Rukomet

Zagrebaši se pripremaju za nastavak sezone, snage odmjeravaju s Celjem, Nexeom i Varaždinom

Danijela Lemaić • petak, 17.01.2014.
Zagrebaši se pripremaju za nastavak sezone, snage odmjeravaju s Celjem, Nexeom i Varaždinom

Hrvatski rukometni prvak ovog je tjedna započeo s pripremama za nastavak sezone u kojoj ga očekuju zanimljivi dvoboji. Tako će CO Zagreb odraditi pripremni turnir s Celjem Pivovarnom Laško, Umagom i Porečom nakon čega će odigrati još tri pripremne utakmice prije nego što započnu Liga prvaka i regionalna SEHA GSS liga.

Aktualni regionalni prvak nalazi se u Rovinju gdje odrađuje prvi dio zimskih priprema te će ondje boraviti do 17. siječnja nakon čega putuje u Poreč gdje će sudjelovati na memorijalu Darka Pupovca, tradicionalnom turniru kojeg organizira RK Poreč gdje će snage odmjeriti sa slovenskim Celjem, Umagom te domaćinom Porečom. Nakon istarskog tjedna momci Borisa Dvoršeka vraćaju se kući gdje će u svojoj Kutiji šibica, 22. siječnja testirati snagu s GRK Varaždinom, zatim ponovno putuju u Sloveniju na još jedan susret s Celjem koji je na rasporedu 25. siječnja. Poslije Slovenije, Zagrebaši će posjetiti Podravinu, točnije Koprivnicu gdje će se na terenu školsko-sportske dvorane susresti s našičkim Nexeom.

Vuglač in, Marić i Kaleb out

Po završetku rukometne sezone pred ponekim igračima su pripreme, dok drugi brane boje svoje zemlje na Europskom prvenstvu u Danskoj. Tako je, tijekom priprema u redovima hrvatskog prvaka došlo do novih promjena, naime, u zagrebački klub stigao je Mario Vuglač, dok su iz kluba u slovenski Maribor otišli Marino Marić i Ante Kaleb.

Dok u Danskoj hrvatskoj reprezentaciji u novim pobjedama pomažu Horvat, Valčić, Mandalinić i Ivić, prvoj momčadi aktualnog regionalnog prvaka u pripremama pridružili su se i Zagrebovi mladci Marino Šošić, Robert Tokić, Arijan Jović i Petar Medić.

U prvom dijelu priprema Zagrebaši rade na fizičkoj spremi i taktici kako bi što spremniji dočekali nastavak regionalne sezone u kojoj žele ponoviti prošlogodišnji uspjeh, kao i nastavak europske sezone u kojoj žele pronaći svoje mjesto u osmini finala Lige prvaka što je potvrdio i trener Dvoršek: ''Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom priprema, naime, odradili smo deset iznimno napornih treninga od kojih su neki trajali oko tri sata. Upravo stoga na turniru u Poreču ne očekujem svježinu i lepršavost jer su dečki dosta umorni. Za razliku od ljetnih priprema na Rogli kada smo malo radili s loptom, sada ujutro radimo više na fizičkoj pripremi, dok smo popodne posvećeni taktici i uigravanju za nastavak sezone."

CO Zagreb u petak 17. siječnja u Poreču igra prvu polufinalnu utakmicu pripremnog turnira kada će mu se na suprotnoj strani dvorane naći Umag. Drugu polufinalnu utakmicu odigrat će slovensko Celje i domaćin Poreč, dok je finale turnira na rasporedu u subotu, 18. siječnja. Nakon tjedan dana provedenih u Istri, rukometaši Zagreba vraćaju se doma te već 22. siječnja u Kutiji šibica dočekuju GRK Varaždin. Nakon testa snage s Varaždincima putuju u Sloveniju na još jedan ogled s Celjem te početkom veljače gostuju u Koprivnici gdje će snage odmjeriti s Nexeom.

Sve pripremne utakmice bit će dobar trening za ekipu kojoj zbog Europskog prvenstva u Danskoj nedostaju kapetan Zlatko Horvat, dokapetan Josip Valčić, kao i Stipe Mandalinić i vratar Filip Ivić: ''Veselimo se pripremnim susretima, oni su kao treninzi koji su najpotrebniji. Dvoboji protiv Celja, Umaga, Varaždina i Nexea dobro će nam doći kako bismo izbrusili formu uoči nastavka sezone, naime, nama je prva utakmica domaći dvoboj protiv Motor Zaporožja i to nam je u ovoj situaciji apsolutno najvažnija utakmica sezone'', kazao je Zagrebov strateg.

''Mi i dalje gajimo nadu da ćemo izboriti plasman u najboljih 16 momčadi Europe, ali svjesni smo da nas očekuje borba za taj plasman. Upravo stoga imamo motiv više na treninzima, a nakon toga vodit ćemo bitku za tri titule kao i prošle godine'', pojasnio je Dvoršek ciljeve CO Zagreba u nastavku rukometne sezone.

Prva utakmica službenog dijela nastavka rukometne sezone na rasporedu je 8. veljače kada u Arenu Zagreb stiže Motor Zaporožje, dok će u sklopu 13. kola Regionalne lige otputovati u Beograd kod Partizana.

Foto: Facebook - CO Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.01.2014. u 01:14
    Informirajte se prije objavljivanja. Turnir kojeg vi nazivate pripremnim turnirom je 8. po redu memorijal 'Pupovac Borotić' održava RK Poreč u znak na dvojcu tragično preminulih igrača Poreča. Samim time se igra u Poreču, a ne u Umagu kako vi pišete. Na turniru već tradicionalno nastupa Zagreb i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik