Rukomet

Podravka pobijedila Zelinu u prijateljskoj utakmici

Danijela Lemaić • subota, 04.01.2014.
Podravka pobijedila Zelinu u prijateljskoj utakmici
Foto: Ivana Strahija

Nakon stanke i završenog Svjetskog prvenstva, koprivnički sastav odigrao je prijateljsku utakmicu s hrvatskim prvoligašem Zelinom kao trening za nadolazeći susret 6. kola Regionalne lige s Vardarom.

Podravka Vegeta – Zelina 31:24 (12:12)

Prijateljska rukometna utakmica
KOPRIVNICA - Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića
Suci: Vratić (Koprivnica)

Podravka Vegeta: Jukić (2+-), Kapitanović (10+1), Milenković (1+0); Čović 3, Gavranić 2, Pongrac 2, Havić 2, Živković 8(3), Vukojević 4, Nemaškalo 1, Zagoirščak, Milanović Litre 6(2), Vidak, Trifunović 2, Poljak 1
Trener: Goran Mrđen

Zelina: Sanader (7+1), Hajduk (3+0); Antolković 1, Ercegovac, Ćosić, Madžarac 6, Šandor 4(1), Pavlović 1(1), Šerić 2, Vulić 5, Horvat, Masnić, Galić, Mateša, Šigrović
Trener: Nikola Nikolac

Sedmerci: Podravka Vegeta: 5/6; Zelina: 4/5
Isključenja: Podravka Vegeta a: 6 min.; Zelina: 10 min.

Rukometašice Podravke Vegete ove su subote na svom terenu uspješno svladale ekipu Zeline 31:24 (12:12) i pokazale da su spremne za nove pobjede. Na drugoj strani koprivničke dvorane našla se Zelina, koja u prvoj ligi drži treće mjesto, stoga se očekivala lagana trening utakmica za Kokice.

Zanimljivo je bilo od prve minute susreta, naime, igračice Nikole Nikolca dobro su držale otpor Podravci i nisu dopustile da se hrvatske prvakinje odvoje. Obje ekipe često su gubile loptu uslijed tehničkih grešaka te se po isteku 30. minute u svlačionice otišlo s izjednačenim rezultatom (12:12)

U drugom dijelu prijateljskog sraza domaća ekipa prebacuje u višu brzinu i dobrim reakcijama vratarke Ivane Kapitanović počinju se odvajati od gostujućih igračica. Zelina u tom trenutku više nije imala puno mogućnosti, stoga je susret završio sa sedam golova prednosti za Podravku (31:24).

Gostujuću mrežu najviše je puta zatresla Jelena Živković, srpska reprezentativka koja se na Svjetskom prvenstvu okitila srebrom, čak osam puta te Vesna Milanović Litre šest puta. Kod Zeline najbolje su bile Tanja Madžarac sa šest golova, odnosno, Martina Vulić s njih pet.

Dobro su bile raspoložene vratarke s obje strane, tako je kod Podravke Ivana Kapitanović upisala 11 obrana, dok je kod Zeline najefikasnije bila Josipa Sanader s osam sačuvanih lopti.

Kokice u četvrtak, 9. siječnja, očekuje regionalna utakmica u sklopu 6.kola, kada im u goste dolazi makedonski Vardar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!