Zimski sportovi

15 tisuća navijača rušilo rekorde u rapsodiji na ledu i zaokružilo sjajnu 2013. godinu

Iz Arene:Ana Legradi • nedjelja, 29.12.2013.
15 tisuća navijača rušilo rekorde u rapsodiji  na ledu i zaokružilo sjajnu 2013. godinu
Foto: Ivana Stančin

Teški poraz nakon reprezentativne i blagdanske pauze je poljuljao svlačionicu Medveščaka, moskovski Dinamo je ipak bio pretežak protivnik za otvaranje Arena Ice Fevera. Večeras je u Zagreb stigao Vitjaz iz Podolska, predzadnja momčad Zapadne konferencije. U prvom ogledu između Medveščaka i Vitjaza u Podolsku je slavio domaćin s minimalnih 1:0, a u Areni su Medvjedi pokazali zube i savladali ruske Vitezove s 4:2.

Medvjedi su u prvu trećinu ušli s visokim ciljem, za opstanak u prvih osam pred doigravanje pobjeda bi im odlično sjela. Susret je otvoren isključenjem napadača Medveščaka Ryana Vescea i braniča Vitjaza Igora Golovkova zbog udarca palicom već u prvoj minuti. Devet minuta kasnije Medvjedi su imali prvu priliku s igračem više na ledu. Juri Kokšarov je izašao iz igre na dvije minute zbog držanja.

Neustrašivi biciklisti i rušenje rekorda

U ogledu između Medveščaka i ruskog Vitjaza pak su podbacili članovi biciklističkog kluba koji nakon utakmice biciklima putuju u ruski Soči na Zimske olimpijske igre. Kako je i najavljeno, Arena je večeras svjedočila rušenju rekorda. Vjerne navijačice kluba su upisale rekord u najmasovnijem ženskom navijanju. Drugi rekord je najduži val na sportskim tribinama, aktualni rekord prema Guinnessovoj knjizi rekorda je 6,54 minute iz 1986. godine, a 15 tisuća navijača na Laništu je 15,03 minuta "ljuljalo" Arenu.

Povratkom Kokšarova na led domaćini su napravili odličnu akciju u 11 minuti koja je rezultirala vodstvom. Bill Thomas je pronašao Matta Murleyja lijevo od gola koji je dodao pločicu na palicu kapetanu Jonathanu Cheechoou i publika je slavila prvi pogodak Medvjeda u ljepotici na Laništu u drugoj najjačoj ligi svijeta. Do kraja prvog dijela kapetan i zvijezda Vitjaza Maksim Afinogenov je zaradio isključenje zbog udarca palicom.

Ulaskom u drugi dio domaćini su zaredali dva isključenja, prvo je Michael Ryan "odsjedio" dvije minute zbog spoticanja, a potom je Kurtis Foster zaradio dvije minute zbog držanja.

U 30. minuti susreta Medveščak je otvorio golijadu. Pred golom Ivana Lisutina se sam našao Michael Glumac i realizirao pogodak za 2:0. Tri minute kasnije Ryan je na dodavanje Thomasa i Marka Katica izveo sjajnu akciju, iza gola je iznenadio Lisutina i u stilu Waynea Gretzkyja poentirao za 3:0. Samo minutu kasnije Charles Linglet je povećao vodstvo pogotkom s plave linije.

Zvijezda Vitjaza

Moskovski napadač Maksim Afinogenov, nekad uzdanica Buffalo Sabresa i SKA iz Sankt Peterburga, igrač sa 651 utakmicom na NHL ledu i upisanih 395 bodova je najveća uzdanica Vitjaza. U Podolsk je stigao nakon tri sezone sa SKA i preuzeo kapetansku palicu, a ove je sezone s novim klubom u 37 susreta upisao 17 bodova.

Nakon primljena tri brzopotezna pogotka trener ruske momčadi Juri Leonov je zatražio timeout i pozvao promjenu golmana. Lisutin je napustio igru, a na led je ušao Sergej Denisov.

Domaćini su u posljednjih 20 minuta susreta ušli s igračem manje, zbog povlačenja led je napustio Patrick Bjorkstrand. Nakon tri minute igre gostujuća je momčad pročitala Marka Dekanicha i iz mrtvog kuta u rašlje je pak uputio Airat Ziazov. Dok je 15 tisuća navijača rušilo rekord u najdužim valovima na sportskim terenima Vitjaz je smanjio rezultat na 4:2 pogotkom Aleksandera Koroljukova.

Nepotrebno isključenje 2+10 minuta zbog udarca u glavu je u 53. minuti zaradio Foster. Tri minute prije kraja susreta Thomas je imao priliku jedan na jedan upisati pogodak, ali mu je Denisov blokirao palicu. Do kraja susreta nije bilo promjene u rezultatu, Medvjedi su uzeli tri boda u svom posljednjem nastupu u 2013. godini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.12.2013. u 16:38
    ma sve to stoji....al da je neko mogao zamislit prije par godina da cemo gledat najjbolje klubove europe u zagrebu....i ja sam kritican i ponekad ocekujem previse al iamo priliku dozivjet nesto o cem za pravo mnogi samo mogu sanjat... i zato ZIG ZAG........MEDVESCAK!i!
    Obrisan korisnik
  • damiramida30.12.2013. u 19:06
    Da ali ovdje ne pricamo o NHL i KHL klubovima koji si mogu dozvoliti tempiranje forme jer imaju za to lovu i kvalitetu. Bojim se da mi uvijek moramo igrati na priblizno 100% da bi mogli parirati vecini u KHL-u a za one najbolje, nazalost ni 150% nam nece biti dovoljno.To su nazalost cinjenice. Isto... [više na forumu]
    damiramida
  • Lovro-ZG30.12.2013. u 13:48
    Medveščak to sve podmiri tak da je opet i u tome razlika
    Lovro-ZG
  • h-tomek30.12.2013. u 07:09
    Ako je suditi po izjavama bivših igrača i trenera Raymonda, onda to baš i nije skroz točno jer su im ostali dužni podosta para. Sad, tko tu koga i zašto je teško reći, ali baš da je sve čisto... ipak smo u Hrvatskoj.
    h-tomek
  • Komandant Mark30.12.2013. u 03:53
    15 tisuća malo sutra
    Komandant Mark