Zimski sportovi

Video: Sjajna večer Sharpa, Kunitza i Lovejoya

Željka Jurkas • subota, 04.01.2014.
Video: Sjajna večer Sharpa, Kunitza i Lovejoya

Svega četiri NHL susreta odigrana u noći s petka na subotu donijela su pregršt golova i Bishopov četvrti shutout sezone. Patrick Sharp je hat trickom došao na drugo mjesto strijelaca Lige, Ducksi ostaju nepobijeđeni u Honda Centru, a Pensi upisuju jedanaestu pobjedu u nizu u Consolu...

Patrick Sharp zabio je svoj drugi hat trick u tjedan dana i zaključio 5:3 pobjedu u gostima u New Jerseyu. “Par puta u karijeri sam se osjećao ovako dobro. To je rezultat igrača oko mene i akcija koje stvaraju. I rada kada ne igram dobro i ne zabijam. Ovo je dobar niz naše momčadi, i moj dobar niz i nadam se da možemo tako i nastaviti“, rekao je Sharp za klupske stranice. Nakon mirne prve trećine, na samom početku druge pala su dva gola, po jedan sa svake strane. Završna trećina donijela je pravu golijadu. Chicago je zabio tri brza gola na koja Devilsi odgovaraju tek sredinom, s dva gola Mareka Zidlickya. “Htjeli smo ovu utakmicu dobro odigrati. I mislim da smo u prve dvije trećine uspjeli, ali u prvih pet minute treće su nas uništili“, rekao je za MSG Network Martin Brodeur.

Jussi Jokinen zabio je dva gola nakon rupe od četrnaest utakmica, Chris Kunitz je imao dva gola i asistenciju, a Sidney Crosby gol i dvije asistencije. Ovim golovima su Kunitz i Crosby izjednačeni na prvom mjestu najboljeg strijelca Pensa s 23 gola i na trećem mjestu Lige koje dijele s Patrickom Kaneom. Razočaran sam, ali ne i iznenađen. Jutros smo se pripremili za dobru utakmicu, ali nažalost oni su prelako stvarali velike prilike. Bilo je teško igrati“, rekao je Henrik Lundqvist, vratar Rangersa za nhl.com. Kapetan Pensa pohvalio je prije svega svog vratara:“Početak je očito bio ključan i postavio je ton igre. Fleury je bio jako dobar. Bilo je puno udaraca, ali našao je način da većinu zadrži, i mi smo kapitalizirali naše prilike.“. Rangersi su nadpucali Pittsburgh 35:28 te u trećoj uspjeli zabiti dva gola.

Ben Bishop zaključao je svoja vrata, a s dva gola u drugoj trećini njegova momčad je pokupila dva boda iz Scotiabank Saddledoma. “Ovo je vjerojatno bila naša najbolja utakmica sezone od početka do kraja. Izgledalo je kao da je pak stalno kod nas. Najvažnija stvar je da u niti jednom trenu nismo popustili, odigrali smo punih 60 minuta“, rekao je Bishop. Ondrej Palat zabio je prvi, a pet minuta kasnije asistirao je Nikiti Kucherovu za drugi gol. “Osjećam da mi samopouzdanje raste iz utakmicu u utakmicu. Imamo mladu momčad koja igra brzo i dobro. I bez Stamkosa, koji je važan igrač, igramo dobro“, rekao je za The Hockey News mladi Čeh. Steven Stamkos počeo je trenirati i klizati s momčadi, ali još uvijek bez kontakta.

Ben Lovejoy zabio je dvaput unutar tri minute na kraju prve trećine za izjednačenje rezultata i preuzimanje vodstva nad Edmonton Oilersima. Ducksi ovom pobjedom ostaju neporaženi na domaćem ledu nakon osamnaest odigranih utakmica. Tim Jackman zabio je krajem druge svoj prvi gol u dresu Anaheima:“Ovo je sjajno iskustvo. Ne mogu reći dovoljno dobrih stvari o organizaciji. Naš način igre je odraz vodstva i vratara. Svi vjeruju da smo dobra momčad. Jako dobra momčad i očekujemo pobjede“, prenosi nhl.com. Edmonton je dvaput dolazio u vodstvo u prvoj, Boyd Gordon zabio je niti minutu nakon početka, a Nail Yakupov sredinom na dodavanje Davida Perrona. Andrew Cogliano i Kyle Palmeri upisali su se u strijelce Ducksa.

NHL
New Jersey Devils – Chicago Blackhawks 3:5
Pittsburgh Penguins – New York Rangers 5:2
Calgary Flames – Tampa Bay Lightning 0:2
Anaheim Ducks – Edmonton Oilers 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!