Zimski sportovi

Video: Težak poraz Sharksa u Anaheimu, oslabljeni Blues slavio u St. Paulu

Branimir Korać • srijeda, 01.01.2014.
Video: Težak poraz Sharksa u Anaheimu, oslabljeni Blues slavio u St. Paulu
Foto: EPA

Bogat program na Silvestrovo u NHL-u ponudio je čak 11 utakmica, a poslastica je bila u Anaheimu gdje su raspoloženi Ducksi ugostili Sharkse. Domaćin je potvrdio visoku formu uvjerljivom pobjedom, a vrijedne bodove odnio je i St. Louis iz St. Paula...

San Jose Sharksi upisali su težak poraz kod Anaheim Ducksa 6:3. Bez Tomaša Hertla koji je uspješno operirao meniskus, Sharksi su potpuno nadigrani i u ovom dvoboju jednostavno nisu imali šanse. Čak niti Antti Niemi nije bio na uobičajenoj razini i kada je primio peti pogodak, završio je na klupi, no Alex Stalock nije uspio obraniti prvi pokušaj prema njemu Ducksa, domaćin je odmah otišao i na 6:2 i u ranoj fazi posljednje dionice sve je riješeno.

Do završnice druge trećine susret je još bio neizvjestan, na semaforu je stajalo 2:2 nakon što su Sharksi u dva navrata uhvatili zaostatak nastao golovima Kylea Palmierija i Francoisa Beauchemina, a za to su bili zaslužni Dan Boyle i Logan Couture. Međutim uslijedio je crnih osam minuta gostiju za vrijeme kojih Nick Bonino, Matt Beleskey, Ryan Getzlaf i Andrew Coglianu pogađaju gostujuću mrežu i završavaju priču. Bracken Kearns samo je smanjio na konačnih 6:3.

“U prvoj trećini smo bili puni energije, osvajali pak i pravo je pitanje gdje je to nestalo u drugoj trećini. U ovom susretu smo imali nekoliko igrača koji su zakazali i morali su dati više“, priznao je trener Sharksa Tod McLellan.

Unatoč svim problemima St. Louis Blues je našao način kako doći do pobjede protiv Minnesote u St. Paulu. Bez dvojice prvih strijelaca Alexandera Steena i Davida Backesa te nakon što je prvoj trećini ostao bez Chrisa Stewarta koji je dobio udarac pakom u glavu, St. Louis je svejedno slavio s 2:1.

Minnesota je slomljena u drugoj trećini kada su TJ Oshie i Jaden Schwartz odveli Blues do 2:0 nakon čega je Minnesota pritisnula, ali do smanjenja stigla prekasno. Tek devet sekundi prije kraja Ryan Suter je smanjio na konačnih 2:1.

“Jedini način da u ovoj ligi dođeš do pobjede je da svih 60 minuta igrač koncentriranu i dobru obranu. Mislim da smo to dobro radili u većem dijelu meča, ali u svije situacije nismo dobro reagirali, oni su iskoristili te prilike i to je sva priča“, rekao je kapetan Wilda Mikko Koivu.

Starsi su bez gripoznog veterana Raya Whitneya ugostili momčad Los Angeles Kingsa i upisali pobjedu 3:2. Dok je Dallas tako nastavio s vrlo dobrim nastupima, Kingsi su upisali i četvrti uzastopni poraz.

Los Angeles je do prednosti stigao golom Jeffa Cartera u 13. minuti, međutim do kraja druge trećine Starsi su sve preokrenuli. S dva gola Erika Colea i jednim Tylera Seguina stigli su do prednosti 3:1. Već u prvoj minuti posljednje dionice Anže Kopitar je smanjio na 3:2 i vratio neizvjesnost u utakmicu, ali do kraja susreta Kari Lehtonen je ipak sačuvao svoju mrežu i Dallas je stigao do pobjede.

“Moramo još više raditi i još više paziti na detalje u igri. Što prije se moramo vratiti igri koju smo imali ranije. Trenutno ne igramo onako dobro kako bismo mogli i trebali. Na kraju ne postoje moralni pobjednici, svi moramo podići igru kakvu smo imali početkom sezone“, tvrdi branič Kingsa Matt Greene.

Niti Pittsburgh Penguinsi nisu „ličili na sebe“ na gostovanju kod New Jersey Devilsa. Domaćin je slavio s 2:1 uz skroman napadački nastup Penguinsa koji su uputili svega 20 udaraca na vrata Martina Brodeura.

Do početka druge trećine Devilsi su imali prednost 2:0 golovima Adama Henriquea i Michaela Rydera da bi Matt Niskanen na dodavanje Sidneya Crosbyja smanjio na 2:1. Inače, Crosbyju je to 13 utakmica u posljednjih 14 u kojima je upisao barem bod, ali ovaj put to nije pomoglo njegovoj momčadi.

Inače Penguinsi su odlično krenuli s velikim prilikama koje ipak nije realizirao Chris Kunitz. “Da je barem jedna od te dvije ušla. Treba priznati kako je Brodeur odlično reagirao kod prvog udarca i ramenom sjajno obranio. On je briljantan vratar, jako dobro zna kada i kako reagirati“, komentirao je Kunitz.

