Košarka

Video: Sacramento pomeo Cleveland, Minnesota nikako preko čarobne granice

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 13.01.2014.
Video: Sacramento pomeo Cleveland, Minnesota nikako preko čarobne granice
Foto: EPA

Od tri utakmice nedjeljnog NBA programa nešto neizvjesnosti bilo je tek u Memphisu, gdje je gostovala Atlanta. U preostala dva okršaja u Sacramentu i San Antoniju domaćini su bili i više nego uvjerljivi...

Sacramento Kingsi su protiv Cleveland Cavaliersa ubilježili najuvjerljiviju pobjedu u ovoj sezoni. Konačnih +44 gotovo nevjerojatnim ostavlja podatak da su nakon prve četvrtine utakmice Cavsi imali dva poena prednosti.

Ostatak utakmice ponudio je pravi "kraljevski uragan". Linija Isaiah Thomas (26 poena, šest asistencija) - DeMarcus Cousins (16 poena, 11 skokova) radila je besprijekorno, a u stopu su ih pratili Rudy Gay (20 poena) i Jason Thompson (osam poena, 16 skokova). Užasnu večer imao je Kyrie Irving (sedam poena, šut 3/14), a jedini vrijedan spomena kod Cavsa bio je Anderson Varejao s 10 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Kingsi (13-22) su se ovom pobjedom sasvim približili Lakersima (14-23) i s obzirom na formu mogli bi im uskoro prepustiti posljednje mjesto divizije Pacific i pretposljednje mjesto Zapadne konferencije ako dobro prođu na šest utakmica dugom nizu gostovanja koji im slijedi.

I Memphis Grizzliesi nastavili su lagani uspon prema poziciji za doigravanje dok čekaju da im se vrati Marc Gasol. Iako im je Atlanta krajem treće i početkom četvrte četvrtine napravila seriju od 16:0, Grizzliesi su uspješno odradili posao i ubilježili 17. pobjedu.

Mike Conley je imao 21 poen i 13 asistencija, Zach Randolph 18 poena i 12 skokova, a ruku je dao i pridošlica iz Bostona Courtney Lee s 15 poena. "Korver Counter" je i u ovoj utakmici nastavljen (107), a najbolji kod Hawksa bio je Paul Millsap s 21 poenom, šest skokova i šest asistencija.

Minnesota Timberwolvesi ni u devetom pokušaju ove sezone nisu uspjeli prijeći granicu od 50%. Niz je nastavljen porazom u San Antoniju kod uobičajeno dobro raspoloženih Spursa koji im nisu dali šansu.

Tony Parker je predvodio Spurse s 14 poena i 10 asistencija, Tim Duncan je dodao 15 poena, osam skokova i pet asistencija, Kawhi Leonard 17 poena. Nikola Peković je bio najbolji kod Wolvesa (22 poena, šest skokova), a Kevin Love vjerojatno ni sam nije vjerovao da će granicu prijeći baš u San Antoniju pa se zaustavio na tek 14 poena i sedam skokova. Novi tjedan - novi pokušaj za prelazak čarobne granice.

NBA rezultati, 12.1.2014:

Sacramento Kings - Cleveland Cavaliers 124:80
Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 108:101
San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 104:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!