Zimski sportovi

Video: Ducksi i dalje lete, Tampa pala u Edmontonu

Željka Jurkas • ponedjeljak, 06.01.2014.
Video: Ducksi i dalje lete, Tampa pala u Edmontonu
Foto: EPA

Uzbudljiva matineja i četiri večernja susreta NHL-a u nedjelju donijela su barem bod domaćinima, a jedini koji su upisali poraz je momčad Chicaga. Penguinsi i Ducksi napravili su preokret, a Oilersi isto nisu dozvolili Tampi. Sharksi su prvi puta u četiri godine slavili u United Centru, nakon ukupno 102. shootouta Blackhawksa...

Netipična domaća utakmica za Pense bila je prepuna preokreta, grešaka obrane i prije svega golova. Uzbuđenja nije nedostajalo od samoga početka kada su se u momčad Pittsburgha vratili Jevegnij Malkin i Kris Letang. Upravo je Malkinova linija držala domaćine u utakmici i zajedno su zaslužni za pet od ukupno šest golova u mreži Al Montoye. “Ovo je bila teška utakmica za mene. Malo sam umoran. Ali ostatak moje linije je napravio odličan posao i dobro smo se kretali u ofenzivnoj zoni. Bila je to dobra utakmica za nas“, prenose klupske stranice komentar vlasnika dva gola i tri boda, Malkina. Malkin je na samom početku druge smanjio dva gola zaostatka, a početkom treće poravnao rezultat na 5:5. James Neal iskoristio je powerplay i odlično kretanje Letanga za svoj prvi, a trideset sekundi kasnije opalio po golu za svoj drugi gol utakmice. Jussi Jokinen doveo je Pense u vodstvo prvi puta sredinom druge. Vodstvo ne traje dugo te prema kraju trećine Evander Kane najprije prekrasnim bijegom izjednačuje rezultat, a dvije minute iza toga dovodi Jetse u prednost. Odlučujući gol postiže Matt Niskanen slapshotom. Na vratima Pensa Marc-Andre Fleury obranio je 29 udaraca, a dvije navažnije obrane došle su u zadnje dvije i pol minute kada je odličnim reakcijama i kontroliranjem odbijanja sačuvao oba boda za dvanaestu u nizu domaću pobjedu. Prva dva gola Winnipega postigli su rookie Jacob Trouba i Mark Scheifele, a treći, koji je bio toliko brz i jak da se odmah odbio van mreže djelo je Blakea Wheelera. Sidney Crosby imao je priliku izjednačiti početno vodstvo Jetsa, no nije bio precizan u izvođenju kaznenog udaraca. Ovo je bila ukupno 232. pobjeda trenera Dana Bylsme na klupi Pensa i time se izjednačio s Eddiem Johnstonom koji drži klupski rekord.

Utakmica s najmanje golova odigrala se u Raleighu. Jeff Skinner nastavlja briljirati u redovima Caroline, a večeras je donio odlučujući pogodak:“Samo pokušavam pogoditi mrežu. Ruutu mi je odlično dodao i ja sam samo pokušavao poslati pak do mreže. Mislim da je nekom od braniča otišao kroz noge. Ponekad se to dogodi“, skroman je kao i uvijek bio Skinner. Canesi su igrali bez kapetana Erica Staala za kojeg se očekuje da će biti van leda oko tjedan dana. Alex Semin doveo je domaćine prve na semafor početkom prve trećine i na odgovor Nashvillea se čeka sve do treće trećine kada na powerplayu Patric Hornqvist zabija za izjednačenje.

Logan Couture i Joe Pavelski zabili su kaznene udarce, a Alex Stalock zaustavio je oba pokušaja Blackhawksa u United Centru. Dvanaesta gostujuća pobjeda Sharksa došla je iz čvrste i obrambeno orijentirane igre. “Puno smo pričali o detaljima. Tanka je granica između pobjede i poraza. Teško je zahtijevati savršenstvo, ali moramo zahtijevati ono najbliže njemu. Igrači su nam to večeras dali, iako je bilo teško. Kad zabiješ samo dva i pobijediš Chicago znaš da si napravio nešto dobro“, prenosi The Hockey News riječi pobjedničkog trenera Todda McLellana. Vratari na obje strane su odigrali velike uloge, Corey Crawford je imao 40, a Stalock 33 obrane. San Jose je prvi zabio sredinom prve trećine. Sve do početka zadnje se čeka na odgovor Hawksa koji u prve četiri minute postižu dva gola, no Brent Burns postavlja izjednačenje sedam minuta kasnije.

Tampa Bay poražena je u Edmontonu nakon što je u drugoj trećini smanjila zaostatak od dva gola. Jordan Eberle prva je zvijezda susreta te je Oilersima unutar manje od dvije minute u prvoj trećini donio dva gola, onaj za izjednačenje i jedan za preuzimanje vodstva. “Počeli smo dobro, na način koji nam je donosio pobjedu i onda smo iz nekog razloga počeli igrati krivo. Nakon što su oni izjednačili, opet smo se vratili dobrom načinu. Frustrirajuće je kad izgubiš vodstvo, ali na kraju krajeva, pobjeda je naša i dva boda ostaju tu“, prenosi nhl.com izjavu Eberlea. Boyd Gordon sredinom treće ponovo dovodi domaćine u vodstvo, a Taylor Hall potvrđuje i postavlja konačnih 5:3 dvije minute kasnije. Tampa je nakon četiri minute igre ostala bez prvog vratara Bena Bishopa koji se s ozljedom ruke uputio u svlačionicu. Prema treneru Jonu Cooperu, težina i ozbiljnost ozljede je trenutno nepoznata.

Vancouver Canucksi nisu mogli računati sa svog prvog vratara Roberta Luonga koji se tek u prošloj utakmici vratio u momčad te ga je na golu zamijenio Eddie Lack. Lack je u regularnom dijelu pustio tri od 45 udaraca Anaheima, a njegov kolega na drugoj strani leda Jonas Hiller tri od samo devetnaest. Krajem produžetka Kevin Bieksa zaradio je isključenje koje Ducksi kažnjavaju. Nick Bonino za Ryana Getzlafa, koji je bez problema pronašao svog dugogodišnjeg suigrača na liniji Coreya Perrya, koji 1.3 sekundu prije isteka vremena šalje pak između nogu Lacka. “Iskreno sam mislio da je vrijeme isteklo kad je pak ušao i onda sam pogledao na sat i vidio da je ostalo .6 sekunde. To vam dovoljno govori o tome kakvu noć smo imali“, rekao je nakon poraza Lack za klupske stranice. Ducksi i dalje ostaju jedina neporažena momčad u regularnom vremenu na domaćem ledu. Neizvjesnu utakmicu do samoga kraja otvorili su Nucksi powerplay golom Ryana Keslera. Vodstvo se na isti način, samo golom Henrika Sedina povećava niti dvije minute kasnije. Anaheim se u drugoj vraća golovima Saku Koivua i Matta Beleskeya. Zadnja trećina najprije na samom početku donosi golom Biekse gostima prednost, da bi Bonino izjednačio minutu i pol prije kraja.

NHL
Pittsburgh Penguins – Winnipeg Jets 6:5
Carolina Hurricanes – Nashville Predators 2:1
Chicago Blackhawks – San Jose Sharks 2:3 kazneni udarci
Edmonton Oilers – Tampa Bay Lightning 5:3
Anaheim Ducks – Vancouver Canucks 4:3 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.01.2014. u 16:21
    malkin se vratio u stilu
    Obrisan korisnik