Rukomet

Gobac: "Nikome nije bio cilj da Lacković ne ide na Europsko prvenstvo "

Iz PanorameZvonka Keliš • petak, 10.01.2014.
Gobac: "Nikome nije bio cilj da Lacković ne ide na Europsko prvenstvo "
Foto: Davor Sajko

Izvršni dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Zoran Gobac, uoči odlaska reprezentacije Hrvatske na Europsko prvenstvo u Danskoj, kazao je ponešto o izgradnji rukometnog doma, ali je i izrazio nezadovoljstvo negativnom atmosferom koja se stvara oko reprezentacije te je istu pojasnio, kao i planove Saveza za budućnost vrhunskih hrvatskih reprezentativaca.

Hrvatska rukometna reprezentacija otisnut će se u Dansku gdje će u naredna dva tjedna pokušati osvojiti europsko zlato koje toliko nedostaje. Tom prilikom izbornik Slavko Goluža obznanio je kako je stručni stožer odlučio u Dansku na Europsko prvenstvo povesti svih 18 igrača koji su bili posljednjih dana na pripremama, dok će tih pred prvi dvoboj u skupini izabrati konačnih 16 s kojima će krenuti u nove europske borbe. I dok je izbornik Goluža bio fokusiran na europsku smotru pred njegovom momčadi, izvršni dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac kazao je riječ, dvije o izgradnji rukometnog doma, atmosferi oko reprezentacije, kao i budućnosti današnjih hrvatskih reprezentativaca.

"Kada ponovno krenu natjecanja bit će kako se opet nije oprostio ovaj ili onaj. No, kada bismo mi pustili igrače da igraju koliko žele oni se nikada ne bi oprostili, svi bi igrali do 45. godine, a što bi mi imali od rezultata to je druga stvar. Naime, velika je sportska ambicija da osjetiš i odeš kada si najveći kao što je to učinila Janica Kostelić."

Pojasnio je tako za početak situaciju oko rukometnog doma: "Do današnjeg dana nismo dobili odgovor po pitanju izgradnje rukometnog doma, odnosno, odluku o preinaci. Naime, s gradom Zagrebom smo se dogovorili da odustajemo od lokacije pod uvjetom da nam se napravi upola manja lokacija uz Arenu Zagreb budući da ona sama više ne može biti osnova za velika natjecanja jer nema popratnih sadržaja. Točnije, nema manju dvoranu vezanu toplim putem koja može primiti minimalno 3500 gledatelja kako bi time bila konkurentna za finala velikih sportskih natjecanja većine sportova."

"Pristali smo tako na upola jeftiniju varijantu, naime, budući da grad Zagreb traži kongresnu dvoranu htjeli smo napraviti kongresno-sportsku dvoranu uz dječju vrtić koji je potreban na tom području, dakle, dvoranu s trostrukim sadržajem", nadodao je Gobac.

Alfa i omega hrvatskog rukometa potom je izrazila nezadovoljstvo atmosferom koja se, kako kaže ponovno, na negativan način stvara oko rukometne reprezentacije: "Nažalost, moram konstatirati kako se, otkada je došlo otpadanje Lackovića, stvara ponovno negativna atmosfera. Pa zar vi stvarno mislite kako je nama cilj bio da Lacković ne ide na Europsko prvenstvo? Da je nama što ovdje sjedimo lako?"

"Komentari su u pojedinim listovima u posljednjem vrijeme uvijek isti, kako bivšim rukometašima nije pružena prilika da rade u rukometu. No, pogledajte tko je ovdje s nama. Tu su Matošević, Zovko, Goluža. Tri olimpijska pobjednika. U CO Zagrebu rade Saračević i Jović. Dakle, svi imaju otvoren put."

Za Vorija se već traži pozicija

"Recimo, tu su uz nas neki igrači koji bi se kroz godinu ili dvije mogli oprostiti od reprezentacije. Primjerice Vori, i mi već razgovaramo o tome što će Igor raditi u klubu ili reprezentaciji kada se oprosti od rukometa. Dakle, svi će dobiti svoje mjesto. No, sve mora biti korektno, otvoreno kažem, on je svjestan da će možda igrati do Olimpijskih igara, no poslije možda samo još u klubu. Dakle, moramo biti realni."

Nastavio je potom Gobac svoje obraćanje medijima: "Otvoreno ću reći kako smo razgovarali s Metličićem i Balićem i svi oni imaju otvoreno mjesto, no moraju biti svjesni kako nitko kroz medije neće naći svoj put ni u klubu ni u Savezu. Za to treba teško raditi, težak je to put. Pogledajte recimo Udovičića koji je bio vrlo uspješan rukometaš, a danas radi jedan od najvažnijih funkcija u Savezu. Isto tako nikada niste čuli Balića da je rekao išta protiv Saveza ili kluba, nego su to činili oni oko njega, a oni su najgori. Igrači poput Metličića i Balića su veličine, a isto tako i Lacković koji nisam siguran da je rekao neke riječi koje su mediji pisali, a nisam ni siguran da su baš svi oni razgovarali s njime."

"Mi smo svim našim velikim igračima dali priliku, kako Smajlagiću tako i Goluži, a tko je nije uspio iskoristiti to je na njemu. Stoga neka se svi manje bave komentiranjem i neka budu korektni prema svojim kolegama i nasljednicima jer se mi borimo da sva prava sada ostvare njihovi nasljednici."

"Stvarno moramo paziti na igrače i slažem se da neki puta možda sve nije ispalo najljepše, međutim, najvažnije je da se mi za njih pobrinemo kasnije da se ubace u rukomet i rade u rukometu, a na tome radimo vrlo uspješno. Nijedan sport osim rukometa nema toliko vrhunskih rukometaša na funkcijama koje zaslužuju. Upravo stoga moramo raditi i boriti se protiv ovakvih loših vijesti uoči velikih natjecanja" zaključio je Gobac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.01.2014. u 15:02
    Seedorf* Ma daj gubi se više!! Iz koje se jazbine javljaš uopće?? Trolu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2014. u 12:54
    Zašto nije Gobac spomenuo što je s ostalim igračima i njihovim budućnostima koji se nisu uvlačili njemu, kao što su Sulić, Kaleb ili Džomba? Kakvo dno od čovjeka, kad će konačno doći inspekcija i pitati za one oprane milijune vezano uz Arenu Zagreb? Rukomet talac jednog čovjeka kriminalca, samo u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2014. u 09:25
    osvojili smo zlato '96. ali zato do Portugala 2003. nismo ni prismrdili medalji: Šveđani poslije zlatne generacije: uboli su srebro u Londonu i polufinale SP-a doma, plasman na zadnja 4 EP-a (na kojima su bili) : 7., 5., 15., 15.; Francuzi na zadnjem EP 11., pa zlato u Londonu, 6. na SP; Goluža da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • bubici11.01.2014. u 09:05
    Misliš kao blesavi Francuzi koji igraju sa ovim jadnim starcima i ne mogu se sastati sa završnicom?Šta si ti uopće ovdje napisao? Daj pročitaj još jednom u miru i...ne znam.
    bubici
  • Obrisan korisnik11.01.2014. u 02:41
    sve stoji kako kažeš svaka čast a najviše mi žao što smo shvatili prije par godina da je došao kraj Sulićevoj "karijeri"....
    Obrisan korisnik