Zimski sportovi

Video: Blues u golijadi do pobjede protiv Chicaga, Ducksi nadigrali Coyotese i slavili tek u produžetku

Branimir Korać • nedjelja, 29.12.2013.
Video: Blues u golijadi do pobjede protiv Chicaga, Ducksi nadigrali Coyotese i slavili tek u produžetku

Zanimljiv NHL program ponudila je subota s velikim dvobojem između St. Louis Bluesa i Chicago Blackhawksa. U sjajnom susretu slavio je St. Louis nakon kaznenih udaraca i čak deset golova u 60 minuta. Vrijednu pobjedu upisali su i Ducksi na svom ledu protiv Coyotesa...

St. Louis Blues je po prvi put ove sezone imao rasprodanu dvoranu, a razlog je očit - dolazak Chicago Blackhawksa. Veliki dvoboj ponudio je pravu golijadu i pobjedu St. Louisa nakon kaznenih udaraca 6:5.

Domaćin je nastupio bez svojeg prvog strijelca Alexandera Steena, ali uspio je slaviti unatoč lošem ulasku u utakmicu. Blackhawksi su nakon prve trećine vodili s 3:1 golovima Patricka Sharpa, Andrewa Shawa i Patricka Kanea dok je Maxim Lapierre pogodio za domaćina. Nakon loše prve trećine, Jaroslava Halaka je na golu zamijenio Brian Elliott i stvari su krenule nabolje po Blues. Jaden Schwartz i Dmitrij Jaskin poravnali su na 3:3, ali na kraju druge i na početku treće trećine Brandon Saad i Brent Seabrook vraćaju prednost na stranu Chicaga od dva gola. Ipak u zadnje četiri minute susreta Vladimir Tarasenko i Patrik Berglund uspjeli su izjednačiti na 5:5. Kod kaznenih udaraca u petoj seriji Kevin Shattenkirk je bio precizan da bi nakon toga Elliott obranio udarac Saadu i završio priču.

"Nevjerojatno teška utakmica. Navijači su bili velika podrška domaćinu što je jako dobro za sport, ali vrlo teško za nas. Svaka naša utakmica sa St. Louisom je teška i neizvjesna, oni su stvarno odlična momčad. Mislim da će do samog kraja biti u utrci za Stanley Cup. Ovo je bila prava utakmica doigravanja. U drugoj trećini su izašli puno bolji i nismo imali pravi odgovor, ali smo se izvukli iz teško razdoblja i čak imali prednost", rekao je trener Blackhawksa Joel Quenneville.

Anaheim Ducksi su momčad koja je ove sezone odigrala najviše gostujućih utakmica i proputovala najviše kilometara. Napokon se vratila na svoj led gdje je odmah odigrala dobru utakmicu protiv Phoenix Coyotesa, ali pobjeda je ostvarena tek u produžetku.

Razlog tome je vrlo dobra večer Thomasa Greissa koji je obranio 38 pokušaja domaćina dugo državši Coyotese u igri. Saku Koivu i Andrew Cogliano osigurali su Ducksima prednost uoči posljednjih pet minuta, ali u završnici susreta Martin Hanzal i Mike Ribeiro pogađaju za produžetak. U 51. sekundi dodatka Koivu svojim drugim golom rješava pitanje pobjednika i odvodi Duckse do slavlja.

"Imali smo sreće kod gola Hanzala kada se pak vratio iza gola, ali sam sretan što smo pokazali da znamo iskoristiti i takvu priliku. Domaćin je radio pritisak i nije nimalo lako igrati na ovom ledu, no unatoč porazu mislim da smo pokazali da imamo što za reći", rekao je trener Coyotesa Dave Tippett.

Zanimljiv dvoboj odigran je na Floridi gdje je Lightning ugostio Montreal Canadiense. U potpuno izjednačenom susretu uz vrlo dobre obrane na obje strane, Canadiensi su na kraju slavili 2:1 nakon kaznenih udaraca.

Oba pogotka u 65 minuta pala su u drugoj trećini. Prvo je Tomaš Plekanec doveo Montreal u vodstvo da bi Martin St. Louis 950. bodom u karijeri poravnao na 1:1. Susret je otišao skroz do kaznenih udaraca gdje je Carey Price zaustavio sve pokušaje Tampe, a na drugoj strani prošao je jedan udarac Larsa Ellera, dovoljno za pobjedu Kanađana.

"Ako postoji nešto pozitivno u ovom susretu, onda je to činjenica da smo ipak osvojili bod. Početak susreta je bio vrlo loš za nas, dodavanja su bila loša i kasnili smo na pak. Srećom Bishop je bio u dobrom izdanju jer su u protivnom stvari mogle biti vrlo ružne za nas", rekao je trener Tampe Jon Cooper.

