Tenis

Konjuh i Vrljić preskočile prvu od tri prepreke u kvalifikacijama, Mrdeža i Pavić poraženi

Vedran Babić • četvrtak, 09.01.2014.
Konjuh i Vrljić preskočile prvu od tri prepreke u kvalifikacijama, Mrdeža i Pavić poraženi
Foto: EPA

U četvrtak je na terenima Australian Opena nastupilo četvero hrvatskih predstavnika u kvalifikacijama. U prvom kolu ženske konkurencije slavile su Ana Konjuh i Ana Vrljić, dok je Tereza Mrdeža poražena, a u drugom kolu kod muškaraca Ante Pavić je zaustavljen...

Nekoliko dana nakon što je obznanjeno kako će se nakon Australian Opena podvrgnuti operaciji lakta desne ruke zbog koje će izbivati tri do pet mjeseci, Ana Konjuh lako je upisala pobjedu u prvom kolu kvalifikacija prvog Grand Slam turnira sezone.

Sa 6:4, 6:0 Dubrovkinja je svladala Latvijku Dianu Marcinkevica. Konjuh je realizirala četiri od pet break lopti i anulirala sve tri koje je imala Marcinkevica. Meč je trajao 54 minute.

Dodig ipak među nositeljima

Hrvatska će na Australian Openu ipak imati jednog nositelja. To je Ivan Dodig, koji je dočekao i drugi otkaz nekog od igrača koji su na ljestvici ispred njega. Dodig je na ljestvici ATP-a iz 6. siječnja 34. tenisač svijeta te su mu bila potrebna dva otkaza kako bi se našao među nositeljima. Prvo je svoj nastup otkazao Jürgen Melzer, a potom i Nicolas Almagro. Obojica igrača imaju isti problem - rame. Dodigu će to biti prvi nastup na Grand Slamu u statusu nositelja. Trenutno je 32., no bit će rangiran i više ako dođe do još ponekog otkaza.

U drugom kolu Konjuh će imati mnogo ozbiljniju suparnicu, 18. nositeljicu kvalifikacija Mathilde Johansson iz Francuske.

Uspješna je na prvoj prepreci bila i Ana Vrljić, koja je porazila Nizozemku Richel Hogenkamp 6:1, 7:6 (4). U drugom je setu Hogenkamp kod 5:3 servirala za set, ali tu prednost nije uspjela iskoristiti.

Sljedeća protivnica Vrljić bit će nepostavljena Francuskinja Alize Lim.

U drugom kolu kvalifikacija nije bilo mjesta za Terezu Mrdežu, koja je poražena od Lucie Hradecke 4:6, 6:0, 8:6. U gotovo 60-minutnom trećem setu Čehinja je povela 3:1, Mrdeža okrenula na 6:5 kada je bila na dva poena od pobjede (0-30). Hradecka je zadržala taj servis-gem i potom napravila novi break koji joj je kasnije donio prolaz.

Ante Pavić nije imao puno šansi protiv Rubena Bemelmansa. Belgijac je slavio 6:4, 6:2 i plasirao se u treće kolo. 25. nositelj kvalifikacija realizirao je tri od četiri break prilike, a Pavić ni jednu od tri.

U petak nastupaju Konjuh, Vrljić te Toni Androić, koji u drugom kolu ide na petog nositelja Dušana Lajovića.

Australian Open, 1. kolo kvalifikacija:
Konjuh (Hrvatska) - Marcinkevica (Latvija) 6:4, 6:0
Vrljić (Hrvatska) - Hogenkamp (Nizozemska) 6:1, 7:6 (4)
Mrdeža (Hrvatska) - Hradecka (Češka) 6:4, 0:6, 6:8

2. kolo:
A. Pavić (Hrvatska) - Bemelmans (Belgija, 25) 4:6, 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg10.01.2014. u 09:28
    Prosle godine koliko se sjecam rame (doduse bez operacije) ove godine lakat ... Bojim se da su Anu preforsirali. Operacija je zadnja opcija pogotovo u tim godinama. Ajde nadajmo se najboljemu. Drzim fige da sve dobro prodje.
    interreg
  • Obrisan korisnik09.01.2014. u 21:03
    Evo valjam se po tapisonu od smijeha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.01.2014. u 20:26
    lol, pa jel moguće da se ne kuži zafrkancija u mom komentaru? :(
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.01.2014. u 17:52
    Ajmo ne nametati imperativ polufinala djevojci od 16 godina!! Fakat ne kužim neke umove ovdje...Pazi ovo "barem do polufinala", pa ne znam šta ti očekuješ, da u ovim godinama dominira? Jest da su to djevojke i da nikad ne znaš kad će koju nešto puknuti i možda iznenadi, ali pustite curu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.01.2014. u 16:12
    pa fini otpor mrdeže, bravo za konjuh... ajmo ovdje barem do polufinala (glavnog turnira) prije operacije koja bi je mogla unazaditi, bojim se, za jedno godinu dana :(
    Obrisan korisnik