Zimski sportovi

Video: Rangersi pomeli Leafse, Detroit slavio u gostima

Željka Jurkas • nedjelja, 05.01.2014.
Video: Rangersi pomeli Leafse, Detroit slavio u gostima
Foto: Martina Oštrić

Dvije utakmice u matineji NHL-a pripale su domaćinima, a deset u večernjim terminima pravilno su raspoređene između gostiju i domaćina. U čak četiri smo vidjeli povratke i pobjede, Suter je upisao svoj prvi hat-trick sezone, a na led su se vratili vratari Quick i Luongo te kapetan Panthersa...

U matineji dana, Boston Bruinsi su uz dva gola Toreya Kruga zadržali Jetse i osigurali dva boda u TD Gardenu prije gostovanja po Kaliforniji. “Postane frustrirajuće kada ne pridonosiš onako kako si prije. I s vremenom postaje sve teže, ali je sjajan osjećaj kada napokon padne taj prvi“, rekao je Krug za klupske stranice. Tuukka Rask skupio je 36 obrana i jedan pak pustio u svoju mrežu; Daniel Paille i Reilly Smith su se po jednom upisali u strijelce.

Rookie Nathan MacKinnon zabio je prvi i zadnji od Coloradovih četiri gola do sredine druge trećine, što se pokazalo dovoljno za pobjedu. Time je MacKinnon postao najmlađi igrač u povijesti Avalanchea koji je postigao dva gola u utakmici. Od druge polovice druge trećine San Jose se budi i na četiri primljena gola uzvraćaju sa četiri, ali više od toga nije išlo. “Potrošili smo jako puno energije da dođemo na jedan razlike. Usred napornog rasporeda smo i danas su svi igrali do svog maksimuma i i dalje nije bilo dovoljno. Zaključite štogod hoćete, ali odigrali smo dobro“, rekao je trener Sharksa Todd McLellan, a prenosi nhl.com.

Prvi gol sezone Matta D'Agostinija osam minuta prije kraja regularnog dijela donio je pobjedu Buffalu. “Zadnjih mjesec dana imam osjećaj da treba pasti. No, to je hokej, nekada sve ulazi, a nekada trebaš čekati. Dobar je osjećaj doprinijeti i pomoći momčadi u pobjedi“, rekao je D'Agostini za nhl.com. Sva tri gola na utakmici došla su od powerplay jedinica obje momčadi. Na prvi gol utakmice čekalo se do samoga kraja druge trećine kada Matt Moulson zabija, a sredinom druge Michael Ryder izjednačuje za Devilse.

Tko visoko leti, nisko pada. Nakon velike pobjede u spektakularnom Winter Classicu u Michiganu, Toronto je potučen u Air Canada Centru 7:1 od New York Rangersa. Cam Talbot dobio je prednost nad Henrikom Lundqvistom na vratima Ragsa i pustio samo jedan od 26 udaraca. Joffrey Lupul na kraju druge ga je uspio matirati:“Zaslužili smo zvižduke nakon prve, druge i na kraju kad smo odlazili s leda. Nismo bili dobri u niti jednom aspektu. Ne osjećamo se dobro zbog svoje igre trenutno“, prenosi Canadian Press. Rapsodija ofenzive New Yorka počela je početkom prve kada Carl Hagelin zabija svoj deseti gol sezone, a produžila se sve do samog kraja kada Brian Boyle na powerplayu postavlja konačnih 7:1. Leafsi su izgubili Davida Clarksona nakon udarca Michaela Del Zotta i braniča Jonasa Gunnarssona nakon udarca Hagelina.

Četvrta u nizu pobjeda Senatorsa došla je pomalo kontroverzno u Montrealu. P.K. Subban dobio je dvije minute na samom kraju regularnog dijela pri rezultatu 3:3. Clark MacArthur koristi priliku i niti minutu u produžetku donosi dva boda gostima. “Isključenje nije imalo smisla. Prema svim standardima utakmice, to nije trebalo biti isključenje, tako da mislim da je bilo osobno“, prenosi Canadian Press izjavu Subbana s kojom se slaže i trener Montreala Michel Therrien:“Svi ste vidjeli. Sigurno je jedino da P.K. nije kriv.“ Ottawa je igrala četvrtu utakmicu u nizu bez kapetana Jasona Spezze i u prvoj trećini uz tri gola došla do dva gola razlike. Druga trećina je bila bez golova da bi Habsi u završnoj poravnali rezultat.

Povratak kapetana Eda Jovanovskog u momčad nakon operacije kuka 13. ožujka prošle godine pozitivno je djelovala na Pantherse koji su u dinamičnoj, zanimljivoj i izjednačenoj utakmici u konačnici kaznenim udarcima prevladali Nashville. Tomas Kopecky, koji je donio prvo vodstvo Floridi na utakmici, zabio je u šestom krugu, a vratar Tim Thomas zaustavio pokušaj Gabriela Bourqua za dva boda. Od početka prve trećine i gola Craiga Smitha za vodstvo Predatorsa, momčadi su se lovile te Paul Gaustad 48 sekundi prije kraja dovodi utakmicu u produžetak. “Lijepo je biti ponovo s dečkima i slaviti golove. Pogotovo su ovi tijekom regularnog dijela važni. Zakomplicirali smo si utakmicu, ali našli smo način kako doći do dva boda i to je najvažnije“, rekao je 37-godišnji povratnik u momčad za klupske stranice.

