Zimski sportovi

Video: Sharksima velika pobjeda, Skinneru drugi hat trick

Željka Jurkas • petak, 03.01.2014.
Video: Sharksima velika pobjeda, Skinneru  drugi hat trick

U deset susreta NHL-a sinoć prekinut je niz pobjeda Flyersa i poraza Bostona. Jeff Skinner nastavlja biti svijetla točka Canesa, a Nathan Horton je napokon zaigrao prvi puta ove sezone...

Pobjednički gol Brada Marchanda niti minutu u produžetku zadržao je najveći niz poraza Bostona ove sezone na dvije utakmice. “Koncentrirali smo se na pobjedu danas. Nije bitno koliki je niz poraza prije, bitno je vratiti se pobjedama, u regularnom dijelu ili produžetku. Osjećaj u momčadi je puno bolji“, komentirao je trener Bruinsa Claude Julien, a prenosi klupska stranica. Duel vratara trajao je cijelu prvu trećinu, a Niklas Svedberg u svom NHL debiju na vratima Bostona pokleknuo je tek krajem druge kada je njegova momčad nadpucana 16:3. Viktor Stalberg zabio je vodeći gol na koji početkom treće odgovara Johnny Boychuk. Jarome Iginla dovodi domaćine u vodstvo, ali ono ne traje dugo te Shea Weber za Nashville poravnava na 2:2.

Prva treća u nizu pobjeda Islandersa ove sezone došla je na domaćem ledu u produžetku golom Kyle Okposa. Islandersi su i ovoga puta uzeli vodstvo od dva gola, no Chicago nije uspio napraviti više od povratka na izjednačenje. Brent Seabrook na powerplayu, i Ben Smith upisali su se u strijelce, ali najbolji pojedinac je zasigurno bio vratar Corey Crawford koji je u završnoj osigurao bod Hawksima. Kapetan John Tavares bio je asistent pobjedničkom golu:“Ovo su dva boda za nas i pokazuju da se možemo ravnopravno nadmetati s najboljim momčadima lige“, prenosi nhl.com.

Drugi hat trick karijere Jeffa Skinnera zaokružen je u produžetku utakmice u Washingtonu. “Ovo je velika pobjeda za nas. Oni su ispred nas na tablici i pokušavamo ih sustići, pa su ovi bodovi uvijek važni. Ovo je velika pobjeda pogotovo nakon jučerašnje utakmice“, komentirao je Skinner koji ima 15 golova u zadnjih 14 utakmica za The Hockey News. Carolina je golom Skinnera u prvoj došla u vodstvo. Sam početak druge donio je pet golova unutar četiri minute. Alex Ovečkin zabio je svoj 31. sezone za prvo izjednačenje, a Troy Brouwer deveti za drugo. Na vrata Canesa vratio se Anton Khudobin nakon gotovo tri mjeseca izbivanja s ozljedom gležnja. Upisao je 38 obrana, i između ostalog obranio kazneni udarac Ovečkina početkom druge.

Penalty kill jedinica Ottawe pobrinula se da Jetsi ne zabiju u zadnjim minutama utakmice i osigurala treću pobjedu u nizu. “Lijepo je ne ići gore-dolje. Imamo tri pobjede u nizu i puno je bolji osjećaj doći sa samopouzdanjem na led. No, sad se trebamo potruditi da na ovo gradimo dalje“, rekao je jedan od strijelaca Senatorsa Clarke MacArthur, a prenosi nhl.com. Do početka druge trećine igralo se gol za gol s ukupnim rezultatom 2:2, a onda u trećoj Zack Smith i MacArthur zabijaju za vodstvo od dva gola, a Winnipeg smanjuje na jedan golom Ollija Jokinena.

