Zimski sportovi

Video: Lehneru prvi shutout u novoj pobjedi Senatorsa, Toronto slavio u TD Gardenu

Željka Jurkas • srijeda, 15.01.2014.
Video: Lehneru prvi shutout u novoj pobjedi Senatorsa, Toronto slavio u TD Gardenu
Foto: Davor Sajko

Jedanaest susreta NHL-a odigrano je u utorak navečer. Colorado je šokirao Chicago u United Centru, Sharksi nastavljaju biti kobni za Capitalse, Tampa je prekinula pobjednički niz Ragsa, Philly je izvukao pobjedu u zadnjim sekundama utakmice, veterani Devilsa nastavljaju impresionirati, a Dallas je prekinuo crni niz...

Toronto Maple Leafsi izdržali su nalet Bruinsa u zadnjim minutama i uzeli dva boda iz TD Gardena u drugoj pobjedi ove godine. Jonathan Bernier zadržao je 38 udaraca, Tyler Bozak zabio je dva gola u prvoj trećini, a Jake Gardiner i James van Riemsdyk po jedan u iduće dvije. “Ponekad ispuštamo vodstva. I danas je bilo blizu. Dobro je znati da ih možemo zadržati, čak i kad idu na nas svom snagom. Na samom kraju smo pokazali dobru igru“, rekao je Gardiner, strijelac jedinog powerplay gola, prenosi nhl.com. Pobjednički gol došao je minutu nakon početka zadnje trećine, a domaćini na dva gola zaostatka odgovaraju preko Gregoryja Campbella koji drži utakmicu u neizvjesnosti do samoga kraja. Prva trećina igrala se gol za gol, Bruinsi su dvaput zabijali za vodstvo, ali su se gosti oba puta vraćali unutar dvije i pol minute.

Ben Bishop vratio se u postavu Tampe nakon četiri propuštene utakmice zbog ozljede zgloba i bio ključan igrač u pobjedi u Madison Square Gardenu. “Dobro smo igrali, ne osjećam se zahrđalo“, rekao je Bishop nakon utakmice u kojoj je skupio 33 obrane. Rangersi su poveli sredinom prve golom Brada Richardsa, a sve je izgledalo crno za Boltse kada je par minuta nakon primljenog gola njihov najbolji branič Viktor Hedman otišao u svlačionicu nakon udarca Briana Boylea. “On je veliki dio naše momčadi, igra jako puno minuta. Srce mi ode u pete svaki put kada nekoga izgubimo, a posebno nekoga poput Viktora. Odlično je bilo vidjeti ga kada se vratio“, komentirao je trener Jon Cooper, prenose klupske stranice. Ne samo da se Hedman vratio kao da se ništa nije dogodilo, već je zabio izjednačujući gol sedamdeset sekundi u drugoj trećini na powerplayu. Svega devet sekundi nakon njega Nikita Kučerov bježi obrani nakon podbacivanja paka, Radko Gudaš mu dodaje i rookie bez problema zabija Henriku Lundqvistu kroz noge.

San Jose Sharksi nastavljaju dominirati u susretima s Washington Capitalsima. U Verizon centru došli su do sedamnaeste pobjede iz osamnaest susreta od 2000. godine nakon kaznenih udaraca. Antti Niemi zaustavio je Erica Fehra, Alexa Ovečkina, koji je ovime promašio jedanaest od zadnjih dvanaest pokušaja, i Nicklasa Backstroma, dok je Patrick Marleau bio bolji od Philippa Grubauera. “Lijepo je na dobar način početi gostovanja. Utakmica se selila s jedne strane na drugu. Oni su rano imali zamah, a mi smo ga preuzeli. Bila je tijesna utakmica između dvije dobre momčadi koje su dobro igrale“, zaključio je trener Sharksa Todd McLellan. Tyler Kennedy doveo je goste u vodstvo skrenuvši udarac Jasona Demersa sredinom prve. Na odgovor domaćina čeka se do sredine druge trećine kada Ovečkin iz prvog udarca na utakmici na impresivan način sa samog ruba lijevog kruga zabija svoj 33. gol sezone.

