Zimski sportovi

Video: Canadiensi nastavili negativnu seriju Chicaga, Anaheim lako do pobjede u Phoenixu

Branimir Korać • nedjelja, 12.01.2014.
Video: Canadiensi nastavili negativnu seriju Chicaga, Anaheim lako do pobjede u Phoenixu
Foto: EPA

Chicago Blackhawksi su nastavili nizati poraze i na gostovanju u Montrealu dok je Anaheim lako slavio u Arizoni kod Coyotesa. U bogatoj NHL večeri viđen je samo jedan pogodak u derbiju između San Josea i Bostona...

Chicago Blackhawksi su i treću utakmicu u nizu ostali bez pobjede. Jedna od najboljih momčadi lige niti na gostovanju u Montrealu nije uspjela doći do pobjede nakon što su Canadiensi slavili u produžetku s 2:1.

Domaćin je bio raspoloženiji i napadački vrlo opasan, a Blackhawkse je dugo u igri držao Corey Crawford koji je skupio 36 obrana, ali nije uspio spasiti svoju momčad. Domaćin je poveo sredinom druge dionice golom Andreja Markova da bi Marian Hossa deset minuta prije kraja poravnao na 1:1 i taj pogodak je utakmicu odveo u produžetak. Tamo je odlični Markov svojim drugim golom nakon minute i pol igre odveo Canadiense do pobjede.

“Kada god igramo protiv Chicaga ili tako jakih momčadi, to su utakmice visokog standarda i stalno reagiramo dobro. Moramo nastaviti na isti način, to je naša igra. Moramo probati igrati ovako svake večeri. Ako se trudite, bit ćete bliže uspjehu“, rekao je Markov.

Phoenix Coyotesi su poraženi na svom ledu od Anaheim Ducksa s 5:3. Iako su Ducksi u drugoj trećini ostali bez Ryana Getzlafa koji je morao napustiti igru zbog ozljede, uspjeli su uzeti pobjedu. Coyotesi su zaigrali nešto bolje nakon što su primili tri brza gola u drugoj trećini te nakon toga zamijenili Thomasa Greissa s Mikeom Smithom na vratima.

Coyotesi su poveli ranim golom Laurija Korpikoskija već u četvrtoj minuti nakon čega je Hampus Lindholm u završnici prve trećine poravnao na 1:1. Onda je do sredine druge trećine uslijedio uragan gostiju, Sami Vatanen, Dustin Penner i Ryan Getzlaf podižu na 4:1 i rješavaju pitanje pobjednika. Lindholm je samo potvrdio pobjedu Ducksa drugim golom u 47. minuti poslije čega je domaćin uspio tek smanjiti na konačnih 5:3 golovima Martina Hanzala i Mikea Ribeira.

“Imali smo dobro razdoblje u drugoj trećini. Kada smo postigli drugi gol, momčad je dobila dodatnu energiju. Brzo smo postigli i treći i četvrti i stvari su dalje išle vrlo glatko za nas. Tko će braniti protiv Detroita, još ne znam. U zrakoplovu ću razgovarati s trenerom vratara i Hillerom pa ćemo vidjeti kako se osjeća“, rekao je Bruce Boudreau, trener Ducksa. Inače, Hiller je ubilježio 28 obrana i sada je u seriji od 13 uzastopnih pobjeda s čime se izjednačio s Chrisom Osgoodom koji je isto napravio 1996. godine.

Bruinsi su na gostovanje kod Sharksa doputovali bez važnog braniča Johnnyja Boychuka koji je napustio nakratko momčad zbog obiteljskih razloga, ali unatoč tome upisali su pobjedu u vrlo neizvjesnom i tvrdom susretu.

Tuukka Rask je ubilježio 26 obrana i stigao do petog shutouta u sezoni čime predvodi ligu. Pobjednički pogodak postignut je u 53. minuti kada je Carl Soderberg zabio za 1:0 i pobjedu Boston Bruinsa.

“Ovo je bio naš pravi hokej i to je način na koji dolazimo do bodova u ovoj ligi. Ponekad ne ide sve kako smo zamislili, ali ovo je primjer kako trebamo igrati da budemo uspješni. Jako sam zadovoljan načinom na koji smo se borili. Mislim dsa u cijeloj priči nismo glavni akteri bili Antti Niemi i ja, momčadi su jednostavno igrale fantastično u obrani i to je odlučilo“, rekao je Rask.

Colorado je u drugoj trećini na gostovanju u St. Paulu ostao bez Paula Stastnyja zbog ozljede noge, međutim unatoč tome je uspio slaviti s 4:2. Presudila je posljednja trećina u kojoj su gosti bili konkretniji iako je Minnesota imala više prilika.

