Zimski sportovi

Video: Sharp proslavio rođendan hat-trickom i demoliranjem Avsa, Sharksi slavili u Arizoni

Branimir Korać • subota, 28.12.2013.
Video: Sharp proslavio rođendan hat-trickom i demoliranjem Avsa, Sharksi slavili u Arizoni

Nakon kratke pauze na ledu su ponovno bile NHL momčadi, a petak je donio veliki dvoboj između Chicaga i Colorada u kojem je domaćin oduševio, a gost potpuno razočarao. Osim slavlja Blackhawksa, treba istaknuti i vrijedne gostujuće pobjede San Josea i Pittsburgha...

Patrick Sharp je na najbolji način proslavio 32. rođendan. Njegovi Blackhawksi su ugostili Colorado Avalanche u derbiju večeri, no susret nije ispunio očekivanja što se tiče neizvjesnosti. Chicago je bio vrlo uvjerljiv sa 7:2 uz hat-trick Sharpa. Da stvar bude lošija po Avse, Jean-Sebastian Giguere je imao vrlo skromnu večer, primio je sedam pogodaka i umjesto njega na led je morao Semjon Varlamov kako bi se zaustavila lavina pogodaka domaćina.

Golijada je otvorena u 13. minuti kada je Sharp doveo Blackhawkse u vodstvo na dodavanje Duncana Keitha, autora tri asistencije i vodećeg braniča lige po broju bodova. U narednih 15 minuta Chicago je pobjegao na 5:0 i završio priču uz još dva gola Sharpa i dva gola Jonathana Toewsa. Do kraja susreta još su zabijali Michal Handzus i Kris Versteeg za Chicago te Paul Stastny i Gabriel Landeskog za Colorado.

"Bilo je nevjerojatno, Patrick je toliko želio golove i stvari su brzo riješene. Forma u kojoj igra je fantastična i mislim da nema dvojbe da će na Olimpijske igre. Tijekom cijele sezone nisam vidio niti jednu lošu stvar u njegovoj igri. Ubojit je i zabija, ali radi još puno važnih stvari i to je razlog zašto je naša linija toliko efikasna i zašto imamo toliko uspjeha ne samo ove sezone, već i ranijih sezona. Kada smo osvajali Stanley Cup, bio je najbolji u najvažnijim trenucima i svi u svlačionici znamo da zaslužuje mjesto u reprezentaciji", rekao je Toews o Sharpu.

Phoenix Coyotesi nisu uspjeli pobjedom obilježiti desetu godišnjicu od svoje prve utakmice u Jobing.com Areni. Ugostili su San Jose Sharkse i upisali poraz nakon kaznenih udaraca gdje je još jednom veliki posao odradio Antti Niemi obranama Radimu Vrbati i Oliveru Ekman-Larssonu. Niemi je upisao i 34 obrane u 65 minuta i odradio je još jednu veliku ulogu u pobjedi Sharksa.

Coyotesi su dva puta vodili zahvaljujući golovima Davida Mossa da bi Joe Pavelski i Patrick Marleau uspjeli vratiti Sharkse u rezultatsku ravnotežu. Sredinom posljednje trećine Brent Burns je bio strijelac za prvo vodstvo Sharksa na susretu, ali tri minute kasnije Vrbata zabija za 3:3 i susret odlazi u produžetak gdje nije bilo pogodaka. Uz Niemijeve obrane, ključan je bio gol Patricka Marleaua za konačnih 3:2.

"San Jose je nevjerojatno dobra momčad, njihove prve dvije linije prepune su sjajnih igrača. Odigrali smo dobro u obrani i nismo im dali previše prilika. Postigli su tri gola, ali smo ipak stigli do boda s čim trebamo biti zadovoljni", rekao je Vrbata.

Iako je Evgeni Malkin sve bliže povratku na led, u susretu protiv Caroline još nije sudjelovao. Odradio je jutarnji trening, ali je na kraju ipak propustio šestu uzastopnu utakmicu. Bezobzira na to, Penguinsi su slavili u produžetku s 4:3 golom Jamesa Neala i uz pomoć 31 obrane Marc-Andrea Fleuryja.

Penguinsi igraju u dobroj formi i ovo im je 13. pobjeda u posljednjih 15 susreta, međutim nisu imali lagan posao. Kraj prve i početak druge trećine donijeli su čak tri gola i vodstvo Hurricanesa 2:1. Dvije sekunde prije kraja trećine Andrej Sekera je zabio za vodstvo da bi u 16. sekundi druge dionice Sidney Crosby poravnao. No kratko su Pensi slavili, već u 30. sekundi Nathan Gerbe je vratio prednost na stranu domaćina. U posljednjoj trećini Chris Conner i Deryk Engelland su se pobrinuli za preokret, ali Drayson Bowman dvije i pol minute prije kraja utakmice poravnava na 3:3 i donosi domaćinu produžetak gdje Neal ipak rješava susret i osigurava slavlje Pittsburghu.

"Ako pogledamo unazad, imamo osjećaj da smo odigrali stvarno jako dobro. Imali smo u 60 minuta dosta lijepih prilika, a kada ih ne iskoristite, morate znati da vas očekuje vrlo tijesna utakmica. U takvim situacijama je potrebno barem držati vodstvo jer je linija između pobjede i poraza vrlo tanka. Nismo iskoristili što smo trebali, oni su dobili priliku i iskoristili su je. Morali smo nastaviti igrati kao u prve dvije trećine, nismo se smjeli povući i na tome ćemo raditi", rekao je trener domaćina Kirk Muller.

