Tenis

Porazi Hrvata u kvalifikacijama - Mesaroš pao u Brisbaneu, M. Pavić u Chennaiju

Vedran Babić • subota, 28.12.2013.
Porazi Hrvata u kvalifikacijama - Mesaroš pao u Brisbaneu, M. Pavić u Chennaiju

Nova teniska sezona nije dobro počela za Kristijana Mesaroša i Matu Pavića. Obojica su poražena u prvom kolu kvalifikacija - Mesaroš je predao Amerikancu Kuznetsovu u Brisbaneu, a Pavića je u Chennaiju svladao Talijan Giannessi...

Nakon sjajne sezone u kojoj je zahvaljujući uspjesima na ITF turnirima i Challengerima napredovao sa 658. na 196. mjesto ATP ljestvice, Kristijan Mesaroš novu je sezonu otvorio nastupom u kvalifikacijama ATP turnira u Brisbaneu koji se igra za nagradni fond od 452.670 dolara.

No već u prvom kolu Mesaroš je zaustavljen. Protiv osmog nositelja Alexa Kuznetsova (142.) iz SAD-a gubio je 6:1, 3:1 kada je bio prisiljen predati. Meč je trajao samo 50 minuta.

Na 399.985 dolara vrijednom turniru u Chennaiju Mate Pavić (412.) poražen je u tijesnom susretu s Alessandrom Giannessijem iz Italije. 279. tenisač svijeta slavio je 6:4, 7:6 (3).

Pavić nije realizirao ni jednu od šest break prilika, dok je Giannessi iskoristio jednu od pet. Talijan je na kraju osvojio tek tri poena više u meču (77-74).

ATP Brisbane, 1. kolo kvalifikacija:
Mesaroš (Hrvatska) - Kuznetsov (SAD, 8) 1:6, 1:3, predaja Mesaroša

ATP Chennai, 1. kolo kvalifikacija:
M. Pavić (Hrvatska) - Giannessi (Italija) 4:6, 6:7 (3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!