Rukomet

Losert: "Svi misle da smo mi favoriti za prvo mjesto grupe, no mi o tome ne razmišljamo"

Ivana Strahija • nedjelja, 12.01.2014.
Losert: "Svi misle da smo mi favoriti za prvo mjesto grupe, no mi o tome ne razmišljamo"
Foto: Dragan Kovač

Hrvatska u ponedjeljak otvara natjecanje u skupini D dvobojem protiv Bjelorusa, a Venio Losert naglašava kako su svi hrvatsku reprezentativci spremni za akciju.

U izjavi za službenu internetsku stranicu Europskog prvenstva u Danskoj, izjavu je u ime Hrvatske dao najiskusniji u hrvatskom dresu, Venio Losert. Golmanu Kielcea bit će dvoboj protiv Bjelorusa 212. utakmica za Hrvatsku.

"Bit će to teška utakmica. Svaka prva utakmica na velikom natjecanju je teška, svi su puni snage i željni dokazivanja, svi daju sve od sebe. Bjelorusi imaju mnoge kvalitete i znaju igrati rukomet", kaže golman.

Tome dodaje: "Moramo biti koncentrirani, misliti pozitivno i ne brinuti o tome što sve može poći krivo. Mislim da Bjeloruse možemo pobijediti, no sve se može dogoditi. Želimo pokazati dobar rukomet i naravno startati pobjedom."

Naglasivši kako su svi u momčadi spremni i bez ozljeda, Losert je kazao ponešto i o ostatku grupe: "Grupa D je raznovrsna. Svi misle da smo mi jasni favoriti za prvo mjesto grupe, no mi o tome ne razmišljamo. Bjelorusi su eliminirali Slovence u kvalifikacijama, a Crna Gora je izbacila Nijemce, a to dosta govori o njima."

Posebno se Losert osvrnuo na Švedsku: "Šveđani su osvojili olimpijsko srebro i dokazali su da su sjajna ekipa. Naravno, igranje bez Kima Anderssona bit će teško za njih, no sigurno će podrška navijača biti fenomenalna. Zbog toga, tih navijača Švedske koji će puniti dvoranu, svaka će utakmica protiv njih biti izuzetno teška."

O ciljevima Hrvata za skupinu D, Losert je kazao: "Prvi nam je cilj proći grupu, a drugi prenijeti maksimalni broj bodova."

Hrvatska protiv Bjelorusije igra u ponedjeljak od 18 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!