Zimski sportovi

Video: Ducksi pali u United Centru, Columbus hvata zamah

Željka Jurkas • subota, 18.01.2014.
Video: Ducksi pali u United Centru, Columbus hvata zamah

Dva susreta u petak navečer obećavala su prave poslastice. Momčad Washingtona muči se u zadnje vrijeme (svega četiri pobjede u zadnjih petnaest susreta) i došla je na gostovanje novom divizijskom protivniku koji se diže u formi. Prva i druga momčad Lige i Zapada sudarile su se u Chicagu. Nakon ponešto razočaravajućeg početka u kojem momčad Anaheima nije pokazala zašto drži prvo mjesto, zadnja trećina donijela je igru kakvu su svi priželjkivali, no Ducksi gube svoju drugu utakmicu iz osamnaest susreta i odlični Hawksi im prekidaju niz od osam pobjeda i ujedno četrnaest pobjeda vratara Hillera...

Columbus Blue Jackets polako, ali sigurno postaju ozbiljni kandidati za doigravanje. Od povratka Nathana Hortona i Sergeja Bobrowskog upisali su pet pobjeda u nizu i trenutno drže najdulji niz pobjeda lige. “Kad igramo na najboljem nivou, sve četiri linije pršte od energije i stvaraju prilike. Powerplay je bio odličan. Bobrowski je bio dobar. Penalty kill je bio jak. Ako imaš bolje specijalne momčadi, šanse su da ćeš dobiti i utakmicu“, komentirao je Cam Atkinson, desno krilo domaćina za klupske stranice. Sinoć su u Nationwide Areni nadigrali i zaustavili pokušaje Washington Capitalsa. Capitalsi, koji su ušli u utakmicu s jednom od dvije najbolje powerplay momčadi Lige, nisu uspjeli realizirati niti jednu od četiri prednosti, dok je momčad Columbusa iz istog broja pokušaja upisala dva pogotka.

Bobrowski je bio odličan na vratima domaćina, pustio je tek jedan od 27 udaraca, a zaustavio pokušaje prije svega Alexa Ovečkina kada je još bilo nade za povratak gostiju. Atkinson je upisao dva gola, a Ryan Johansen gol i asistenciju. James Wisniewski zabio je na prvom powerplayu sredinom prve, a Mark Letestu početkom treće na powerplayu koji se prenio iz druge trećine. Jedini pogodak za Capse postigao je John Carlson sredinom druge za smanjenje vodstva 'Lumbusa na 3:1. Trener pobjednika, Todd Richards vodio je svoju 300. NHL utakmicu kao glavni trener, a u redovima gostiju Brooks Laich je igrao 600. utakmicu.

U sudar dvije najbolje momčadi Lige Hawksi su od prvog trena preuzeli igru i pokazali puno više u prve dvije trećine. Najbolji pojedinac Ducksa bio je vratar Jonas Hiller koji je držao svoju momčad na životu, u prve dvije trećine obranio je 24 od 26 udarca, a u zadnjoj dodao još sedam. “Mislim da prve dvije trećine nisu bile dobre. Istina, izgledali smo jako loše jer je Chicago igrao dobro, ali ne mislim da smo bili dobri. Nismo došli spremni igrati, spremni pobijediti ih“, nezadovoljan je bio trener Ducksa Bruce Boudreau.

Marian Hossa i Kris Versteeg doveli su domaćine na dva gola prednosti u prvoj trećini. Brian Bickell zabio je pobjednički gol sredinom treće koji je tada povećao prednost na tri. Kapetan Anaheima Ryan Getzlaf predani pak pretvara u svoj 24. gol sezone, a 1:03 minutu iza njega Kyle Palmieri matira Coreyja Crawforda za 3:2. Gosti drže pritisak nakon drugog gola, zabilježivši deset udaraca u završnoj trećini, ali do preokreta ne uspijevaju doći. Hossa osam sekundi prije kraja pogađa u praznu mrežu. “Znali smo da idemo na momčad u najvećem zamahu u Ligi i znali smo koliko su dobri i talentirani. Imaju najbolju liniju Lige i znali smo da ju moramo nekako zaustaviti. Mislim da smo napravili odličan posao“, prenio je Canadian Press razmišljanja Chicagovog napadača Hosse. U zadnjim sekundama druge trećine ozlijedio se Versteeg te napustio klupu. Trenutno nema obavijesti o ozbiljnosti ozljede.

NHL
Columbus Blue Jackets – Washington Capitals 5:1
Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks 4:2

Foto: Wikipedia, Dinur Blum

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!