspijevaju zadržati vodstvo ulaskom u treću. Ovo je deseta tako izgubljena utakmica u 36 susreta. Ryan Getzlaf zabio je hat trick, asistirao na pobjedničkom golu Kyla Palmieria i općenito, riječima trenera Bruce Boudreaua:“... odučio je sam odvesti momčad do pobjede i ostali su se samo priključili. Bio je katalist i nije prihvaćao poraz“, prenosi klupska stranica. Palmieriu je ovo drugi u nizu, a četvrti u sezoni pobjednički gol. U prve dvije trećine uz dobru igru Islesi su triput zabili. Thomas Vanek je dvaput, a Frans Nielsen jednom našao rješenje za Frederika Andersena. “Jako sam zadovoljan načinom kako smo zadržali prisebnost kroz cijelu utakmicu i uspjeli se u trećoj vratiti kako jesmo“, rekao je kapetan Anaheima.

Andy Green zabio je 43 sekunde nakon početka produžetka u Verizon Centru i Devilsi su uzeli dodatni bod nakon što su se dvaput tijekom utakmice vraćali s dva gola manjka. “Iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put zabio u produžetku. Odličan je osjećaj i ovo je velika pobjeda“, prenosi nhl.com reakciju Greena. A Mike Green iz redova Capitalsa sažeo je igru svoje momčadi:“Igrali smo dobro prvih 40 minuta, a trebali smo 60.“ Marek Zidlicky zabio je dva gola, Dainius Zubrus izjednačujući, a Jaromir Jagr svoj 694. čime je izjednačen s Markom Messierom na listi strijelaca svih vremena. Alex Ovečkin je dan nakon što je u praznu mrežu zabio svoj 400. NHL gol bio jedan od četiri strijelaca Washingtona i došao do vodećeg, 30. gola sezone.

Columbus Blue Jacketsi odigrali su odličnu zadnju trećinu i zabili četiri gola za pobjedu na domaćem ledu u Nationwide Areni. Iako su do sredine druge imali vodstvo od dva gola, Philly zabija dva s dvadeset sekundi razmaka i na drugi odmor odlazi s izjednačenjem. “Najvažniji trenutak utakmice je bila prva smjena Dubinskyeve linije u trećoj. Stisnuli su ih i to je poslalo poruku ostatku momčadi da samo igraju“, rekao je trener Columbusa, Todd Richards, a prenosi nhl.com. Ryan Johansen i R.J. Umberger bili su dvostruki strijelci za Jacketse, a Wayne Simmonds za Flyerse. Marian Gaborik, kojemu je ovo bila prva utakmica nakon 17 propuštenih zbog ozljede koljena, slomio je ključnu kost u prvoj trećini. U postavu Philadelphije se neočekivano dva tjedna prije vremena vratio Vincent Lecavalier i upisao asistenciju.

Unatoč vodstvu od tri gola na kraju prve, Habsima su trebali produžeci za svladavanje Nashvillea. David Desharnais slapshotom je matirao Cartera Huttona prvi put na utakmici sredinom produžetka. Hutton je na golu zamijenio Mareka Mazaneca koji je unutar 3:07 minute sredinom prve pustio tri gola. “Pobjeda nam je najvažnija stvar trenutno. Svaka čast Desharnaisu na golu, trebao je ogroman trud za dobivanje paka i udarac je bio savršen“, zaključio je trener Canadiensa Michel Therrien. Rookie branič Predatorsa Seth Jones pogođen je pakom u lice krajem prve.

Chris Stewart zabio je treći hat trick karijere, a Brian Elliott obranio sva 23 udarca na vrata u Rexall Placeu za potpuni potop Oilersa i nova dva boda na kontu St. Louisa. “Ogromne zasluge idu mojim suigračima u liniji. Ja sam samo na pravom mjestu u pravo vrijeme, a oni mi dodaju“, rekao je Stewart koji ima osam golova u zadnjih šest utakmica. Počelo je mirno, dva gola u prve dvije trećine, a onda u trećoj Stewart dodaje dva, a Jaden Schwartz i Patrik Berglund po jedan. Ryan Jones je falio u momčadi Edmontona nakon što je na jutarnjem treningu pri sudaru s kapetanom Andrewom Ferenceom dobio potres mozga, a u momčad Bluesa se vratio kapetan David Backes nakon dvije propuštene zbog potresa mozga.

Veliki broj udaraca prema vratima obje momčadi rezultirale su s dva gola u svakoj mreži na kraju regularnog dijela. Kari Lehtonen pročitao je prva četiri kaznena udarca, ali je propustio Joe Thorntona. Alex Stalock, koji dva tjedna nije igrao zaustavio je svih pet pokušaja Starsa i osigurao da nova dva boda ostanu u SAP Centru ili popularno zvanom Shark Tanku. Ray Whitney u prvoj i Antoine Roussel početkom druge dali su gostima dva gola prednosti koju Jason Demers svojim prvim golom sezone smanjuje. Početkom zadnje trećine Joe Pavelski izjednačuje na dodavanje Thorntona. Dallas je ostao na pet braniča kada je u drugoj Sergei Gonchar dobio pakom u desnu stranu lica. Rookie Sharksa Tomas Hertl koji je ozlijeđen u utakmici s Kingsima neće biti u postavi najmanje narednih mjesec dana.

NHL
Los Angeles Kings – Colorado Avalanche 3:2 kazneni udarci
Boston Bruins – Buffalo Sabres 4:1
Toronto Maple Leafs – Detroit Red Wings 4:5 kazneni udarci
Tampa Bay Lightning – Carolina Hurricanes 3:2 produžetak
New York Islanders – Anaheim Ducks 3:5
Washington Capitals – New Jersey Devils 4:5 produžetak
Columbus Blue Jackets – Philadelphia Flyers 6:3
Nashville Predators – Montreal Canadiens 3:4 produžetak
Edmonton Oilers – St. Louis Blues 0:6
San Jose Sharks – Dallas Stars 3:2 kazneni udarci

Foto - Wikipedia, Canada Hky

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!