Rukomet

Lokosice iz dva susreta s Vardarom odnijele pobjedu i poraz

Jelena Bagarić • nedjelja, 12.01.2014.
Lokosice iz dva susreta s Vardarom odnijele pobjedu i poraz
Foto: FaH

Rukometašice Lokomotive ovaj vikend odigrale su dvije utakmice s moćnom ekipom Vardara. U prvoj utakmici Vardar je bio domaćin na papiru u zaostaloj utakmici petog kola Regionalne lige i u tom susretu je slavio 16:14, dok je u drugoj utakmici 15. kola Lokomotiva s 25:21 odnijela pobjedu. U oba susreta Indira Kastratović na teren je slala šarolik sastav, dok je Nenad Šoštarić igrao s igračicama koje je imao na raspolaganju.

Polako ali sigurno zahuktava se nastavak sezone u najboljem zagrebačkom ženskom rukometnom klubu. Nakon utakmice s Budućnosti u kojoj su bile poražene, Lokosice su Domu sportova ugostile i skopski Vardar koji je ovaj tjedan bio na mini turneji kroz Sloveniju i Hrvatsku. Lokomotivi prije ovo susreta nisu u korist išle ozljede Anite Gaće i Ivane Božović koje su zadobile u utakmici s Budućnosti. U sastavu je još nedostajala Sonja Bašić koja se još oporavlja od ozljede gležnja, te Nataša Janković koja se razboljela. Indira Kastratović nije imala problema s ozljedama, već je „miksala“ svoju ekipu. Na teren niti u jednom trenutku nije poslala standardnu prvu postavu, već je svim igračicama dala priliku, te je jednakopravno podijelila minutažu u obje utakmice.

U nedjeljom ogledu Lokosice su zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu odnijele pobjedu nad moćnim Vardarom rezultatom 25:21. Iako je prva dionica utakmice bila u potpunosti izjednačena, u drugom dijelu Lokosice su poboljšale igru napadu što im je deset minuta prije kraja donijelo zavidnu prednost koju su uspjele sačuvati do istekla 60. minute.

Budući da su igračice Vardara postigle prvi pogodak u susretu, Lokosice su morale konstantno loviti taj minimalni zaostatak. Ipak, u 12. minuti pogotkom Ene Konte prelaze u vodstvo (4:3), koje je četiri minute kasnije još povećala Petra Oštarjaš. Iskusne igračice Vardara brzo su serijom od tri pogotka anulirale prednost i došle do izjednačenja. Sve do samog kraja prvog dijela rezultat je bio izjednačen. Iako su minutu prije kraja Lokosice imale pogodak zaostatka, odličnim reakcijama Tee Grubišić koja je postigla dva pogotka, domaće rukometašice na odmor odlaze s pogotkom prednosti.

RK Podravka Vegeta – ŽRK Vardar SCBT 28:28 (15:15)

Podravka je svoj susret šestog kola Regionalne lige s Vardarom odigrala još u četvrtak. Kokice su bile nadomak pobjede, no loše odigrana završnica susreta koštala ih je pobjede, te su se morale zadovoljiti remijem. Iako je veći dio utakmice bio izjednačen, rukometašice Podravke uspjele su u 54. minuti preko Ive Pongrac doći do rezultata 27:23. Tri minute kasnije zabila je Jelena Trifunović za 28:25, ali u posljednje tri minute zahvaljujući Sirabi Dembele Vardar ipak uspijeva „otrgnuti“ bod Kokicama. Kod Podravke se istakla Jelena Živković postigla je sedam pogodaka, a Dina Havić i Ekaterina Nemaškalo dodale su po četiri. Vratarke Ivana Kapitanović i Mirjana Milenković zajedno su skupile 16 obrana. Vardar je sa sedam pogodaka predvodile Dembele, dok su po četiri dodale Radičević i Nikolić. Podravku sada očekuje mini turneja po Crnoj Gori, prvo 17.1. gostuje kod Danilovgrada, a zatim 19.1. kod Budućnosti.

Minimalna prednost koju su ostvarile brzo se u drugom dijelu „istopila“. Tri uzastopna pogotka postigle su rukometašice Indire Kastratović pa su se našle u vodstvu od dva pogotka (12:14). No, prednost nije dugo trajala, u 40. minuti Marija Milić pogodila je za 15:15. Seriju od ukupno šest pogodaka završila je u 49. minuti Maja Kožnjak. Rezultat je sada bio solidnih 19:15 u korist Lokomotive, no opasnost još nije bila prošla.

Smanjile su Vardarke na 19:17, ali ponovo su Lokosice podigle na plus četiri. Neprestano su pokušavale gošće preokrenuti, ali čvrsta obrana Lokomotive uspješno se tome odupirala. Posljednji put rukometašice Vardara imale su minus dva pri rezultatu 23:21 u 55. minuti. U naredne četiri minute niti jedna ekipa nije uspijevala postići pogodak. Lokosice su imale šansu u 55. i 58. minuti riješiti utakmicu pogocima iz sedmeraca, no na vratima je odlično branila Nigina Saidova.

Milić i Grubišić su svojim pogocima u 60. minuti definitivno riješile pitanje pobjednika, a Lokomotiva je s konačnih 25:21 odnijela pobjedu nad Vardarom. Sedam pogodaka u pobjedi Lokomotive postigla je Grubišić, a dva manje upisala je Oštarjaš. Kod Vardara istakla se s pet pogodaka Marija Šteriova, dok je četiri upisala Marina Dmitrović. Saidova je skupila 10 obrana, a mlada Marina Razum na vratima Lokomotiva ubilježila je tri manje.

U prvoj utakmici s rezultatom 16:14 slavile su rukometašice Vardara. Ekipe su odigrale jednu zaista tvrdu utakmicu s veoma malo pogodaka. Obrane obiju ekipa bile su zaista čvrste, a na golu Vardara ispriječila se i Inna Suslina koja fenomenalno branila. Ipak u 25. minuti preko Jovanke Radičević rukometašice Vardara dolaze do plus dva. Do kraja su obje ekipe zabile po pogodak pa se na odmor otišlo s rezultatom 8:6.

U nastavku su u prvih deset minuta Vardarke čuvale prednost, no u 43. minuti Ana Debelić pogađa za 10:10. Od tada pa sve do same završnice susreta rezultat je bio u egalu. Međutim, u 53. minuti Julija Nikolić zabija za 15:13. Smanjile su Lokosice na 15:14, imale su priliku za izjednačenje no nisu je iskoristile. Minutu prije kraja Siraba Dembele uzela je loptu u svoje ruke i odličnom fintom prošla svoju obrambenu igračicu i zabila pobjednički gol za 16:14.

Prvo ime susreta bila je svakako vratarka Suslina koja je obranila 18 lopti od čega i tri sedmerca. U polju su se istakle Nikolić i Crvenkoska koje su postigle po četiri pogotka. U redovima Lokomotive najefikasnija je bila Tea Grubišić čiji su pogoci držali Lokomotivu u igri u drugom dijelu, a postigla ih je šest.

Lokosice idući vikend očekuje utakmica s Krimom, a 26. siječnja u Koprivnici ih očekuje derbi protiv Podravke Vegete. Sve ove utakmice koristit će im kao odlična priprema za utakmicu osmine finala Kupa pobjednika kupova protiv norveškog Byasena koja je na rasporedu 2. veljače.

WRHL, 5. kolo:
ŽRK Vardar SCBT – RK Lokomotiva Zagreb 16:14 (8:6)

15. kolo:
RK Lokomotiva – ŽRK Vardar SCBT 25:21 (12:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!