Buffalo Sabresi su dvaput vodili, izjednačili utakmicu i izgubili manje od petnaest sekundi do kraja desetim golom Vincenta Lecavaliera. Matt Read iskopao je pak iza mreže, našao Lecavaliera na vrhu lijevog kruga i Jhonas Enroth ostao je nemoćan. “Dobar je osjećaj. Od ozljede mi golovi nisu išli. Nadam se da će se ovime sve pokrenuti. Bio je to veliki gol za momčad. Vjerojatno nije bila naša najbolja utakmica, ali smo se vratili. Pokazali smo puno volje i povjerenja u našu igru u zadnjoj trećini“, rekao je strijelac pobjedničkog gola za klupske stranice. Domaćini su došli u prvu prednost na početku utakmice golom Codyja Hodgsona, a Flyersi izjednačuju na powerplayu na samom početku druge. Zadnja trećina bila je vrtlog golova, pokušaja i preuzimanja vodstva. Domaćini ponovo prvi dolaze u vodstvo, a gosti izjednačuju nakon sedam minuta igre i preuzevši zamah dolaze u vodstvo na powerplayu. No, ono ne traje dugo jer Tyler Ennis izjednačava utakmicu niti minutu kasnije, tri minute prije isteka vremena.

Martin Brodeur obranio je 29 od trideset udaraca na vrata Devilsa za dvadesetu pobjedu u trideset utakmica karijere u Bell Centru. “Za mene je posebno igrati ovdje, ali igrati protiv Canadiensa je uvijek teško. No, barem su mi četiri puta u karijeri pljeskali ovdje“, rekao je Brodeur o svojoj možda zadnjoj utakmici u rodnome gradu. Napad gostiju, na čelu s Jaromirom Jagrom pobrinuo se da jedan gol u njihovoj mreži nema utjecaj na ishod. Jagr je nakon deset utakmica suše zabio za izjednačenje početnog vodstva domaćina na samom kraju prve trećine za svoj 695. NHL gol karijere čim je prošao Marka Messiera i zasjeo na sedmo mjesto strijelaca svih vremena. “Ničime ne možete zamijeniti dvojicu kakvi su Marty i Jagr na tom nivou igre. Ne mogu dovoljno reći koliko znače mlađim dečkima u svlačionici. Svi za njih žele igrati najbolje što mogu. Nevjerojatno je što rade obzirom na svoje godine“, rekao je trener Peter DeBoer o svojim 41-godišnjim veteranima, prenose klupske stranice. U drugoj trećini Devilsi preuzimaju vodstvo od dva gola, a na samome kraju, u praznu mrežu zabija Danius Zubrus na asistenciju Jagra.

Florida Panthersi zabili su tri gola u prvoj trećini u pobjedi nad New York Islandersima. Tri gola u jednoj trećini nisu dali od otvaranja sezone protiv Dallasa. Na tri gola nadogradili su još jedan, shorthand Scottiea Upshalla sredinom druge, nakon čega Islandersi uzvraćaju s dva. “Dečki su napravili što su morali. Borili su se do kraja, a Timmy je bio solidan kao i uvijek. Na to se oslanjamo“, prenosi nhl.com riječi trenera Floride Petera Horacheka. Tim Thomas zaustavio je 31 udarac momčadi od koje je otišao prošlo ljeto nakon što nije odigrao niti jednu utakmicu. Aleksander Barkov zabio je nakon nepune minute utakmice, u bijegu dva na jedan s Bradom Boyesom, a drugi gol nakon oduzimanja paka Islesima došao je kao Floridin treći na samom kraju prve, Nick Bjugstad na kraju lijevog kruga prima dijagonalno dodavanje Upshalla s plave i puca visoko za 3:0. Drew Shore zabio je svoj prvi gol sezone.

Semyon Varlamov zadržao je napade Blackhawksa uz 46 obrana dajući šansu svojoj ozljedama prorijeđenoj momčadi dovoljno dugo da Tyson Barrie zabije gol u produžetku u United Centru. Već ionako oslabjela momčad Colorada ostala je na svega pet braniča i jedanaest napadača do kraja utakmice. “Tako je od početka sezone. Varlamov je fenomenalan. On nas diže i to je upravo bila izvedba kakvu smo trebali od vratara da pobijedimo Blackhawkse“, rekao je trener Avalanchea Patrick Roy. Barrie i Ryan O'Reilly doveli su goste u prednost u prvoj, a kroz iduće dvije se momčad Chicaga vraćala u utakmicu golovima Johnnyja Oduye i Andrewa Shawa.