Boston Bruinsi s oporavljenim Danielom Pailleom koji je propustio zadnjih sedam utakmica, svladali su Ottawu s visokih 5:0. 33 obrane i četvrti shutout Tukke Raska ove sezone odradili su veliku ulogu u ovoj pobjedi. Gostima nije pomoglo niti 37 obrana Robina Lehnera.

Senatorsi su izdržali 37 minuta kada je Jarome Iginla s igračem više napokon probio obranu gostiju. U posljednjoj trećini Ottawa je potpuno pala i David Krejci, Reilly Smith dvaput te Brad Marchand pogađali su gostujuću mrežu za konačnih 5:0.

"Bili smo jako loši, kraj priče. Odigrali smo 20 dobrih i 40 loših minuta. Protivnici nas uništavaju čim ne igramo dovoljno čvrsto i naporno ne radimo na ledu. Nismo imali nikakve šanse", priznao je Lehner.

Nakon 31 utakmice pauze zbog potresa mozga, prvih deset minuta odradio je Ryane Clowe. S njim na ledu Devilsi ipak nisu uspjeli upisati domaću pobjedu protiv Blu Jacketsa koji su slavili u raspucavanju s 2:1. Od osme minute Columbus je vodio golom Artema Anisimova, no u posljednjoj trećini Adam Henrique je zabio za produžetak. Tamo nije bilo odluke da bi uz tri obrane Curtisa McElhinneya i pobjednički gol Cama Atkinsona Columbus ipak slavio nakon kaznenih udaraca.

Iako se suša Alexa Ovečkina u susretima protiv Rangersa nastavila, Capitalsi su ipak slavili s 3:2. Ovečkin devetu uzastopnu utakmicu protiv Njujorčana nije zabio gol, no suigrači su odradili dobar posao. Philipp Grubauer je s 38 obrana odnio pobjedu protiv Cama Talbota koji je upisao 31, a gol Erica Fehra pet minuta prije kraja odlučio je pobjednika. Osim njega u strijelce su se upisai i Mike Green i Nicklas Backstrom dok su pogotke za Rangerse postigli Benoit Pouliot i Carl Hagelin.

Buffalo Sabresi i Toronto Maple Leafsi se ne mogu pohvaliti s najboljim obranama i u međusobnom susretu Ryan Miller i Jonathan Bernier bili su na velikim iskušenjima. Na kraju je Bernier s 32 obrane u 65 minuta i tri prilikom kaznenih udaraca donio pobjedu Maple Leafsima. Miller je stao na 37 obrana. Sabresi su vodili s 2:0 golovima Matta Moulsona i Johna Scotta da bi Jake Gardiner, Peter Holland i Phil Kessel donijeli preokret. Kada se činilo da će Maple Leafsi slaviti, 25 sekundi prije kraja susreta Steve Ott je zabio za produžetak i bod Sabresa.

Minnesota bez Zacha Parisea nije uspjela doći do pobjede u Winnipegu. Jetsi su slavili sa 6:4. 32 obrane Nicklasa Backstroma nisu pomogle gostima. Početak susreta bio je vatren, a Minnesota je već nakon sedam minuta igre bila u prednosti 3:2 uz golove Danyja Heatleya, Justina Fontainea i Stephanea Veilleuxa. Nakon vrlo lošeg ulaska u utakmicu, Ondrej Pavelec je odmah povučen na klupu i umjesto njega je na led poslan Al Montoya što se pokazalo dobrim potezom. Montoyu je uspio svladati samo u jednom navratu Mikko Koivu dok je domaćin na drugoj strani punio mrežu Backstroma. Strijelci za Winnipeg bili su dvaput Blake Wheeler te po jednom Evander Kane, Olli Jokinen, Dustin Byfuglien i Tobias Enstrom.

Dallas je uz pomoć 33 obrane Karija Lehtonena svladao Nashville Predatorse s 4:1. Isti broj udaraca imali su i gosti, međutim Carter Hutton je imao tri obrane manje. Ključni trenutak susreta dogodio se odmah nakon što je Nashville poravnao preko Kevina Kleina. 20 sekundi kasnije Erik Cole je vratio prednost na stranu Dallasa koja je do kraja susreta samo povišena. Osim Colea (dvaput), mrežu Huttona pogađali su Jamie Benn čija je linija u zadnjih šest utakmica postigla čak 12 golova i Ryan Garbutt.

Flamesi su u kanadskom dvoboju poraženi na domaćem ledu od Oilersa s 2:0 uz 27 obrana i drugi shutout sezone za Devana Dubnyka. Ryan Smyth je bio dvostruki strijelac za Oilerse.

NHL:
Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche 7:2
Phoenix Coyotes - San Jose Sharks 3:4 (SO)
Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins 3:4 (OT)
Boston Bruins - Ottawa Senators 5:0
New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets 1:2 (SO)
Washington Capitals - New York Rangers 3:2
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 4:3 (SO)
Winnipeg Jets - Minnesota Wild 6:4
Dallas Stars - Nashville Predators 4:1
Calgary Flames - Edmonton Oilers 0:2

Foto: Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!