Zimski sportovi

Video: Pobjeda Maple Leafsa, poraz Washingtona

Željka Jurkas • ponedjeljak, 13.01.2014.
Video: Pobjeda Maple Leafsa, poraz Washingtona

Sedam susreta NHL-a odigrano je u nedjelju navečer. Devilsi ostaju i dalje bez pobjede u shootoutu ove sezone, New York Islandersi su napravili veliki povratak u zadnjih pet minuta utakmice, Wild je u gostima pomeo Predatorse, Sabresi su nakon jedanaest susreta pobijedili u gostima, a Ducksi su i dalje nepobjedivi u regularnom dijelu kod kuće, upisali su sedamnaestu pobjedu u zadnjih osamnaest susreta...

Po jedan gol sa svake strane pali su u Verizon Centru u prvoj trećini u matineji dana koja se odlučivala kaznenim udarcima. Ryan Miller zaustavio je sva tri pokušaja Capitalsa, a Corey Hodgson jedini je bio bolji od Philippa Grubauera. Miller je drugi puta unutar dva tjedna zaustavio igrače Washingtona u shootoutu i zadržao pobjedu na strani Buffala:“Mislim da je bila dobra utakmica. Dečki su igrali duboko i puno radili. Stvarali smo puno powerplay prilika jer smo se dobro kretali i klizali. S ovom momčadi se ne možete natjecati od crte do crte... Mislim da smo napravili dobar posao“, zaključio je vratar Sabresa, a prenose klupske stranice. Domaćini su poveli golom Jasona Chimere, a gosti su izjednačili na svom prvom powerplayu krajem prve trećine.

Šesti poraz u nizu Dallasa došao je kao posljedica sedme gostujuće pobjede u nizu Islandersa. Utakmica se odlučila u zadnjih pet minuta. Islesi su zabili triput i došli do 4:2 pobjede. Pobjednički gol djelo je kapetana Johna Tavaresa koji je i trećinu prije upisao asistenciju za smanjenje vodstva domaćina na jedan razlike. Kyle Okposo zabio je dva gola za izjednačenje rezultata. “Znali smo da možemo preokrenuti rezultat. U drugu smo morali ući puno bolje i čini mi se da smo tek pred kraj uzeli zamah. U trećoj smo pucali iz svih situacija, ali nismo mogli spremiti pak. Ellis ja imao nekoliko velikih obrana. Kad je prvi ušao, sve je bilo lakše“, nhl.com prenosi razmišljanja dvostrukog strijelca. Starsi su u prvoj poveli s dva gola, Ray Whitney i Sergej Gončar sa svojim prvim golom sezone upisali su se u strijelce. Trener Dallasa Lindy Ruff slaže se s Okposom:“Ellis nam je dao priliku da pobijedimo. Obranio je dovoljno da smo mogli izvući barem bod.“

James van Riemsdyk zabio je prvi kazneni udarac Coreyju Schneideru i još jednom ostavio Devilse bez pobjede u shootoutu ove sezone. Leafsi su prekinuli niz od četiri poraza, nisu pobijedili od Winter Classica, i riječima trenera Randyja Carlylea:“Napokon možemo disati“. Jonathan Bernier zaustavio je 36 udaraca i sva tri pokušaja Devilsa iz kaznenih udaraca. Gosti su dvaput stizali minimalnu prednost. Prvi puta je domaćine u vodstvo doveo Tyler Bozak, a početkom druge van Riemsdyk.

Henrik Lundqvist briljirao je u utakmici protiv divizijskih rivala Flyersa te ga je od ukupnih 38 pokušaja samo Mark Streit na powerplayu u zadnjoj trećini uspio prevariti. “Rano su me testirali i uz par dobih obrana dobio sam povjerenje. Zadovoljan sam sa svojom igrom. I definitivno pomaže kada dečki ispred mene igraju kako su danas i donose dobre odluke na cijelom ledu“, prenosi Canadian Press izjavu vratara Rangersa koji se pomalo vraća u formu po kojoj ga svi poznaju. Domaćini su zabili tri gola unutar prvih deset minuta, Daniel Carcillo i Rick Nash zabili su u manje od trideset sekundi razmaka, a Derick Brassard zaokružuje prvu trećinu. Chris Kreider još jednom nalazi rješenje za Raya Emeryja na sredini druge trećine.