Jordan Staal i Brett Sutter pogodili su mrežu Evgenija Nabokova s pedeset sekundi razlike za vodstvo Canesa od 3:1 u Uniodaleu, i potpomognuti sjajnim Antonom Hudobinom došli su do treće pobjede u nizu. “Viknuo sam Dwyeru koji je ubacio pak i srećom našao me. Zatvorio sam oči i pucao najjače što sam mogao“, rekao je o svom devetom golu sezone J. Staal, prenosi Canadian Press. Carolina je došla do vodstva početkom druge, ali John Tavares izjednačava niti minutu kasnije. Thomas Vanek, kojemu je ovo osma utakmica sa skupljenim barem bodom, na samom kraju treće postavlja konačnih 3:2 powerplay golom. Canesi su u drugoj ostali bez kapetana Erica Staala.

St. Louis Bluesi su pod vodstvom Patrika Berglunda preokrenuli manjak od dva gola i upisali petu pobjedu u nizu. Promjena mjesta, s centra na lijevo krilo pomogla je napadaču koji se prvi dio sezone mučio s postizanjem golova:“Samo sam išao dalje i ne mislio previše. Bilo je teško, ali čim počnem razmišljati ili mijenjati način na koji igram, to me mijenja kao igrača. Više sam radio na treninzima, više pucao na gol i pokušavao nešto pokrenuti. U biti sam imao dva sretna odbijanca“, rekao je Berglund, a prenosi nhl.com. Columbus je u prvoj došao na dva gola viška pogocima Artema Anisimova i Marka Letestua, ali nisu izdržali nalet Bluesa te u iduće dvije trećine nisu upisali niti jedan gol. Berglundu su se pridružili Vladimir Sobotka, Maxim Lapierre, Jaden Schwartz i Alex Pietroangelo.

Detroit Red Wingsi nastavljaju biti najbolja gostujuća momčad Lige unatoč manjku Dannyja DeKeysera koji ima ozljedu prepone i, Pavela Dacjuka čiji izostanak nije objašnjen. Kapetan Henrik Zetterberg ubilježio je dva gola, a Jimmy Howard je zaustavio 44 udaraca na svoja vrata za pobjedu u Dallasu. “Kad se Zetterberg upisao u strijelce, pomislio sam da nas je napokon krenulo. Tatar i Nyquist su odlično odigrali, a Zetterberg i Kronwall bili pravi vođe“, rekao je trener Detroita Mike Babcock. Jedan igrač Starsa se upisao u strijelce, Rich Peverley shorthand golom za izjednačenje Zetterbergovog prvog. Joakim Andersson, Drew Miller i Tomas Tatar, čiji gol uz probijanje kroz dvojicu spada u prave ljepotice, dodali su po jedan za ukupnih pet Wingsa.

Odličnu utakmicu pružili su Washington i Wild u St. Paulu. Branič Minnesote Ryan Suter zabilježio je prvi hat-trick karijere, a njegova momčad se vratila u igru u drugoj trećini nakon deficita od dva gola. Unatoč činjenici da su imali samo jedanaest udaraca na gol, igrači Wilda su se pet puta upisali na semafor, a vratar Niklas Backstrom zabilježio je 27 obrana. S druge strane leda, Capsi su triput došli do gola, od čega su dva pripisana Mike Greenu. “Imali smo jako lošu prvu trećinu, nismo imali energije i u pauzi se trener derao da se moramo probuditi. Uspjelo je“, rekao je nakon utakmice vlasnik hat tricka.

Philadelphia Flyersi ukrali su pobjedu Coyotesima u Glendaleu u završnoj trećini. Nakon prve trećine bez pogodaka, čak četiri ih je palo u prvih sedam minuta druge za dva gola viška domaćina. No, kasno u drugoj Brayden Schenn smanjuje na gol razlike te u trećoj na samom početku Wayne Simmonds poravnava rezultat. Jakub Voraček donio je prevagu na stranu Flyersa, a kapetan Claude Giroux zabio je peti u praznu mrežu. “Na početku sezone smo na teži način naučili da moramo ostati vjerni sustavu kad zaostajemo par golova. Ako igramo strpljivo, dobit ćemo šanse“, prenose klupske stranice razmišljanja kapetana Girouxa.

Vratari s obje strane leda u Los Angelesu bili su povratnici u momčad nakon izbivanja zbog ozljeda. Pobijedio je Jonathan Quick kojeg nije bilo 24 utakmice te je u svom prvom nastupu obranio 27 udaraca i prekinuo niz od pet poraza svoje momčadi. Taman na vrijeme za lijepu uspomenu treneru Darrylu Sutteru kojem je ovo bila tisućita utakmica kao treneru NHL momčadi. “Momčad ispred mene je odigrala odlično. Odbio sam par pakova, a dečki su ih počistili. Borili smo se i dobili svoje prilike“, rekao je Quick koji je odmah na početku utakmice špagom testirao svoju ozljedu. Vancouver je došao do vodećeg i svog jedinog gola sredinom prve na powerplayu. Dustin Brown i Jeff Carter matirali su Roberta Luonga koji je obranio 46 udaraca.

NHL
Boston Bruins – Winnipeg Jets 4:1
Colorado Avalanche – San Jose Sharks 4:3
Buffalo Sabres – New Jersey Devils 2:1
Toronto Maple Leafs – New York Rangers 1:7
Montreal Canadiens – Ottawa Senators 3:4 produžetak
Florida Panthers – Nashville Predators 5:4 kazneni udarci
New York Islanders – Carolina Hurricanes 2:3
St. Louis Blues – Columbus Blue Jackets 6:2
Dallas Stars – Detroit Red Wings 1:5
Minnesota Wild – Washington Capitals 5:3
Phoenix Coyotes – Philadelphia Flyers 3:5
Los Angeles Kings – Vancouver Canucks 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!