Rukomet

Lokosice u novu 2014. ušle s porazom, Budućnost ipak prejaka

Iz Doma sportova:Jelena Bagarić • subota, 04.01.2014.
Lokosice u novu 2014. ušle s porazom, Budućnost ipak prejaka
Foto: Davor Sajko

Već četvrtog dana 2014. godine Lokomotiva je nastavila sa svojom natjecateljskom sezonom. Prve protivnice bile su rukometašice Budućnosti protiv kojih su igrale u sklopu osmog kola Regionalne lige. Gošće iz Crne Gore prelomile su u potpunosti susret tek u posljednjih desetak minuta, no to im je bilo dovoljno da iz Zagreba odnesu nova dva boda i uknjiže svoju petu pobjedu u Regionalnoj.

Lokomotiva - Budućnost 24:27 (12:15)

Regionalna liga, 8. kolo

Zagreb – Dom sportova, dvorana II. Gledatelja: 450

Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na Moru)

Lokomotiva: Razum, Jelčić (10+1), Bukovina; Smiljanić, Grubišić 2, Božović 6 (3), Oštarjaš 1(1), Krsnik 1, Prusina, Gaće 2, Debelić, Kožnjak 2, Rajović 2, Horvat 5, Milić 3.
Trener: Nenad Šoštarić

Budućnost: Woltering (4+0), Vukčević, Žderić (4+1); Petrović 3, Neagu 5, Nikitina 1, Gjeorgijevska 1, Dalby, Ježić 1, Cvijić 3, Mehmedović 2, Despotović, Pavićević 2, Byzdra 4, Knežević 5(1).
Trener: Dragan Adžić

Sedmerci: Lokomotiva 5(4); Budućnost 2(1)

Isključenja: Lokomotiva 2 minute; Budućnost 8 minuta

Nakon blagdana i kraćih zimskih priprema rukometašice Lokomotive vratile su se u natjecateljske vode. Prvu utakmicu u drugom dijelu sezone odigrale su u subotu protiv jake Budućnosti. U toj utakmici ipak su slavile gošće koje su višestruke osvajačice Regionalne lige, te se ujedno i pripremaju za glavnu fazu Lige prvakinja.

Nakon što su obje ekipe propustile realizirati nekoliko napada, prvi pogodak na utakmici postiže Cristina Neagu u trećoj minuti susreta. Imale su Lokosice odmah priliku izjednačiti, no udarac Ene Konte sa sedam metara zaustavila je Marta Žderić. S druge je strane odmah to kaznila Milena Knežević koja zabila za 0:2 u petoj minuti. Svoj prvi pogodak Lokomotiva je u šestoj minuti postigla preko Maje Kožnjak.

Na ruku im u tim trenucima ide isključenje Knežević, pa Anita Gaće poravnava na 2:2 u osmoj minuti. Tada se igračice Nenada Šoštarića polako razigravaju. Na vratima je dobro branila Ivana Jelčić koja je obranila sedmerac Radmili Petrović. Nakon te obrane Marija Milić našla se u zicer prilici, no sjajno je obranila Žderić. Ipak, Lokosice u 11. minuti preko Sanje Rajović dolaze do svog prvog vodstva u susretu.

Gaće i Božović ozlijeđene

Probleme Nenadu Šoštariću mjesec dana prije odigravanja utakmice osmine finala Kupa pobjednika kupova zadale su ozljede Anite Gaće i Ivane Božović. Gaće je ozlijedila zglob te je završila u longeti. Božović je nezgodno pala nakon šuta, te je došlo do nagnječenja zdjelice, donjeg dijela leđa i kuka. Koliko će izbivati s terena još se ne zna, ali svakako situacija pred ovako važne utakmice koje predstoje nije dobra. Podsjetimo, na teren se još nije vratila niti Sonja Bašić koja također ima ozljedu zgloba.

Lidija Horvat minutu kasnije povisila je na 4:2 i tu prednost čuvale su Lokosice do 15. minute kada je Dragana Cvijić zabila za 5:5. Međutim, Lokomotiva ponovo preko Horvat pa i Grubišić dolazi do prednosti od dva pogotka. Uspijevale su minimalnu prednost čuvati do 20. minute, no tada ostaju s igračicom manje jer je Ana Debelić zaradila isključenje. Igračice Dragana Adžića odmah su to iskoristile, te su preko Cvijić došle do izjednačenja.

Kako se poluvrijeme bližilo kraju igra Lokosica počela je slabiti. U 23. minuti Kinga Byzdra postigla je pogodak za 9:10, a klupa Lokomotive zatražila je minutu odmora. No, nije puno pomoglo. Byzdra i Neagu zabile su još dva pogotka pa se Budućnost šest minuta prije kraja poluvremena odlijepila na plus tri. Lokosice se nisu predale, odlično je Gaće na crti pronašla Rajović koja je pospremila loptu u mrežu za 12:13 u 29. Minuti. Ipak, Neagu i Knežević u posljednjoj minuti uspijevaju postići još dva pogotka za konačnih 12:15 nakon 30 minuta igre.

Moral domaće ekipe nije pao unatoč nepovoljnom rezultatu na poluvremenu. Dapače, u nastavak su odlično krenule. Serijom od pet uzastopnih pogotka Lokosice su uspjele preokrenuti i doći u vodstvo. Zabijale su redom Horvat, Gaće i Milić, a za 16:15 zabila je Božović s linije sedam metara. Rukometašicama Lokomotive na ruku su išla i isključenja koja su dobivale gostujuće rukometašice. Prvo je na klupi završila Radmila Petrović, a zatim u 36. minuti i Neagu. Božović je ponovo zabila iz sedmerca za 17:15, ali ovaj puta Budućnost i s igračem manje uspijeva sustići rezultat.

Izjednačenost se držala do 44. minute kada se preko Katarine Ježić Budućnost ponovo odvojila na plus dva. Četiri minute kasnije Božović je, ovaj puta iz igre, postigla pogodak za 21:21, a pokazat će se da će to biti posljednje izjednačenje na utakmici. Uslijedila je serija od pet pogodaka Budućnosti koju su predvodile Neagu i Pavićević. U 53. minuti stožer Lokomotive pozvao je time-out. Vremena za preokret nije ni bilo, ali mogao se ublažiti poraz. Irina Nikitina u 59. Minuti zabila za 22:27, ali poraz su uspjele ublažiti Grubišić i Kožnjak koje su zabile posljednja dva pogotka u susretu.

U redovima pobjedničke ekipe Budućnosti istakle su se Neagu i Knežević koje su postigle po pet pogodaka. Kod Lokomotive šest je postigla Božović, a jedan manje upisala je Horvat. Ivana Jelčić obranila je 11 lopti, dok su Žderić i Woltering zajedno skupile devet obrana.

Lokosice već idući tjedan očekuju dvije utakmice protiv moćnog Vardara. Budući da Vardaru nije odgovaralo odigravanje utakmice u prvom dijelu sezone, pristali su na odigravanje obiju utakmica u Zagrebu. Utakmice su na rasporedu 11. i 12. siječnja s početkom u 15:30 u dvorani II Doma sportova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!