Gabriel Landeskog i Ryan O'Reilly su doveli Avalanche u vodstvo u drugoj trećini da bi s dva gola Charlieja Coylea u razmaku od svega 30 sekundi Minnesota ponovno došla u igru. Ipak u posljednjoj trećini gosti su ponovno pronašli put do mreže Niklasa Backstroma i golovima O'Reillyja i Maxa Talbota uzeli su pobjedu.

Tampa je i treću utakmicu u nizu bila bez vratara Bena Bishopa kojeg je uspješno zamijenio Anders Lindback. Flyersi su na svom ledu poraženi sa 6:3 zahvaljujući i lošoj večeri Stevea Masona koji je olako primio pet golova iz samo 17 udaraca. Za Tampu su strijelci bili Ryan Malone dvaput te po jednom Alex Killorn, Teddy Purcell, Valtteri Filppula i Martin St. Louis dok su za domaćina pogađali dvaput Jakub Voraček i jednom Wayne Simmonds.

Dramatično je bilo u Newarku gdje su New Jersey Devilsi 2.1 sekundu prije kraja produžetka stigli do pobjede 2:1 protiv Florida Panthersa. Marek Zidlicky je postigao gol za pobjedu prevarivši Tima Thomasa koji je s 34 obrane do tada bio vrlo raspoložen na vratima Panthersa. Devilsi su imali vodstvo golom Michaela Rydera sredinom prve trećine da bi Nick Bjugstad poravnao na 1:1 u drugoj dionici i odveo meč u produžetak.

Raspoložen je bio i Craig Anderson na vratima Ottawe s 32 obrane u susretu protiv Nashvillea. Na gostovanju kod Predatorsa Senatorsi su slavili s 2:1 nakon kaznenih udaraca gdje je Anderson obranio pokušaj Davida Legwanda i osigurao svojoj momčadi pobjedu. Osim toga obranio je i kazneni udarac Viktoru Stalbergu u prvoj trećini i ostavio Šveđanina i u trećem pokušaju iz kaznenih udaraca tijekom susreta bez gola. Kyle Turris je inače doveo Ottawu u vodstvo, no poravnao je Mike Fisher, a tijekom izvođenja kaznenih udaraca precizni su bili Mika Zibanejad i Jason Spezza.

Winnipeg Jetsi su po prvi put ove sezone upisali četvrti poraz u nizu izgubivši na svom ledu od Columbusa s visokih 6:3. Poveli su Jetsi golom Erica O'Della , ali u drugoj trećini domaćin u osam minuta prima četiri gola i Blue Jacketsi tu lome utakmicu. Strijelci za pobjednika su bili Mark Letestu i Boone Jenner po dva puta te po jednom Cam Atkinson i Nick Foligno. Za domaćina su pogađali uz O'Della Tobias Enstrom i Bryan Little.

Calgary je upisao šesti uzastopni poraz na domaćem ledu, a ovaj put kao pobjednicu Kanadu napuštaju Pittsburgh Penguinsi. Pensi su slavili 2:1 i to bez bodova Sidneya Crosbyja i Evgenija Malkina. Poveli su 2:0 uz pogotke Chrisa Kunitza i Matta Niskanena da bi u posljednjoj trećini Mikael Backlund uspio tek smanjiti na konačnih 2:1.

U odličnoj večeri Jimmyja Howarda koji je ubilježio 44 obrane, Detroit Red Wingsi su slavili u Los Angelesu s 3:1. Goste nije omelo niti neigranje Pavela Dacjuka i Daniela Alfredssona, unatoč tome su stigli do pobjede. Kingsi su poveli preko Drewa Doughtyja da bi Riley Sheahan krajem prve trećine poravnao na 1:1. U posljednjih osam minuta Tomas Tatar i Daniel Cleary završili su priču i osigurali pobjedu Red Wingsima 3:1.

NHL:
Montreal Canadiens – Chicago Blackhawks 2:1 (OT)
Phoenix Coyotes – Anaheim Ducks 3:5
San Jose Sharks – Boston Bruins 0:1
Minnesota Wild – Colorado Avalanche 2:4
Philadelphia Flyers – Tampa Bay Lightning 3:6
New Jersey Devils – Florida Panthers 2:1 (OT)
Nashville Predators – Ottawa Senators 1:2 (SO)
Winnipeg Jets – Columbus Blue Jackets 3:6
Calgary Flames – Pittsburgh Penguins 1:2
Los Angeles Kings – Detroit Red Wings 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!