Tenis

Konjuh na korak do glavnog turnira, ispali Androić i Vrljić

Branimir Korać • petak, 10.01.2014.
Konjuh na korak do glavnog turnira, ispali Androić i Vrljić
Foto: FaH

Ana Konjuh je jedini preostali hrvatski adut u kvalifikacijama Australian Opena. Konjuh je pobjedom protiv Mathilde Johansson prošla u treće kolo kvalifikacija gdje će igrati protiv Olge Savčuk...

Toni Androić nije uspio proći u zadnju rundu kvalifikacija Australian Opena. Protivnik mu je bio drugi nositelj Dušan Lajović koji je bio bolji u dva seta sa 7:6, 6:4.

Lajović i Androić su stari poznanici, često su se susretali u dosadašnjem dijelu karijere, a hrvatski tenisač nije imao previše uspjeha. Tako je bilo i u šestom međusobnom susretu gdje je Lajović upisao petu pobjedu. Srpski tenisač je iskoristio obje svoje break lopte u drugom setu dok je Androić imao pet priliku i iskoristio samo jednu, a osim toga imao je i problema s ubačajem prvog servisa koji je u tom razdoblju bio na malih 41 posto.

Bolje vijesti dolaze iz ženskog turnira gdje je Ana Konjuh ipak očekivano svladala Francuskinju Mathildeu Johansson. Iskusna Johansson za pobjedu nije znala od srpnja prošle godine kada je u Bastadu došla do četvrtfinala da bi ovdje napokon slavila u kvalifikacijama protiv Nigine Abduraimove.

Konjuh je za razliku od Johansson u uzlaznoj putanji i potvrdila je status favorita u ovom meču. Slavila je sa 6:2, 6:7, 6:4 za nešto više od dva sata igre.

Prvi set osvojila je glatko uz svega dva izgubljena poena na servisu da bi u drugom puno više griješila, imala 32 neforsirane pogreške i u konačnici u tie-breaku izgubila sa 7:5. Odlučujući treći set donio je pad postotka prvog servisa Ane na svega 33 posto u tom setu, ali unatoč tome samo je jednom izgubila svoj početni udarac te je na kraju kod 5:4 napravila drugi break u setu za prolaz u treće kolo.

U posljednjem krugu kvalifikacija Konjuh će igrati protiv Ukrajinke Olge Savčuk, 187. igračice svijeta koja je pregazila treću nositeljicu Johannu Kontu sa 6:1, 6:2, ali i imala više problema s Japankom Sachie Ishizu.

U treće kolo kvalifikacija nije uspjela ući Ana Vrljić koja je poražena od Francuskinje Alize Lim. Vrljić je u tijesnom susretu pala u završnici trećeg seta sa 7:5 i tako završila s nastupom na Australian Openu.

Australian Open, tenisači, kvalifikacije drugo kolo:
Dušan Lajović (Srbija, 5) - Toni Androić (Hrvatska) 7:6(5), 6:4

Australian Open, tenisačice, kvalifikacije drugo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Mathilde Johansson (Francuska) 6:2, 6:7(5), 6:4
Alize Lim (Francuska) - Ana Vrljić (Hrvatska) 3:6, 6:1, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.01.2014. u 07:58
    Dobro jutro sportnet. Olga Savchuk – Ana Konjuh 0:6, 3:6 . Savchuk bez breaka,, Prvi grand slam turnir u karijeri! Sad to postavite na naslovnicu :-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2014. u 18:24
    igraj zdrijebiceeeee
    Obrisan korisnik
  • Josippo10.01.2014. u 11:10
    Savchuk je u drugom kolu igrala protiv Konnte a ne u prvom. Samo da je ruka ne boli ona ce nju pobjediti. Savchuk ima ocajan drugi servis, takve igracice Konjuh voli jer je moze odmah napasti. Doduse jako malo grijesi. Ali ipak, ako Konjuh bude bez bolova, prolazi i novih 50 bodova je sigurno!
    Josippo
  • Obrisan korisnik10.01.2014. u 11:09
    ajmo još ta jedna pobjeda i onda do polufinala!
    Obrisan korisnik