Košarka

Bilbao pregazio Panionios, svi Hrvati dvoznamenkasti

Branimir Korać • utorak, 14.01.2014.
Bilbao pregazio Panionios, svi Hrvati dvoznamenkasti

Prvi susret drugog kola druge faze natjecanja Eurokupa odigran je u Bilbau gdje je domaći Bilbao Basket potpuno nadigrao Panionios i slavio s 93:62. U ovoj pobjedi važnu ulogu igrali su i Hrvati u redovima domaćina...

Košarkaši Bilbaa odradili su odličan posao u prvom susretu drugog kola skupine L Eurokupa. Ugostili su atenski Panionios i bez ikakvih problema upisali su visoku pobjedu 93:62.

Atenjani su se još solidno držali u prvom poluvremenu kada su u završnici ipak pali, no u drugom dijelu doživjeli su potpuni debakl.

Posebno loše odradili su ulazak u drugo poluvrijeme kada su dopustili domaćinu seriju od čak 25:3 koja je Bilbao odvela na prednost višu od 30 poena i više povratka nije bilo. Do kraja susreta Španjolci su zadržali vodstvo, izrotirali momčad, odmorili najumornije i uzeli važnu pobjedu.

Roger Grimau ih je predvodio s 18 poena (6/6) dok je German Gabriel dodao 15 poena (6/7). Vrlo dobar posao odradili su Hrvati u domaćim redovima. Fran Pilepić je za 21 minutu upisao 14 poena (4/6 za dva, 1/2 za tri) uz tri skoka, Damir Markota je za 21 minutu dodao deset poena (2/3 za dva, 1/2 za tri), pet skokova te po dvije asistencije i osvojene lopte dok je Zoran Vrkić za 29 minuta dodao 11 poena (1/5 za dva, 1/3 za tri) i četiri skoka.

U gostujućem sastavu po običaju daleko ispred svih bio je Erick McCollum s 28 poena (5/9).

Eurokup, skupina L:
Bilbao Basket - Panionios Atena 93:62

Foto - Facebook, Bilbao Basket

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!