Zimski sportovi

Video: Blackhawksima dovoljan jedan pogodak, Mason izvukao Flyerse u Vancouveru

Branimir Korać • utorak, 31.12.2013.
Video: Blackhawksima dovoljan jedan pogodak, Mason izvukao Flyerse u Vancouveru
Foto: Martina Oštrić

Četiri susreta bila su na rasporedu noćas u NHL-u, a najveću pozornost budio je onaj u Chicagu između domaćih Blackhawksa i Los Angeles Kingsa, Chicago je na kraju slavio uz prvi shutout Anttija Raante...

Najzanimljiviji dvoboj noćašnjeg programa u NHL-u igran je u Chicagu gdje su Blackhawksi ugostili momčad Los Angeles Kingsa. U susretu u kojem su obrane odradile veliki posao, Kingsi su poraženi s minimalnih 1:0.

Trenutak odluke dogodio se u prvoj trećini kada je u osmoj minuti Brandon Saad doveo Chicago u vodstvo i malo tko je mogao pretpostavit da će to biti jedini pogodak na susretu. Međutim do kraja su vratari odradili sjajan posao, Antti Raanta je mogao biti posebno zadovoljan zbog prvog shutouta u karijeri uz 26 obrana. Posebno velika bila je ona u drugoj trećini kada je obranio kazneni udarac Dustinu Brownu, prvi kazneni udarac za Kingse ove sezone.

“Imali smo prednost od jednog gola i znao sam da ako želimo do pobjede, da moram obraniti sve udarce gostiju. O tome sam posebno razmišljao u posljednje dvije ili tri minute. Lijepo je imati ovakvih 60 minuta, u posljednjoj utakmici u St. Louisu nije bilo ovako dobro stoga sam jako sretan kako sam odgovorio. Kada god izlazim na led, pokušavam imati dobar osjećaj. Nije bilo straha niti u završnici jer su dečki odradili stvarno sjajan posao blokiravši brojne pokušaje. Koliko su dobro igrali u obrani, pokazuje i to da sam imao svega nekoliko obrana u zadnjoj trećini. Lijepo je ostvariti shutout u posljednjoj utakmici u godini“, rekao je Raanta.

41 obrana Stevea Masona pomogla je Flyersima da dođu do pobjede na teškom gostovanju u Vancouveru. Philadelphia je slavila s 4:3 nakon kaznenih udaraca uz vrlo dobar nastup svog prvog vratara. Canucksi su ponovno bili bez svojeg prvog izbora, no Roberto Luongo je napravio prvi korak prema povratku odradivši zagrijavanje jutro prije susreta.

Iako su Flyersi poveli golom Marka Streita u 16. minuti, Vancouver je bio bliže pobjedi. Imao je prednost 2:1 nakon golova Toma Sestita i Jannika Hansena, no izjednačio je Claude Giroux da bi manje od tri minute prije kraja Daniel Sedin stavio Canuckse u dobitnu situaciju. Ipak, nisu uspjeli zadržati prednost, 47 sekundi prije kraja Brayden Schenn je donio Flyersima produžetak. Otišlo se do kaznenih udaraca gdje je Vincent Lecavalier golom u prvoj seriji osigurao pobjedu svojoj momčadi.

“Utakmica nije smjela otići u produžetak. Trebali smo puno ranije završiti posao jer smo imali dosta prilika za to. Imali smo jako puno kvalitetnih prilika za završavanje posla u trećoj trećini pa i u produžetku. Ne možemo biti zadovoljni“, govorio je Jannik Hansen.

Još jednu utakmicu Senatorsi su odradili bez Jasona Spezze i Chrisa Phillipsa, ali to ih nije omelo da svladaju Washington Capitalse s 3:1. Oba vratara su bila prilično zaposlena, Craig Anderson je prikupio 34 obrane dok je na drugoj strani Philipp Grubauer skupio jednu više, ali to nije pomoglo Capitalsima da upišu pobjedu.

Gosti su već u trećoj minuti poveli preko Joela Warda, no nakon toga je Anderson briljirao, a na drugoj strani su gol Grubauera punili Mika Zibanejad, Kyle Turris i Clarke MacArthur za pobjedu Kanađana.

“Žestoko smo se borili cijelu večer, napravili smo neke pogreške, ali to se događa u takvoj igri. Razliku je napravilo to što smo ipak pronalazili način kako zadržati protivnika od ulaska u čiste prilike. Jako mi se sviđa kako smo se borili i koliko smo radili, to nam je i donijelo ove bodove. Vrlo dobro smo reagirali s igračem manje i u blokiranju pokušaja Washingtona. To nije toliko vidljivo kao golovi i asistencije, ali je jednako važno. Mnogi ljudi tome ne pridaju potrebnu pozornost, ali mi u svlačionici smo itekako svjesni koliko su to važne stvari“, rekao je Anderson.

Nashville Predatorsi su momčad koja loše reagira kada se nalazi u rezultatskom zaostatku, ali je zato dobra kada rano povede. Ove sezone ima čak 15 pobjeda u 18 susreta u kojima je povela, a takav je slučaj bio i protiv Red Wingsa.

Poveli su domaćini već u drugoj minuti golom Colina Wilsona da bi minutu kasnije Justin Abdelkader poravnao na 1:1. Ipak Craig Smith i Nick Spaling odveli su Predatorse do 3:1 uoči posljednje trećine. Tu je bio pravi vatromet golova, postignuto ih je po tri sa svake strane, no na svako smanjenje rezultata od strane Red Wingsa, domaćin je imao odgovor. Strijelci za Nashville u tom razdoblju bili su Mike Fisher, Colin Wilson i Roman Josi dok su za Red Wingse zabijali Pavel Dacjuk, Kyle Quincey i Patrick Eaves.

“Teška, ali dobra utakmica za nas. Kod gola za 5:3 sve je napravio Seth Jones i imao sam lagan posao. Bilo je očito da smo imali puno više samopouzdanja i da smo obrambeno bolje reagirali“, rekao je nakon susreta Wilson.

NHL:
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 1:0
Vancouver Canucks – Philadelphia Flyers 3:4 (SO)
Ottawa Senators – Washington Capitals 3:1
Nashville Predators – Detroit Red Wings 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!