Jarolsav Halak vratio se bolji nego ikada nakon bolesti koja ga je maknula s leda na pet utakmica. Nakon shutouta protiv Calgaryja dopustio je samo jedan gol i imao par odličnih obrana, pogotovo u zadnjoj trećini za pobjedu St. Louisa na domaćem ledu. “Ovo je utakmica u kojoj nas je vratar spasio. Pokušavali smo igrati drugačiju utakmicu od one koja se igrala i vratar nas je spasio. Bio je odličan od početka do kraja“, pohvalio je Halaka trener Bluesa Ken Hitchcock. T.J. Oshie dvaput se upisao u strijelce, sredinom prve na dodavanje Alexa Pietrangela, i sredinom druge na powerplayu. Phoenix uzvraća jednim golom na samom kraju druge, i iako su se trudili i nadpucali domaćine u zadnjoj trećini, ne uspijevaju izjednačiti utakmicu.

Dvije iz grupe momčadi koje postižu najmanje pogodaka u Ligi susreli su se u Bridgestone Areni. Nashville je prekinuo dva negativna niza u svojim redovima, dok su Flamesi uspjeli postići dva gola. U skladu s njihovom reputacijom, utakmica je bila izjednačena s jednim golom sa svake strane do početka zadnje trećine. U prvoj minuti Ryan Ellis, branič Predatorsa prekida pauzu od 42 utakmice i zabija svoj drugi gol sezone. “Najvažnija stvar je da samo nastaviš pucati. Naši napadači su stvarali puno pritiska oko mreže i srećom moj udarac je ušao“, prenosi The Hockey News izjavu Ellisa. Dvije minute iza vodećeg gola, powerplay Nasvilla koji je u zadnjih sedam utakmica realizirao tek jednu od trinaest prednosti, u svom četvrtom pokušaju večeri zabija za dva razlike. Viktor Stalberg dodaje još jedna u mrežu Karrija Rama koji je skupio trideset obrana. Mikael Backlund smanjuje vodstvo sedam minuta prije kraja i postavlja konačnih 4:2.

Robin Lehner obranio je svih 27 pokušaja na svoja vrata, tri različita strijelca pobrinula su se da Senatorsi završe niz gostovanja sa sedam od mogućih osam bodova. Kyle Turris i Clarke MacArthur rekreirali su akciju s treninga u ponedjeljak uz malo drugačiji kraj. Umjesto da puca, kao na treningu, MacArthur dodao je Turrisu koji prvi put vara Darcyja Kuempera koji je skupio 29 obrana tijekom utakmice. U završnoj trećini Eric Condra na početku i Turris pred sam kraj utakmice postiže svoj drugi gol. “Na kraju krajeva, kad si koncentriran na igru, kada igraš najbolje što možeš, ovakve stvari te ne pobjeđuju. Večeras nismo bili dovoljno dobri da pobijedimo ovu utakmicu“, riječi su trenera Wilda Mikea Yeoa. Josh Harding, prvi vratar Minnesote, klizao je s momčadi na jutarnjem treningu, a Zach Parise bio je na ledu sam s pomoćnim trenerom prvi puta od ozljede stopala. Ne postoji vremenski okvir za njihov povratak, kao niti za kapetana Mikka Koivua.

Dallas je zaustavio niz od šest poraza u American Airlines Centru pobijedivši Edmonton. Eric Cole zabio je nakon početnih četrnaest sekundi, Ryan Garbutt zabio je drugi gol za razbijanje izjednačenja i dvaput asistirao, kapetan Jamie Benn upisao je treći gol Starsa i asistenciju na prvi, a Kari Lehtontn obranio je 31 udarac. “Očito, bilo je teško. Dobro je što smo pobijedili. Mislim da smo odlično počeli. Malo smo se uspavali na početku druge, ali drugi dio i treću smo odigrali dobro i pametno“, sretan je bio trener Starsa Lindy Ruff, prenose klupske stranice. Nakon brzo primljenog gola, Oilersi su se vratili izjednačivši preko Justina Schultza, no izjednačenje je kratko trajalo i bilo je jedino približavanje gostiju. Cody Eakin zabija četvrti gol domaćina na početku druge, a u praznu mrežu sprema Trevor Daley za konačnih 5:2.

NHL
Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 3:4
New York Rangers – Tampa Bay Lightning 1:2
Washington Capitals – San Jose Sharks 1:2 kazneni udarci
Buffalo Sabres – Philadelphia Flyers 3:4
Montreal Canadiens – New Jersey Devils 1:4
Florida Panthers – New York Islanders 4:2
Chicago Blackhawks – Colorado Avalanche 2:3 produžetak
St. Louis Blues – Phoenix Coyotes 2:1
Nashville Predators – Calgary Flames 4:2
Minnesota Wild – Ottawa Senators 0:3
Dallas Stars – Edmonton Oilers 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!