Senatorsi su uzvratili Bruinsima za poraz u petak navečer od visokih 5:0. Kanađani nisu bili toliko uvjerljivi, ali nemaju ništa protiv pobjede 4:3. Do slavlja su stigli iako nisu u sastavu imali zbog ozljeda Jasona Spezzu i Chrisa Phillipsa.

Bruinsi su imali težak ulazak u utakmicu i nisu dobili očekivanu pomoć Tukke Raska koji je tako već nakon prve trećine završio na klupi s tri primljena gola. U nastavku ga je zamijenio Chad Johnson, ali gosti ipak nisu uspjeli doći do preokreta. Patrick Wiercioch, Cory Conacher i Zack Smith odveli su Senatorse do rane prednosti, a jedini gol za Bruinse u ranoj fazi susreta postigao je Daniel Paille. U nastavku susreta Jarome Iginla i David Warsofsky su poravnali na 3:3 da bi pobjedu Senatorsima ipak donio Bobby Ryan golom četiri i pol minute prije kraja.

"U završnici su imali šest na četiri, pak je išao vrlo brzo, ali smo s nekoliko sjajnih blokova ipak uspjeli sačuvati prednost i to je presudilo. U situacijama s dva igrača manje na ledu sve je moguće, no dobro smo reagirali. Nismo se dobro osjećali nakon poraza u petak, ali smo pokazali karakter i dobro smo odgovorili. Sada moramo tako i nastaviti", tvrdi vratar Senatorsa Craig Anderson.

Uz pomoć 30 obrana Jonasa Gustavsson Detroit Red Wingsi su upisali pobjedu na gostovanju kod Floride. Gostujuća serija je dobro otvorena za Red Wingse koje očekuje serija neugodnih dvoboja. U Sunriseu su nakon prve trećine vodili 2:0 golovima Daniela Alfredssona i Henrika Zetterberga da bi Sean Bergenheim i Nick Bjugstad poravnali na 2:2. Ipak na samom početku treće trećine Brendan Smith i Gustav Nyquist vraćaju visoku prednost na stranu Red Wingsa i sve što je Florida uspjela napraviti u nastavku je smanjenje na konačnih 4:3 preko Bergenheima.

Dobru večer imao je Cory Schneider na vratima Devilsa koji je također upisao 30 obrana i to u pobjedu kod Islandersa 2:1. Devilsi su u ovom susretu bili jači za kapetana Brycea Salvadora koji se prvi put našao na ledu nakon kraja listopada kada je zaradio frakturu kosti. Do pobjede kod Islandersa Devilsi su stigli zahvaljujući golovima Adam,a Henriquea i Travisa Zajaca dok je jedini strijelac za domaćina bio Frans Nielsen poravnavši na 1:1 deset minuta prije kraja susreta.

U sve boljoj formi igra Anže Kopitar međutim niti njegov odličan nastup nije pomogao Kingsima na gostovanju kod Nashvillea. Predatorsi su na kraju slavili s 3:2. Nakon dvije trećine bilo je 1:1 i to poslije golova Patrica Hornqvista i Kopitara da bi drama nastala u posljednje tri i pol minute susreta. prvo je Mike Fisher tri i pol do kraja doveo Predatorse ponovno u vodstvo, ali 37 sekundi prije kraja Jeff Carter poravnava na 2:2. Činilo se da je produžetak siguran, no tako nije mislio Fisher koji 27 sekundi prije kraja zabija za pobjedu Nashvillea 3:2.

Flyersi su upisali prvu pobjedu u Edmontonu još od 2001. godine i po drugi put ove sezone svladali Oilerse. Domaćin je bio u problemima tijekom cijelog susreta, držao ga je na životu Ilja Brizgalov s 35 obrana, no na kraju je Philadelphia ipak završila posao na kaznene udarce. Taylor Hall, Ryan Nugent-Hopkins i David Perron bili su strijelci za Edmonton u 60 minuta dok su za Flyerse zabijali Wayne Simmonds dvaput te Scott Hartnell jednom. Kod kaznenih udaraca presudila je obrana Steve Masona pokušaja Sama Gagnera nakon čega je precizan bio Michael Raffl.

NHL:
St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 6:5 (SO)
Anaheim Ducks - Phoenix Coyotes 3:2 (OT)
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 1:2 (SO)
Ottawa Senators - Boston Bruins 4:3
Florida Panthers - Detroit Red Wings 3:4
New York Islanders - New Jersey Devils 1:2
Nashville Predators - Los Angeles Kings 3:2
Edmonton Oilers - Philadelphia Flyers 3:4 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!