Zimski sportovi

Video: Hagelin i Barrie donijeli pobjedničke golove

Željka Jurkas • četvrtak, 09.01.2014.
Video: Hagelin i Barrie donijeli pobjedničke golove

Dvije pobjede domaćina i poraz Chicaga u United Centru došli su u noći sa srijede na četvrtak u NHL-u. Rinaldo je zabio svoj prvi gol nakon 54 utakmice u desetoj domaćoj pobjedi Flyersa, Senatorsi su unatoč sjajnom povratku prekinuli niz od četiri pobjede, a Rangersi su pobijedili četvrtu od zadnjih pet gostujućih utakmica...

Philadelphia Flyersi su došli do svoje desete pobjede u nizu na ledu Wells Fargo Centra ove sezone. Andrej Meszaroš, slovački branič koji je odigrao zadnjih osam utakmica zbog ozljede Erika Gustafssona, upisao je tri asistencije – po jednu na svaki gol domaćina. “Igram utakmicu po utakmicu, trudim se pomoći napadu koliko mogu i biti solidan u obrani“, rekao je za klupske stranice Meszaroš. Nakon utakmice trener Craig Berube ga je nahvalio:“Igrao je dobar hokej. Uskočio je kad se Gustafsson ozlijedio i stalno napreduje“, no na pitanje hoće li se zadržati u sastavu nakon povratka Šveđanina, Berube je bez dvojbi:“Nije još na toj razini.“ Sean Couturier, Zac Rinaldo i Michael Raffl su do devete minute druge trećine donijeli tri gola prednosti Phillyju. Habsi uspijevaju odgovoriti na jedan gol. Krajem druge Tomaš Plekanec zabija svoj četrnaesti gol sezone.

Carl Hagelin zabio je pobjednički gol u manje od šest minuta do kraja isteka vremena, a Henrik Lundqvist fenomenalnom završnicom s ukupno 35 obrana, sačuvao je gol prednosti za pobjedu New York Rangersa u United Centru. “Bilo je jako važno ostati fokusiran i ne dozvoliti im treći gol, iako su imali zamah. Stvorili su nekoliko jako dobrih prilika, ali uspjeli smo ih smiriti i to je bio ključ pobjede“, rekao je Kralj za Canadian Press. Blueshirtsi su u prvoj trećini došli do dva gola prednosti. Brad Richards i Mats Zuccarello su unutar deset minuta matirali Coreyja Crawforda koji je sakupio ukupno 29 obrana i držao Chicago u povratku u drugoj trećini. Kapetan Jonathan Toews i Bradnon Bollig izjednačili su rezultat u prvih devet minuta druge. No, unatoč povratku trener Joel Quenneville nije zadovoljan svojom momčadi:“Imamo previše igrača koji ne pridonose na nivou na kojem smo ih navikli gledati tijekom sezone.“ Chicagu je ovo prvi poraz u regularnom dijelu nakon božićne stanke, ali uz tri pobjede imaju i tri poraza u produžecima.

Branič Avalanchea Tyson Barrie osigurao je dva boda u Pepsi Centru golom trideset i tri sekunde u produžetku protiv Ottawa Senatorsa. “Sjajan je osjećaj vidjeti sve kako kližu na led. Ovo su dva velika boda za nas“, prenosi nhl.com vlasnika pobjedničkog gola i dva boda. I zaista jesu dva velika boda kada se uzme u obzir tijek utakmice. Nakon jakog početka u kojem su stekli najgoru prednost u hokeju, Colorado posustaje i gosti preuzimaju inicijativu te do samoga kraja završne trećine drže vodstvo od jednoga gola. Paul Stastny izjednačuje s 2:20 minute do kraja na asistenciju Gabriela Landeskoga. Landeskog je skupio tri asistencije na ovoj utakmici, najviše u karijeri do ovoga trena. Golove za Senatorse su postigli Clarke MacArthur, Jason Spezza i Kyle Turris. “Dobili smo što smo zaslužili. Oni su odigrali odličan početak i kraj, a mi smo kontrolirali sredinu. Obzirom da smo u gostima nakon gubitka od dva gola došli do boda, mislim da smo ga zaslužili“, kratko i jasno sažeo je trener Ottawe Paul MacLean.

NHL
Philadelphia Flyers – Montreal Canadiens 3:1
Chicago Blackhawks – New York Rangers 2:3
Colorado Avalanche – Ottawa Senators 4:3 produžetak

Foto - Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!