Zimski sportovi

Video: Kingsima veliki derbi protiv Canucksa, Blue Jacketsi preokretom svladali Tampu

Branimir Korać • utorak, 14.01.2014.
Video: Kingsima veliki derbi protiv Canucksa, Blue Jacketsi preokretom svladali Tampu

Svega četiri dvoboja bila su na rasporedu u NHL-u u ponedjeljak navečer, a najzanimljiviji je igran u Los Angelesu. U tom susretu je bilo i najmanje pogodaka, a Canucksima je presudio dvojac Brown – Quick...

Najzanimljiviji dvoboj večeri odigran je u Staples Centreu gdje su Los Angeles Kingsi ugostili Vancouver Canuckse. U susretu sa samo jednim pogotkom dobar posao odradili su vratari, a u toj bitci pobjedu je odnio Jonathan Quick koji je s 28 obrana stigao do 27. shutouta u karijeri.

Punih 40 minuta nije bilo pogodaka, a onda je na samom početku posljednje trećine Los Angeles stigao do pogotka. Dustin Brown je u 24. sekundi treće trećine prevario Eddieja Lacka i pogodio, pokazat će se, za pobjedu Kingsa.

Susret je obilovao isključenjima pa su tako domaćini imali 40, a gosti čak 67 kaznenih minuta, nešto što se često događa u dvoboju ovih protivnika. “Jednostavno ih ne volim previše“, kratko je objasnio centar Kingsa Jordan Nolan.

Columbus je ugostio Tampu i stigao do vrijedne pobjede 3:2. Blue Jacketsima je svaka pobjeda vrlo važna u borbi za doigravanje, a posebno im znači ova protiv momčadi koja se nalazi u samom vrhu Istočne konferencije.

Mrežu gostiju načeo je u 24. minuti Ryan Johansen da bi Tampa ipak uspjela vrlo brzo preokrenuti rezultat golovima Alexa Killorna i Victora Hedmana. Ipak, u posljednjoj dionici domaćin je bio konkretniji te je prvo Nathan Horton poravnao na 2:2 da bi onda dvije i pol minute prije kraja Mark Letestu skrenuo u mrežu pak koji je uputio Jack Johnson te donio pobjedu svojoj momčadi.

“Nekako su uspjeli pronaći put do mreže. Ispred mene je bila velika gužva i nisam mogao reagirati, bilo je prekasno za bilo kakvu reakciju kada je pak stigao u zonu gola“, rekao je nakon susreta vratar Tampe Anders Lindback.

Winnipeg Jetsi su promijenili trenera i to je urodilo plodom. Paul Maurice je startao s visokom pobjedom 5:1 protiv Phoenix Coyotesa koji ne izgledaju onako dobro kao na početku sezone. Coyotesima nisu pomogle niti 33 obrane Mikea Smitha, napad je bio sterilan i malo je prijetio Ondreju Pavelecu.

Oliver Ekman-Larsson je doveo goste u vodstvo ba sredini prve trećine, međutim nakon toga sve je bilo u znaku Jetsa koji do kraja susreta postižu pet golova i odlaze do pobjede. Strijelci su bili Olli Jokinen, Eric O'Dell, Blake Wheeler, Michael Frolik i Devin Setoguchi. U prilog gostima nije išla niti ozljeda Mikea Ribeira koji je napustio led i više se nije vraćao u igru.

“Ne možemo lošije od ovoga i jednostavno moramo pronaći način da budemo bolji. Čini se da iz utakmice u utakmicu pronalazimo novi način kako izgubiti susret. U dosadašnjim utakmicama nismo imali problema s disciplinom i isključenjima, ali ovdje smo imali. Ne možeš puno toga napraviti napadački ako imaš toliko igrača manje“, rekao je kapetan Coyotesa Shane Doan.

Flamesi su dobro iskoristili svoj powerplay, a kada je tako, onda u pravilu pobjeđuju. Ovaj put je to bilo na gostovanju kod Caroline gdje su slavili s 2:0 uz 22 obrane Karrija Rama koji je tako stigao do svojeg prvog shutouta u karijeri.

Gosti su prema pobjedi krenuli u 36. minuti kada je napokon pao prvi gol na susretu, a postigao ga je Mikael Backlund nakon čega su Flamesi lakše igrali. Sredinom posljednje trećine Sean Monahan je povisio na 2:0 i bio je to konačan rezultat ovog susreta.

“Nismo pružili taj dodatan napor i zbog toga sam razočaran. Sada imamo četiri dana pred sobom da poradimo na problemima. Morali smo znati kakva nas utakmica protiv Calgaryja očekuje. Kada su stigli do pogotka, povukli su se, branili i tu se nismo snašli“, rekao je trener Hurricanesa Kirk Muller.

NHL:
Los Angeles Kings – Vancouver Canucks 1:0
Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning 3:2
Winnipeg Jets – Phoenix Coyotes 5:1
Carolina Hurricanes – Calgary Flames 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!