Zimski sportovi

Medveščak doveo vratara Alexa Westlunda

Sportnet • četvrtak, 02.01.2014.
Medveščak doveo vratara Alexa Westlunda
Foto: Ivana Stančin

Medveščak je pojačao svoju obranu s još jednim iskusnim golmanom, Alexom Westludnom. Alex Westlund je već poznat Medveščakovim navijačima iz sezona kada su Medvjedi igrali u EBEL-u. Naime, tada je Westlund dolazio u Brlog braneći vrata Black Wingsa iz Linza. Tridesetosmogodišnji Amerikanac momčadi Medveščaka će se pridružiti u subotu ili nedjelju.

''S promjenom KHL pravila prema kojemu ne moramo koristiti rezervne golmane godišta '92. i '93., a i zbog približavanja posljednjeg transfernog roka 15. siječnja, odlučili smo potpisati ugovor s Alexom Westlundom koji će biti naš treći golman. Westlund će nam dati potrebnu širinu u momčadi. On je odličan timski igrač i igrao je već u Europi posljednjih 10 godina u raznim ligama te branio na visokoj razini. Zna točno koja će biti njegova uloga ovdje i jako se veseli dolasku u Medveščak te će naporno trenirati s dečkima i biti dobar suigrač. Ako se Brust ili Dekanich ozlijede, Alex će biti dostojna zamjena za jednog od njih'', rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Alex Westlund je rođen 1975. godine u Flemington Villageu (New Jersey, SAD). Nakon četiri sezone provedene na Yale sveučilištu, gdje je igrao za njihovu NCAA sveučilišnu momčad, 1999./2000. je potpisao prvi profesionalni ugovor za ECHL klub Dayton Bombers.

Osim za Bomberse, tijekom profesionalne karijere igrao je i za ECHL klubove Cincinnati Cyclones, Toledo Storm, Trenton Titans i Charlotte Checkers, te za AHL klubove Worcester IceCats, Milwaukee Admirals i Hartford Wolf Pack. Sezone 2002./2003. debitirao je u tadašnjoj Ruskoj ligi za Amur Habarovsk za koji je branio i 2003./2004., a te iste godine je odigrao i jednu utakmicu za Lokomotiv iz Jaroslavlja.

Sezonu 2005./2006. također je proveo u Rusiji, ali igrajući za ruskog drugoligaša Mehel Čeljabinsk. Od 2007./2008. do 2012./2013. igrao je u EBEL-u, prve sezone za ljubljansku Olimpiju (proglašen najboljim golmanom EBEL-a prema postotku obrana - 93,1%), a narednih četiri i pol za Black Wingse iz Linza s kojima je 2011./2012. osvojio naslov EBEL-a.

Protekle sezone, nakon 17 odigranih utakmica za Linz, otišao je u slovačku Extraligu gdje je branio za HK SKP Poprad, a osam utakmica je odigrao i za njemačkog drugoligaša Heilbronner Falken.

Mladi vratar Andrej Vasiljević, koji je bio treći golman (1993. godište), trenutno s klubom i agentima razmatra opcije prelaska u novi klub u kojemu će dobiti priliku aktivno braniti i kroz aktivnu igru razvijati svoj talent.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • :))02.01.2014. u 19:08
    Poanta je da ako se jedan od dvojice (Burst/Dekanich) ozlijedi je pametnije imati iskusnog golmana nego golmana bez iskustva. Lovro-ZG u pravu si sto se tice minimalca, imaju ih i KHL i NHL
    :))
  • Obrisan korisnik02.01.2014. u 18:04
    zivi bili pa vidili...zig zag...
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG02.01.2014. u 18:02
    Negdje sam pročitao da KHL ima minimalac, ak je to istina, onda je bolje da taj minimalac dobiva veteran Westlund koji nije ni sekundu odigrao ove sezone nego mladi Vasiljević. Al da, U22 bek bi dobro došao da nam se više ne događaju situacije u kojima igramo s dva i pol bekovska para. Fox je... [više na forumu]
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik02.01.2014. u 17:51
    kaj nebi onda u cjeloj prici bilo bolje potrosit nofce na nekog beka u22? ili nac zamjenu za djesimena sivonju?
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG02.01.2014. u 17:43
    Prije bi reko da ne moraju jer po novim pravilima možeš imat na tekmi dva vratara i 17 igrača bilokojih godina, a ostala tri igrača mogu bit sam U22 igrači uz napomenu da se U22 vratar ne računa među mlade igrače. Zamboni- Westlund nije ni tekmu odigrao ove sezone i ipak je on EBEL razina tak da... [više na forumu]
    Lovro-ZG