Rukomet

Alilović: ''Utakmica sa Švedskom bit će pravi pokazatelj naših mogućnosti''

Iz Kopenhagena:Danijela Lemaić • četvrtak, 16.01.2014.
Alilović: ''Utakmica sa Švedskom bit će pravi pokazatelj naših mogućnosti''
Foto: FaH

Hrvatski rukometaši u svom su drugom europskom nastupu upisali novu pobjedu, naime, teže od očekivanog su bili bolji od ekipe Crne Gore. Pred izabranicima Slavka Goluže sada je dan odmora te najvažnija utakmica skupine D, ona protiv Švedske koja će imati veliku podršku s tribina. Riječ, dvije o ogledu s Crnom Gorom, kao i o nadolazećem srazu s ekipom Staffana Olssona i Ole Lindgrena kazali su Hrvati Ivan Čupić i vratar Mirko Alilović.

Hrvatska je u drugom krugu natjecanja skupine D na Euru u Danskoj upisala nova dva, vrlo važna boda. Kaubojima se na drugoj strani Brondby dvorane našla reprezentacija Crne Gore koju su svladali 27:22. Do sljedeće utakmica, koja se igra već u petak, hrvatski rukometaši moraju poraditi na agresivnijoj obrani, bržim kontrama i polukontrama i ono najvažnije, u utakmicu krenuti bez grča.

Desno krilo Kielcea i hrvatske reprezentacije Ivan Čupić prokomentirao je ponovni slab start Hrvatske u prvom poluvremenu: ''U utakmicu nismo ušli u grču već su nas Crnogorci malo uspavali, naime, oni su ušli u dvoboj sa željom za nadmetanje i kao rezultat primili smo par nespretnih golova.''

''Protiv Švedske si ne smijemo dopustiti slabo otvaranje jer ćemo doći u situaciju gdje ćemo mi nju morati loviti, što nikako ne bi bilo dobro. Mislim da ćemo se puno bolje pripremiti nego za ove dvije utakmice tako da mislim da će u petak ljudi vidjeti jednu drugačiju Hrvatsku'', kazao je vratar Alilović

Nastavio je potom Čupić: ''Igrali su dobro u obrani i napadu, borili su se za svaku loptu i naravno, kada smo pogledali na semafor i vidjeli da ne vodimo pet, šest razlike pojavila se nervoza. Drugo poluvrijeme smo otvorili korektno i otišli na četiri, pet razlike i sačuvali taj rezultat do kraja.''

Čupić je u pobjedu Hrvatske ugradio šest pogodaka i nada se kako će dobru igru ponoviti i u petak protiv Šveđana te da igra Švedske odgovara svima u ekipi: ''Uvijek može i mora bolje, ako ćemo ovako igrati protiv Šveđana, izgubit ćemo. Svi znamo da nam se u petak ovakva igra neće dogoditi, naime, Švedska će igrati susret tako da se nadmeće s nama, a nama takva vrsta igre odgovara. Trebamo bolje odigrati u obrani i pomoći Aliloviću te agresivniji biti u prelasku u polukontru."

''Uvijek je lijepo igrati u punoj dvorani i sigurno će Šveđanima to biti veliki plus, ali mi se znamo nositi s takvom atmosferom. Siguran sam da će biti drugačije otvaranje dvoboja, nego što je bilo na zadnje dvije utakmice te znamo što nam susret sa Šveđanima donosi, a to je u glavni dio natjecanja prenijeti četiri boda. Oni jesu kvalitetni i dobri, ali širina klupe je ipak na našoj strani i možemo pobijediti'', najavio je Čupić susret s ekipom Staffana Olssona i Ole Lindgrena.

Čuvar hrvatske mreže Mirko Alilović ponovno je bio sjajan, naime, u susretu s Crnom Gorom upisao je velikih 16 obrana, ali kako i sam kaže, ovakav loš start si Hrvatska ne smije dopustiti te je pojasnio kako na Euru nema lakih protivnika: ''U utakmicu smo ušli malo mlako, promašili smo par zicera, a Crnoj Gori se poklopilo i dobro su se držali uz nas. Možda smo ih malo podsvjesno podcijenili, ali na kraju ipak nije bilo jedan, dva razlike, neka infarktna završnica, nego smo utakmicu mirno priveli kraju s pet razlike."

''Utakmica sa Švedskom bit će nam kao neka osmina finala jer nam pobjeda, odnosno, ta dva boda otvara vrata polufinala bez obzira na to kako teška bude grupa s kojom se križamo. Diže nam se samopouzdanje tako da mislim da će ta utakmica biti pokazatelj naših pravih mogućnosti. Mislim da smo dobro otvorili turnir i kad zapnemo igramo stvarno vrhunski i nadam se da ćemo pobijediti'', za kraj je kazao hrvatski vratar Alilović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!