Zimski sportovi

Video: Canucksi ostali bez prvog vratara u pobjedi protiv Jetsa, Rangersi nadigrali Wild

Željka Jurkas • ponedjeljak, 23.12.2013.
Video: Canucksi ostali bez prvog vratara u pobjedi protiv Jetsa, Rangersi nadigrali Wild
Foto: EPA

Dva susreta sinoć u NHL-u otišla su na stranu domaćina. Nucksi su zabilježili devetu pobjedu u zadnjih jedanaest susreta, a Rangersi su u zadnjih osam susreta na domaćem ledu upisali drugu pobjedu...

Četiri neuzvraćena gola New Yorka u Madison Square Gardenu zadala su Minnesoti trinaesti poraz u gostima. Gosti su rano poveli i u izjednačenoj igri Ragsi tek na powerplayu dolaze do gola. Druga trećina u potpunosti odlazi na stranu domaćina, koji uz dva gola u mreži Niklasa Backstroma odlazi na odmor nadpucavši Wild 17:5. “Vjerojatno naša najbolja utakmica sezone. Svi smo pridonijeli i odigrali svih 60 minuta. Trebalo nam je to da se počnemo dobro osjećati“, rekao je jedan od strijelaca, Carl Hagelin, a prenosi The Hockey News. Sveukupno čvršća i defenzivno bolja igra Blueshirtsa okrunjena je zadnjim, četvrtim golom sredinom treće, kada Chris Kreider promašuje udarac, ali pak ipak odlazi kroz noge Backstroma. U momčad Wilda se vratio Mikael Granlund nakon jedanaest propuštenih utakmica zbog ozljede glave.

Christopher Tanev matirao je Ondreja Paveleca udarcem između krugova sredinom zadnje trećine za pobjednički gol u Rogers Areni. Domaćini su poveli powerplay golom sredinom prve, a pred sam kraj ostali bez prvog vratara Roberta Luonga. “Razgovarao je s Burnsteinom na timeoutu maloprije nego je izašao. Iznenadilo me, nisam ni znao da je ozlijeđen“, prenosi klupska stranica riječi trenera Johna Tortorelle o ozljedi vratara Canucksa. Luongo je obranio svih šest udaraca prema vratima, a zamijenio ga je Eddie Lack koji propušta tek jedan od šesnaest. Sredinom treće Evander Kane zabija za izjednačenje. “Početkom treće izgledalo je kao da ćemo odustati. Poštujem kako smo se ipak držali, Eddie je imao nekoliko dobrih obrana i zabili smo veliki gol. Sretan sam s momčadi i načinom kako reagiraju u zadnjih nekoliko tjedana“, zaključio je Tortorella.

NHL
New York Rangers – Minnesota Wild 4:1
Vancouver Canucks – Winnipeg Jets 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!