Zimski sportovi

Video: Gostujuće pobjede Calgaryja i Columbusa

Željka Jurkas • utorak, 07.01.2014.
Video: Gostujuće pobjede Calgaryja i Columbusa

U četiri sinoćnja NHL susreta gosti i domaćini su podijelili bodove. Calgary je napokon prevladao sušu golova, Rangersi su se vratili od dva gola zaostatka, ali je Bobrowski prevladao u obranama kaznenih udaraca, Tavares je upisao svoju drugu NHL utakmicu s pet bodova, s Price je sačuvao bodove u Bell Centru...

New York Islandersi upisali su 43 udarca na vrata Kari Lehtonena te od osamnaest klizača samo Calvin de Haan nije probao matirati Dallasovog vratara. John Tavares vodio je svoju momčad s hat trickom i dvije asistencije:“Ovo je nešto na čemu sad moramo dalje graditi. Slijedi nam težak test kod momčadi koja se želi vratiti pobjedama i znamo da moramo doći spremni igrati, a ne razmišljati o ovome i misliti da će biti lako. Moramo igrati najbolje što možemo“, prenosi nhl.com. Starsi su poveli i na prvi odmor otišli s dva gola prednosti. No, u drugoj se Islesi bude i sve što gosti uspijevaju je jednom izjednačiti na 3:3. Brock Nelson se pobrinuo da domaćini ipak odu na odmor s golom viška trideset sekundi prije kraja. Završna trećina u potpunosti odlazi na stranu Islandersa, Brian Strait povisuje razliku odmah na početku, a Tavares zabija dva gola zaokruživši hat trick i svojih 300 bodova u NHL-u.

Sergej Bobrowski vratio se u postavu Columbusa nakon mjesec dana izbivanja zbog ozljede i u svom prvom nastupu donio prevagu protiv momčadi New York Rangersa. Obranivši 40 od 43 udarca na svoja vrata zaustavio je Matsa Zuccarella i Ricka Nasha pri izvođenju kaznenih udaraca. “Bio je odličan. Svaku večer igra dobro za nas i veliki je dio naše momčadi. Polako postajemo sve zdraviji i odlično je imati vratara nazad“, prenosi nhl.com izjavu braniča Jacketsa Jacka Johnsona o svom vrataru. KraljHenrik Lundqvist skupio je 36 obrana tokom igre, ali su ga Mark Letestu i Ryan Johansen matirali za pobjedu gostiju. Columbus je poveo pred kraj prve, ali Rangersi dvije minute kasnije izjednačuju te se na prvi odmor odlazi s 1:1. U drugoj trećini Blue Jacketsi preuzimaju vodstvo od dva gola unatoč tome što su nadpucani 15:10. Završna trećina donosi obrnutu sliku te Ragsi na početku izjednačuju utakmicu.

Svega tri gola su pala u Montrealu, a jedini u drugoj trećini, strijelca Briana Gionte bio je dovoljan Habsima za pobjedu. “On je strijelac i dobar igrač. Imao je malo problema s golovima, ali izgleda da se izvukao i zabija važne golove za nas“, rekao je Tomaš Plekanec o Gionti koji se trinaest utakmica mučio s pronalaskom mreže. Carey Price obranio je 26 udaraca, a Tim Thomas 33. Domaćini su prvi došli do vodstva, pogotkom Davida Desharnaisa na početku prve. Florida uzvraća na samom kraju desetim golom sezone Seana Bergenheima.

Calgary Flamesi su u zadnje četiri utakmice zabili svega jedan gol. Sinoć u Denveru prvi su se upisali na semafor i u utrci gol za gol došli do pobjede powerplay golom Michaela Cammalleria tri i pol minute prije kraja. “Pričali smo da moramo popraviti powerplay učinak i mislim da smo se borili u sva tri, a u zadnjem, kad je pak došao Hudleru, trudio sam se ostati otvoren i on je odlično odigrao. Dobar je osjećaj nakon ovoga. Imali smo teški kratki period u kojem je lako postati negativan. Najbolji način za vraćanje povjerenja su rezultati, što smo večeras i napravili“, prenosi The Hockey News izjavu strijelca pobjedničkog gola. Nathan MacKinnon dvaput je zabio za Avalanche, oba puta na powerplayu u prvoj trećini za jedino vodstvo domaćina. Time MacKinnon vodi sve rookie Lige s 28 bodova. Paul Stastny upisao je gol i dvije asistencije, a najbolji pojedinac Calgaryja je bio Jiri Hudler s golom i asistencijom za odlučujući pogodak.

NHL
New York Islanders – Dallas Stars 7:3
New York Rangers – Columbus Blue Jackets 3:4 kazneni udarci
Montreal Canadiens – Florida Panthers 2:1
Colorado Avalanche – Calgary Flames 3:4

Foto: Wikipedia, FrenchKheldar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!