Zimski sportovi

Moskovski Dinamo uvjerljivom predstavom odnio bodove iz Arene

Iz Arene Zagreb:Mirza Seferagić • petak, 27.12.2013.
Moskovski Dinamo uvjerljivom predstavom odnio bodove iz Arene
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka doživjeli su uvjerljiv poraz prvog dana Arena Ice Fevera. Igrači moskovskog Dinama pokazali su zašto su vodeća momčad KHL-a te su sjajnom predstavom odnijeli sva tri boda iz Zagreba. Pobjedu Dinama od 5:0 uljepšao je Denis Mosaljov prekrasnim pogotkom u prvoj trećini.

Prvi susret ovogodišnjeg Ice Fevera nije počeo najbolje za domaće hokejaše. Igrači Dinama bolje su otvorili utakmicu, a već nakon dvije i pol minute igre u vodstvo ih je doveo Maksim Karpov. Dvadesetak sekundi kasnije Medvjedi su imali priliku s igračem više nakon isključenja gostujućeg napadača Lea Komarova, no ozbiljnije je zaprijetio samo domaći branič Mathieu Carle udarcem s plave linije.

U tom je dijelu igre Medveščak imao bolje prilike i bolju igru, no do pogotka ipak nije došao. A nakon isključenja Filipa Novaka u redovima Dinama, Medvjedi su primili pogodak u situaciji s igračem više, a bio je to prekrasan potez Denisa Mosaljova koji je osvojio pločicu u svojoj trećini, potom sjajnim driblingom izbacio Ivana Švarnyja te pospremio pak u gornji lijevi kut gola Barryja Brusta. Nakon tog pogotka sve je nekako krenulo loše po zagrebačku ekipu. Hugh Jessiman je nakon jednog isključenja nastavio raspravu s gostujućim igračem te ga je još jednom udario zbog čega je zaradio i isključenje do kraja utakmice, pa su Medvjedi morali igrati s igračem manje čak sedam minuta.

Volonteri podbacili pak

Prvi pak na utakmici podbacili su članovi Volonterskog centra Zagreb, a klub se ovim putem želio zahvaliti „herojima koji su svoje vrijeme, unatoč godinama i fizičkom stanju darovali drugima“.

Gosti su tu prednost brzo iskoristili pogotkom Aleksandra Rjazanceva za uvjerljivih 3:0 Dinama, a s tim se rezultatom i otišlo na prvi odmor.

Drugi je period počeo promjenom na vratima Medveščaka gdje je sada stao Mark Dekanich zamijenivši Brusta, a Medvjedi su bolje ušli u taj dio igre. Zagrebačka je momčad imala dva igrača više u nizu, no usprkos dobrim prilikama, igrači Marka Frencha nisu uspjeli pronaći put do mreže Aleksandra Erjomenka. Kontrolu igre potom su ponovno preuzeli igrači Dinama koji su stvorili nekoliko prilika pred golom Dekanicha, a u 35. minuti uspjeli su povećati svoje vodstvo. Konstantin Glazajčev postavio je 4:0 na semaforu potvrdivši tako da momčad Dinama ima veliki broj opasnih igrača na svom rosteru. Vodeća ekipa KHL-a odigrala je odlične prve dvije trećine te je gotovo rutinski stigla do ove velike prednosti.

U posljednjih su 20 minuta susreta bolje ušli domaći hokejaši, a odličnu je priliku imao Matt Murley koji je iz velike blizine promašio cijeli gol Dinama. Medvjedi su nastavili s pritiskom, no nisu stvorili neku ozbiljnu šansu, a pobjedu Dinama lijepim je udarcem povrdio Maksim Pestuško pet minuta prije kraja utakmice. Gosti su tako s uvjerljivih 5:0 slavili u zagrebačkoj Areni te odnijeli sva tri boda u Moskvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.12.2013. u 04:15
    Svaka čast Mosaylovu na gajbi, ali Foster je ispao fikus. Čini mi se da je Dinamo potvrdio strašnu kvalitetu kroz cijelu tekmu, a Međedi su to pokušavali pratit, ali nije išlo. Jedino je onaj idiotski game misconduct Đesba nedopustiv manjak discipline.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.12.2013. u 00:07
    Mosaljov je driblingom izbacio Fostra a ne Svarnya.. Da je napravio ovakvu gresku ranije ne bi nikad bio izabran u All Stars..ko baba se postavio prema Mosaljevu..bekovi danas katasrofa..Klubernatz jos nije proigrao..sva srwca da nam ostali rezultati idu u prilog i jos smo u igri za PO
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.12.2013. u 23:32
    Ledena je naš brlog, nikad nisam volio Arenu. Osjećao sam se kao na gostovanju...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.12.2013. u 22:50
    pobjedio je bolji nema sta...i ova arena je pre grozna...za dom sportova...zig zag...(:
    Obrisan korisnik
  • damiramida27.12.2013. u 22:37
    Sad ce biti minusa. :D Danas smo odigrali najlosije do sada. Nista nije funkcioniralo. Pojedinci su losu igru dodatno zacinili prljavim potezima, sto je netipicno za Medvescak do sada. Netko se treba zapitati, sto se dogadja kada momcad u sest trecina, produzecima i penalima ne zabije niti jedan... [više na forumu]
    damiramida