Zimski sportovi

Kazneni udarci ponovo presudili Medvjedima

Željka Jurkas • utorak, 14.01.2014.
Kazneni udarci ponovo presudili Medvjedima
Foto: Davor Sajko

Prvi od pet susreta u KHL-u danas odigran je u Omsk Areni u Sibiru. Zagrebački Medveščak došao je u goste Avangardu koji je trenutno u velikoj borbi s momčadima Traktora i Admirala za mjesto u doigravanju. Nakon neizvjesne utakmice do samoga kraja, u kojoj su domaćini dva puta gubili vodstvo, presudili su kazneni udarci...

Avangard – Medveščak 4:3*

Kazneni udarci* (2:0; 0:2; 1:1; 0:0; 1:0)

Strijelci:
12:14 – 1:0 Denis Kuljaš
13:41 – 2:0 Andrej Ivanov
20:51 – 2:1 Hugh Jessiman
38:47 – 2:2 Matt Murley
42:49 – 3:2 Alexander Perežogin
48:37 – 3:3 Ryan Vesce
kazneni udarci 1:0 Sergej Širokov

Avangard: Mezin Andrej, Kostin Denis; Lyamin Kirill, Poleščuk Anton, Baranka Ivan, Gončarov Maxim, Blatak Miroslav, Kuljaš Denis, Pivtsakin Nikita; Kuryanov Anton, Rasskazov Kirill, Ružička Stefan, Širokov Sergej, Popov Alexander, Makhanovsky Pavel, Perežogin Alexander, Kalinin Sergei, Sjomin Dmitrij, Kosticin Sergej, Berdnikov Roman, Kazionov Denis, Ivanov Andrej

Medveščak: Brust Barry, Dekanich Mark ; O'Connor Ryan, Klubertanz Kyle, Popovic Mark, Švarny Ivan, Martinović Saša, Foster Kurtis, Katic Mark; Linglet Charles, Thomas Bill, Nystrom Erik, Glumac Mike, Murray Andrew, Cheechoo Jonathan, Vesce Ryan, Ryan Michael, Murley Matt, Kane Boyd, Jessiman Hugh, Bjorkstrand Patrick, Ellison Matt

Sergej Širokov pucao je kazneni udarac kao treći igrač Avangarda i, poučen prethodnim pokušajima, nije išao na nikakve finese ili okrete, već je namjestio pak i svom snagom opalio po golu. Barry Brust, koji je u prvom susretu ove dvije momčadi zaključao svoju mrežu, ostao je nemoćan i dva boda upisana su na konto Omska.

Nakon druge trećine u razgovoru za KHL TV kapetan Medvjeda, Jonathan Cheechoo je na pitanje što im je trener Mark French poručio u prvoj pauzi rekao: "Moramo više igrati u njihovoj zoni, držati posjed paka. Previše ga predajemo i oni su momčad koja to kažnjava." Igrači su poslušali trenera i na samom početku trećine Hugh Jessiman je ukrao pak Ivanu Baranki na ulasku u avangardovu zonu i matirao Andreja Mezina.

Uz puno prilika na obje strane, najviše uzbuđenja donijele su zadnje dvije minute. Lyamin Kirill zaradio je prvo isključenje za domaćine, a powerplay momčad Medvjeda pokazala zašto je pri samom vrhu Lige. Matt Murley je dvaput uspio pucati na vrata Avangarda, i dok je Mezin prvi udarac odbio, drugi se izgubio u gužvi pred golom i od njegova braniča ušao u mrežu.

U istom razgovoru između druge i treće trećine, Cheechoo je konstatirao da njegov tim mora iskoristiti novi powerplay koji su dobili na samom kraju trećine i na njemu graditi pobjedu. Nažalost, novi gol s igračem više za momčad Medveščaka nije došao, ali je na strani Omska. Mark Popovic zaradio je dvije minute, a Alexander Perežogin pobjegao je kompletnoj obrani, primio pak na plavoj i lako doveo domaćine u novu prednost. Šest minuta kasnije, Ryan Vesce izjednačuje utakmicu na poprilično s(p)retan način. Okružen trojicom igrača, s lijeve strane je od ograde išao prema vratima i pucao tako da se pak odbio od braniča koji ga je pokušavao blokirati i ponovo prevario Mezina.

Dobar dojam Medveščaka u izjednačenom početku utakmice pokvarila su dva brza gola domaćina sredinom prve trećine. Denis Kuljaš ostao je sam i nebranjen iza svih, Sergej Kosticin ga je vidio i dodao mu točno na palicu nakon čega kapetan nije imao problema s pospremanjem paka. Minutu i pol nakon prvoga gola, Andrej Ivanov u prodoru s Antonom Kuryanovim i Širokovim zabija svoj peti gol sezone i postavlja dva razlike.

Bila je ovo prva utakmica novog braniča Medvjeda, Ryana O'Connora. U svom debiju zabilježio je minutu i pol na ledu.

Medvjedi nastavljaju gostovanja na Istoku u četvrtak u 14 h po našem vremenu u Kazahstanu gdje se susreću s Barysom, prvom momčadi konferencije.

Konferencija Zapad
Dynamo Moskva 94
SKA 85
Lev 77
Donbass 76
Dinamo Riga 75
CSKA 74
Medveščak 72
Lokomotiv 66
Atlant 59
Severstal 55
Slovan 53
Spartak 52
Vityaz 50
Dinamo Minsk 42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.01.2014. u 15:41
    nemamo sreće.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.01.2014. u 22:14
    a iz te iste tablice vidimo da uz 22 poraza imamo i nevjerojatne 22 pobjede...bilo bi bezobrazno prema drugovima rusima da smo prvi u skupini...ipak smo dosli u goste, cek da se malo ulizemo pa cemo ih u doigravanju rjesavat...(:
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.01.2014. u 21:35
    Previše gubimo utakmice koje odu u produžetke. Pogleč statistiku... http://www.khl.hr/hr/khl/tablica 4 dobivene, 10 izgubljenih.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.01.2014. u 20:05
    Nek uzmu po bod na svakom od preostalih gostovanja biće dosta.
    Obrisan korisnik
  • vlacng14.01.2014. u 19:10
    Mislim da je Medvescka itekako kvalitetnija momcad od Omska tako da je ovo nazalost prosuti bod.
    vlacng