Unatoč 30 obrana dobro raspoloženog Tima Thomasa, Panthersi nisu uspjeli svladati New York Rangerse. Rangersi su slavili kao i u prva dva dvoboja ove sezone, samo ovaj put nakon kaznenih udaraca s 2:1. Sredinom druge trećine Brad Boyes je doveo Floridu u prednost nakon pogreške Dana Girardija, no branič Rangersa uspio se iskupiti golom dvije minute prije kraja za produžetak. Tamo pogodaka nije bilo, a onda je u trećoj seriji kaznenih udaraca Brad Richards zaključio priču nadmudrivši Thomasa.

Odličan powerplay (4/8) i koncentrirani Evgeni Nabokov (35 obrana), pomogli su New York Islandersima da naprave veliki preokret u Bostonu i svladaju Bruinse s 5:3. Boston je vodio s 3:1 golovima Davida Krejčija, Patricea Bergerona i Daniela Paillea, no gosti su u završnici druge i u trećoj trećini postigli ukupno četiri gola i otišli do pobjede. Preokret je svojim drugim golom započeo Frans Nielsen, a zatim su strijelci bili i John Tavares dvaput te Kyle Okposo.

Montreal Canadiensi unatoč 37 obrana Careya Pricea nisu uspjeli slaviti u Raleighu. Carolina je bila bolja s 5:4 nakon produžetka u susretu u kojem se domaćin vratio iz teške situacije. Nakon dvije trećine Montreal je vodio 3:0 golovima Maxa Paciorettyja (dva) i Larsa Ellera, međutim onda su Hurricanesi uraganski za sedam minuta napravili 4:0 s dva gola Jeffa Skinnera te po jedan Erica Staala i Mannyja Malhotre. Šokirani gosti ipak su uspjeli izboriti produžetak pogotkom PK Subbana, međutim tamo je Alexander Semin prevario Pricea u četvrtoj minuti i donio pobjedu Carolini.

Drugi shutout sezone i 27 obrana Ala Montoye pomogli su Winnipegu da dođe do pobjede protiv Buffala. Sabresi su u ranoj fazi utakmice ponovno ostali bez Villea Leina koji se tek vratio nakon ozljede, za razliku od većine susreta ove sezone bili su čvršći u obrani, ali nisu spriječili poraz. Domaćin je slavio golovima Keatona Ellerbyja, Jacoba Troube i Anthonyja Pelusa.

Unatoč tri primljena pogotka, dobru večer imao je i vratar Colorada Semjon Varlamov koji je skupio 35 obrana u neočekivano prometnoj večeri protiv Columbusa. Njegovi Avalanchei su na kraju slavili s 5:3. Columbus je vodio 2:1 golovima Ryana Johansena i Boonea Jennera, strijelac za domaćina bio je Jan Hejda, međutim s tri uzastopna gola Jamieja McGinna, Ryana O'Reillyja i Gabriela Landeskoga Colorado je okrenuo utakmicu. Vrlo brzo nakon pogotka za 4:2 Nick Foligno je vratio Blue Jacketsima nadu, međutim minutu prije kraja Nathan McKinnon podiže na 5:3 i završava priču.

Philadelphia je prekinula Calgaryjev niz od šest uzastopnih pobjeda u novogodišnjim večerima. Flyersi su ovaj put bili prejaki, odigrali su kvalitetnu utakmicu i slavili su s glatkih 4:1. Za četvrtu uzastopnu pobjedu Philadelphije strijelci su bili Mark Streit, Brayden Schenn, Scott Hartnell i Braydon Coburn dok je jedini pogodak za Calgary djelo Seana Monahana.

Dugo je Ilja Brizgalov održavao Edmonton na životu u Phoenixu. Međutim, na kraju niti 41 obrana nije bila dovoljna, Coyotesi su slavili u produžetku s 4:3. Nakon što je Keith Yandle doveo Phoenix rano u vodstvo, Edmonton je u kratkom roku preko Ryana Nugent-Hopkinsa, Davida Perrona i Justina Schultza stigao do preokreta. Kod golova nije najspretnije reagirao niti domaći vratar Mike Smith koji je odmah završio na klupi i Coyotesi su krenuli s povratkom. Prvo je Tim Kennedy smanjio na 3:2 da bi 70 sekundi prije kraja Mikkel Boedker izborio produžetak. Tamo je sedam sekundi prije kraja Yandle svojim drugim golom donio pobjedu Coyotesima.

NHL:
Anaheim Ducks – San Jose Sharks 6:3
Minnesota Wild – St. Louis Blues 1:2
Dallas Stars – Los Angeles Kings 3:2
New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 2:1
Florida Panthers – New York Rangers 1:2 (SO)
Boston Bruins – New York Islanders 3:5
Carolina Hurricanes – Montreal Canadiens 5:4 (OT)
Winnipeg Jets – Buffalo Sabres 3:0
Colorado Avalanche – Columbus Blue Jackets 5:3
Calgary Flames – Philadelphia Flyers 1:4
Phoenix Coyotes – Edmonton Oilers 4:3 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!