Rukomet

Goluža objavio popis putnika za prvi dio priprema za Euro u Danskoj

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 23.12.2013.
Goluža objavio popis putnika za prvi dio priprema za Euro u Danskoj
Foto: Davor Sajko

Izbornik rukometne reprezentacije Hrvatske, Slavko Goluža, objavio je popis putnika za prvi dio priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo u Danskoj. U Umag će tako ovoga četvrtka uz standardno jake hrvatske snage otputovati i dva itekako mlada lica, Ivan Slišković te Sandro Obranović, dok će se igrači iz Bundeslige reprezentaciji priključiti u drugome dijelu priprema.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija ovoga će se četvrtka uputiti na prvi dio priprema za nadolazeće Europsko rukometno prvenstvu koje će se od 12. do 26. siječnja održati u Danskoj. Izbornik Slavko Goluža tom je prilikom obznanio popis od 19 igrača koji će u četvrtak u ranim jutarnjim satima krenuti put Umaga gdje će se do kraja prosinca pripremati za europsku smotru.

Širi popis od 28 igrača tako je smanjen na njih 19, a uz standardne jake hrvatske snage poput iskusnih vratara Alilovića te Loserta, brzih krila Čupića, Horvata, Štrleka te uvijek snažnih Vorija, Kopljara i Gojuna ekipi će se pridružiti dvojica bivših Našičana, Ivan Slišković, danas igrač Celja, te Sandro Obranović, ovoljetno pojačanje CO Zagreba, a svoje mjesto u ekipi našli su i mladi Zagrebaši Stepančić, Mandalinić te Ivić.

Iako je prvi dio priprema zapravo trebao biti odrađen od 18. do 23. prosinca izbornik Goluža već je ranije odlučio eliminirati taj ciklus te je svoje momke odlučio okupiti 26. prosinca kako bi nakon naporne klupske sezone imali vremena za kraći odmor. Nakon što odrade pripreme u Umagu hrvatski će se rukometaši ponovno okupiti 2. siječnja kada bi se ekipi trebali pridružiti i igrači iz Bundeslige s kojima bi u narednih osam dana trebalo uigrati sve zamišljeno te također provjeriti spremnost kroz dva dvoboja s Tunisom.

Na koncu izbornik Goluža svoj će popis morati smanjiti na ukupno 16 igrača koji će zajedno sa stručnim stožerom otputovati u Dansku gdje će Hrvatska zaigrati u skupini D smještenoj u Kopenhagenu, a u prvom će se krugu morati suprotstaviti reprezentacijama Švedske, Bjelorusije te Crne Gore.

Popis igrača za prvi dio priprema:
Vratari: Mirko Alilović (Veszprem), Venio Losert (Kielce), Filip Ivić (CO Zagreb)
Desna krila: Ivan Čupić (Kielce), Zlatko Horvat (CO Zagreb)
Lijeva krila: Manuel Štrlek (Kielce), Ivan Ninčević (Dinamo Minsk), Lovro Šprem (CO Zagreb)
Pivoti: Igor Vori (PSG), Željko Musa (Kielce)
Desni vanjski: Marko Kopljar (PSG), Denis Buntić (Kielce), Luka Stepančić (CO Zagreb)
Lijevi vanjski: Jakov Gojun (PSG), Damir Bičanić (Chambery), Stipe Mandalinić (CO Zagreb), Ivan Slišković (Celje)
Srednji vanjski: Josip Valčić (CO Zagreb), Sandro Obranović (CO Zagreb)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.12.2013. u 10:53
    Najveci problem reprezentacije je Slavko Goluža. Po meni, bez uvrede, čovjek koji nema dovoljno znanja da vodi ovako ozbiljnu selekciju. Pa svi ovi rezultati koji dolaze nisu rezultat Golužinog rada već same sposobnosti i kvalitete igrača. Ne bi mu ni toliko zamjerao da ne radi najveću glupost svog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.12.2013. u 20:42
    Nema di nema nepotizma, bilo i bit će. Evo npr. moje mišljenje je da treba zvati u širi popis Luku Cindrićasvojim igrama to je minimalno što zaslužuje. Da ima neku vezu već bi momak bio tamo. O Josi Valčiću ne bih trošio riječi, momak jije za repku i to je to.Golmani ok, slatke su to brige.Lijeva... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.12.2013. u 14:02
    ok. što se tiče Karačića. momak uopće nije dobio priliku da se dokaže u reprezntaciji. da podsjetim malo. kadetski prvak skupa s Duvnjakom. dobar Smajlagiću, dobar Vujoviću a nije dobar za Golužu. Da se razumjemo, dobar igrač sigurno, i najmanje što je zaslužio je makar pripreme s repkom pa da se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Perfect24.12.2013. u 09:39
    Npr. Karačić iza sebe ima rezultat, ima vrhunski rezultat u ligi prvaka, u koji god klub dođe diže ga na razinu više, nek mi neko objasni ovo dolje, kao razlog" nitko ga ne voli", kakve to veze ima, ko da se u našoj reprezentaciji svi međusobno vole i poštuju počnimo od izbornika, pa... [više na forumu]
    Perfect
  • Obrisan korisnik23.12.2013. u 19:53
    Pa zna se već sad da će Losert,Ninčević i Valčić 100% otpasti,preostala trojica koja će otpasti su Bičanić ili Slišković,Buntić i Obranović!!
    Obrisan korisnik