Rukomet

Zagrebaši osvojili memorijalni turnir Darka Pupovca te završili istarski dio priprema

Danijela Lemaić • ponedjeljak, 20.01.2014.
Zagrebaši osvojili memorijalni turnir Darka Pupovca te završili istarski dio priprema
Foto: Davor Sajko

Hrvatski rukometni prvak prošlog je vikenda sudjelovao na 8. memorijalnom turniru Darka Pupovca u Poreču u sklopu svojih priprema za nastavak rukometne sezone. U završnici natjecanja je bio bolji od domaćina Poreča te je istarski dio priprema zaključio osvajanjem turnira. Pred momcima Borisa Dvoršeka sada su još tri pripremne utakmice prije nego što započnu Liga prvaka i regionalna SEHA GSS liga.

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb osvojili su memorijal Darka Pupovca, tradicionalni turnir kojeg organizira RK Poreč. Aktualni regionalni prvak tako je u polufinalu svladao Umag 36:28 dok je u finalu snage odmjerio s domaćinom Porečom, koji je nakon sedmeraca bio uspješniji od slovenskog Celja, te je upisao još jednu pobjedu.

Momci Borisa Dvoršeka prvi dio priprema za nastavak rukometne sezone odradili su u Istri, točnije Rovinju i Poreču. U Rovinju Zagrebaši su radili na fizičkoj spremi i taktici kako bi što spremniji dočekali nastavak regionalne sezone u kojoj žele ponoviti prošlogodišnji uspjeh, kao i nastavak europske sezone u kojoj žele osigurati mjesto u osmini finala Lige prvaka.

Najbolji u prvoj polufinalnoj utakmici

Najefikasniji u redovima CO Zagreba bili su Matulić sa šest pogodaka te Lovro Šprem s njih pet, dok je važno napomenuti i povratak kružnog napadača Ilije Brozovića koji je umašku mrežu zatresao četiri puta. Vratar Stevanović dobro je zatvarao svoju mrežu te je upisao veliku 21 obranu.

Kod Umaga najbolji su bili Ivan Lovrić koji se na listu strijelaca upisao pet puta, dok su odličnu igru pokazala dva mlađa Zagrebaša koji su na posudbi u Umagu, naime, Lovro Jotić zabio je četiri, a Leon Vučko tri gola.

Nakon Rovinja otputovali su igrači CO Zagreba u Poreč kako bi sudjelovali na memorijalnom turniru zajedno s Celjem Pivovarnom Laško, Umagom i domaćinom Porečom. S obzirom na to da je u tijeku Europsko prvenstvo u Danskoj, umjesto reprezentativaca Zlatka Horvata, Josipa Valčića, Stipe Mandalinića i Filipa Ivića prvoj momčadi u pripremama su se pridružili Zagrebovi mladci Arijan Jović, Marino Šošić, Robert Tokić i Petar Medić.

Na terenu dvorane Žatika u prvoj polufinalnoj utakmici Zagrebaši su snage odmjerili s rukometašima Umaga te su, iako se na njima vidio umor od napornih priprema koje su iza njih, upisali pobjedu, dok je strateg Dvoršek susret iskoristio kako bi priliku dao svim igračima te se većina momaka upisala u listu strijelaca.

Susret su dobro otvorili momci Borisa Lisice s dva uzastopna pogotka, ali Zagreb ne dopušta da utakmica krene tim tempom te preuzima vodstvo stoga se u svlačionice odlazi s dva gola prednosti za zagrebačku momčad (13:11). U drugom dijelu susreta hrvatski se prvak u potpunosti probudio i na krilima Jerka Matulića te sjajnim obranama Ivana Stevanovića priveo susret kraju s osam pogodaka prednosti nad ekipom Umaga (36:28).

Najefikasniji u finalu turnira

U redovima hrvatskog prvaka najbolji je bio Šandrk s devet pogodaka, dok je najbolji iz susreta s Umagom, Matulić mrežu zatresao pet puta. Čuvar mreže Stevanović imao je nešto manji broj obrana od prethodnog dana te je u finalnom dvoboju zaustavio 13 lopti.

Kod domaćina Poreča najefikasniji su bili lijevo krilo Vedran Mataija i Galijot svaki s po šest pogodaka, kao i desno krilo Marko Buvinić s njih pet.

U finalu memorijalnog turnira nasuprot Zagrebu našao se domaćin Poreč, koji se u svojoj dvorani Žatika vrlo dobro držao u srazu s najboljim hrvatskim rukometnim klubom. Iako je na poluvremenu rezultat bio izjednačen, ponovno su u drugom dijelu u višu brzinu prebacili Zagrebaši te svladali domaćina.

Dvoboj su dobro otvorili Zagrebaši, naime, već u petoj minuti susreta preko Matulića odlaze na tri gola prednosti (5:2), no ubrzo preko Maria Galijota poravnavaju rezultat (7:7). Počinje potom igra gol za gol, stoga je rezultat po isteku 30. minute bio 16:16. U nastavku dvoboja momčadi su bile izjednačene sve do 40. minute susreta kada CO Zagreb povećava svoju prednost. Nošeni sjajnom igrom Josipa Šandrka ostavljaju Poreč na minus pet te susret završava 34:29.

Trener Zagreba Dvoršek nakon odigranih utakmica izjavio je kako je zadovoljan pokazanom igrom svojih momaka te što se sve pozitivno moglo vidjeti u Poreču: ''Generalno sam zadovoljan našom prvom pripremnom utakmicom, ali neke stvari moramo popraviti za koje vjerujem kako će do nastavka sezone doći na svoje mjesto. Veseli povratak Brozovića koji je već sada pokazao dio onog talenta koji čekamo već pola godine stoga će njegov povratak biti veliki plus za nas. Moram pohvaliti i naše mlađe dečke koji su se dobro uklopili i ozbiljno radili s prvom ekipom kao i našeg Vučka i Jotića koji su na posudbi u Umagu i u čijoj se igri vidi strašan napredak.''

Pred Zagrebašima su sada, prije službenog dijela nastavka rukometne sezone, tri pripremne utakmice, naime, 22. siječnja u 18 sati u svojoj Kutiji šibica dočekuju GRK Varaždin, nakon čega putuju u Sloveniju na još jedan ogled sa slovenskim Celjem, dok početkom veljače gostuju u Koprivnici gdje će snage odmjeriti s našičkim Nexeom.

Prva utakmica koju će momci Dvoršeka odigrati je na rasporedu 8. veljače kada u Arenu Zagreb stiže Motor Zaporožje, dok će u sklopu 13. kola Regionalne lige otputovati u Beograd kod Partizana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ruby21.01.2014. u 08:20
    Čudno da Dvoršek hvali ova dva mladića koji su na posudbi u Umagu , a u Premijer ligi nisu ništa pokazali takoreći i ne igraju. Bit nisu golovi nego kolektivna igra i koliko tko pridonosi ekipi. Umag igra dobro i bez njih ! Forza Umag .
    ruby