Tenis

Čilić u Brisbaneu protiv Istomina, Karlović u Dohi testira Berdycha

Vedran Babić • nedjelja, 29.12.2013.
Čilić u Brisbaneu protiv Istomina, Karlović u Dohi testira Berdycha
Foto: EPA

Obavljen je ždrijeb svih ATP turnira u prvom tjednu nove sezone. Marin Čilić u Brisbaneu kreće protiv Denisa Istomina, Ivan Dodig u Dohi protiv kvalifikanta, a Ivo Karlović na istom turniru protiv Tomaša Berdycha...

Novu sezonu Marin Čilić otvara na ATP turniru u Brisbaneu vrijednom 452.670 dolara. U svom debiju na tom turniru 25-godišnji Međugorac igrat će protiv Denisa Istomina, koji je trenutno osam mjesta slabije rangiran na ATP ljestvici (37-45).

Ako je suditi prema međusobnom omjeru, Istomin je dobar ždrijeb jer ga je Čilić svladao u sva tri prethodna susreta. I to sva tri puta vrlo uvjerljivo - 2009. u Chennaiju (6:0, 6:4) i na US Openu (6:1, 6:4, 6:3) te 2010. godine u Washingtonu (6:4, 6:2).

Pobjeda nad Istominom Čilića bi u drugom kolu odnijela na put petog nositelja Grigora Dimitrova ili Robina Haasea. U četvrtfinalu bi gotovo sigurno čekao drugi nositelj Kei Nishikori, koji je slobodan u prvom kolu.

Čilić nastupa i u parovima. S Čehom Lukašom Dlouhyjem u prvom kolu igra protiv Kevina Andersona iz Južnoafričke Republike i Roberta Lindstedta iz Švedske.

Na turniru u Brisbaneu prvi je nositelj Roger Federer, a branitelj naslova Andy Murray nastupit će u Dohi zajedno s još četvoricom igrača iz Topa 10 (Rafael Nadal, David Ferrer, Tomaš Berdych i branitelj naslova Richard Gasquet).

U Kataru se nalaze i Ivan Dodig i Ivo Karlović. Dodig u prvom kolu ide na zasad nepoznatog kvalifikanta, a Karlović na četvrtog nositelja Tomaša Berdycha. U međusobnim susretima Karlović vodi 3-2. Slavio je u njihovu posljednjem dvoboju, u prvom kolu Basela ove godine. Pobjednik tog dvoboja u drugom kolu ide na Dodiga ili kvalifikanta.

U konkurenciji parova u Dohi Dodig i Marcelo Melo u ulozi trećih nositelja u prvom kolu igraju protiv Lukasza Kubota i Marcina Matkowskog iz Poljske.

Na turniru u Chennaiju nema hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji. Mate Pavić ispao je u prvom kolu kvalifikacija. No zato ih ima u parovima. Pavić i Marin Draganja izazivaju druge nositelje Fabija Fogninija i Leandera Paesa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.12.2013. u 23:03
    Ajmo Čila proć prvo kolo,Čila ima šanse dođi do finala jer su najači igrači u Dohi ,a Karlović nema šanse,njemu je vrijeme da se oprosti od tenisa.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.12.2013. u 00:51
    imam filing da ćemo ove godine imat eksploziju muškog tenisa... ali baš eksploziju...
    Obrisan korisnik