S nizom od tri poraza Chicago je u United Centru dočekao Oilerse. Pri vodstvu od jednoga gola, sredinom druge trećine, Patrick Kane je bez vratara na golu i s klizačem više na ledu u očekivanju isključenja, puknuo pak od ograde i izjednačio utakmicu. Srećom po domaćine, Marian Hossa nakon pola minute ponovno dovodi Hawkse u vodstvo. Do kraja trećine kapetan Jonathan Toews zabija još jedan, što će biti pobjednički. Edmonton se nije predao i u trećoj Taylor Hall vraća utakmicu na jedan gol razlike. Brent Seabrook postavlja konačnih 5:3. Ales Hemsky prvi je zabio za početnu prednost Edmontona koju Ben Smith izjednačuje. Andrew Shaw donosi prvu prednost Hawksima na samom početku druge trećine:“Prije same utakmice osjećali smo da ćemo zabiti puno golova, ali protiv momčadi kao što je Edmonton, moraš jako paziti. Oni mogu zabiti i uhvatiti zamah iz toga. Mislim da smo odigrali izvrsno“, prenose klupske stranice.

Darcy Kuemper zaradio je svoj prvi NHL shutout s dvadeset i tri obrane na ledu Nashville Predatorsa. Dany Heatley zabio je prvi gol Wildea i asistirao na drugom, sve u prvoj trećini. Zbog ozljeda raznih igrača tijekom sezone bilo je puno razmještaja po linijama, ali izgleda da je Heatley našao svoje suigrače u Jasonu Zuckeru i Charlieu Coyleu. “Mislim da je ovo prvi put da je nekoliko igrača ostalo igrati zajedno više od dvije utakmice. Kemija je jako važna i trenutno je imamo“, rekao je Heatley. Matt Cooke zabio je svoj šesti gol sezone, a Marco Scandella treći za pobjedu Wildea od 4:0.

Andrew Cogliano je zabio jedini gol, a Jonas Hiller zaustavio dvadeset i dva udarca i zaključao svoju mrežu pred igračima Detroit Red Wingsa. Bilo je to za sedmu pobjedu u nizu Ducksa i četrnaestu njihovog vratara Hillera koji se izjednačio s još dvojicom vratara na drugom mjestu najdužih nizova pobjeda u povijesti lige. Saku Koivu je u prve dvadeset i dvije minute proveo više vremena na klupi za kažnjene nego na ledu, no u dvanaestoj minuti druge trećine presijeca dodavanje u zoni Detroita i dodaje pločicu Coglianu za pobjednički gol. “Ovo pokazuje da možemo pobijediti na razne načine. U momčadi imamo dečke koji su voljni raditi i učiniti sve što treba. Hillsy je bio najbolji igrač. Kada je on u mreži pun samopouzdanja, jako mu je teško zabiti. Večeras je svaka linija donijela nešto obrambeno i napadački“, izjavio je nakon utakmice strijelac, a prenosi nhl.com. Ducksi su igrali bez kapetana Ryana Getzlafa. Popis ozlijeđenih u momčadi Detroita je puno veći, no takav je i bio većinu sezone. Unatoč tome, kapetan Henrik Zetterberg smatra da njegova momčad dobro igra:“Ovo nam je bila jedna od najboljih utakmica sezone. Borili smo se, igrali dovoljno dobro za pobjedu, no nismo mogli naći način.“

NHL
Washington Capitals – Buffalo Sabres 1:2 kazneni udarci
Dallas Stars – New York Islanders 2:4
Toronto Maple Leafs – New Jersey Devils 3:2 kazneni udarci
New York Rangers – Philadelphia Flyers 4:1
Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers 5:3
Nashville Predators – Minnesota Wild 0:4
Anaheim Ducks – Detroit Red Wings 1:0

Foto - Wikipedia, Michael Miller

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!