Ben Elliot zaradio je svoj treći shutout sezone, a njegova momčad s pet golova u mreži Kingsa četvrtu pobjedu u nizu. T.J. Oshie zabio je dva, Brenden Morrow prvi početkom prve trećine, a Vladimir Tarasenko i Barret Jackman dodali su po jedan u trećoj. “Naše momčadi se znaju, nema iznenađenja. Dobro je pobijediti, a pogotovo ovako“, rekao je Elliot, a prenosi nhl.com. Los Angelesu je ovo peti poraz u nizu, a nakon dva primljena gola na klupu je otišao Martin Jones i umjesto njega je nastavio Ben Scrivens.

Niklas Backstrom obranio je 19 od dvadeset udaraca prema svojim vratima, a njegova momčad je zabila četiri puta za prekid niza od šest poraza. Tri gola u drugoj ostala su neodgovorena, a krajem treće Sabresi zabijaju počasni. Kyle Brodziak dodao je još jedan u praznu mrežu Ryana Millera. “Bila je to dobra pobjeda koju smo trebali. Velika stvar je što smo do nje došli na pravi način“, rekao je trener Wilda Mike Yeo za klupske stranice.

Čak deset golova palo je u susretu Habsa i Starsa koji je na kraju pripao gostima. “Ovo smo trebali. Mučili smo se s postizanjem golova, teško smo sklapali svih 60 minuta. Krenuli smo polako, ali smo našli način kako se vratiti nakon lošeg starta. Price nas je spasio na početku i na to smo nadogradili“, rekao je Max Pacioretty koji je upisao dva gola, a prenosi The Hockey News.

Semyon Varlamov skupio je 29 obrana na trideset udaraca, a Jamie McGinn i Ryan O'Reilly zabili su po jedan za desetu pobjedu sezone protiv momčadi Istoka. “Mislim da smo defenzivno odlično odigrali i zato smo ih pobijedili. Pobjeda sve mijenja i bolje igramo kad pobjeđujemo“, prenosi nhl.com razmišljanja vratara Avalanchea. Flyersima je tako prekinut niz od četiri pobjede.

Nathan Horton je napokon zaigrao za svoju novu momčad nakon operacije ramena. Propustivši prvih četrdeset utakmica, Horton je zabio prvi gol i ostavio vidljiv utjecaj na momčad Columbusa. Phoenix je sredinom prve izgubio braniča Olivera Ekman-Larssona nakon udarca u ogradu. Curtis McElhinney obranio je sva 34 udaraca na vrata i zaradio svoj drugi shutout sezone. R.J. Umberger koji je zabio drugi gol sredinom treće za konačnih 2:0, rekao je o novom suigraču:“Nestrpljivo smo čekali da nam se pridruži i zaigra s nama. Veliki je pozitivan utjecaj u svlačionici, zabavan i zaista voli hokej. Danas nije izgledao zahrđao. Jednostavno smo znali da će zabiti. Puno je radio da se vrati i lijepo je vidjeti da je nagrađen.“

Nakon velikog poraza od Anaheima, Sharksi su se vratili u velikom stilu. Pet igrača zabilo je za pobjedu nad Oilersima, a Antti Niemi pustio je samo jedan pak u mrežu. “Bili smo spremni čim je pak podbačen i diktirali smo tempo i držali pritisak svih 60 minuta. Mi smo momčad koja se, kad izgubi što prije želi vratiti i to smo večeras pokazali. Imamo puno karaktera u svlačionici. Znali smo da moramo izaći i raditi i to smo napravili. Nema tajne“ rekao je kapetan Sharksa Joe Thornton, a prenosi nhl.com.

NHL
Boston Bruins – Nashville Predators 3:2 produžetak
New York Islanders – Chicago 3:2 produžetak
Washington Capitals – Carolina Hurricanes 3:4 produžetak
Ottawa Senators – Winnipeg Jets 4:3
St. Louis Blues – Los Angeles Kings 5:0
Minnesota Wild – Buffalo Sabres 4:1
Dallas Stars – Montreal Canadiens 4:6
Colorado Avalanche – Philadelphia Flyers 2:1
Phoenix Coyotes – Columbus Blue Jackets 0:2
San Jose Sharks – Edmonton Oilers 5:1

Foto - Wikipedia, Ivan Makarov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!