Zimski sportovi

Video: Marchand nastavio niz sjajnih nastupa, Red Wingsi nemoćni protiv Bluesa

Branimir Korać • utorak, 21.01.2014.
Video: Marchand nastavio niz sjajnih nastupa, Red Wingsi nemoćni protiv Bluesa

Sedam zanimljivih dvoboja bilo je noćas na rasporedu u NHL-u uz poslasticu u Bostonu gdje su gostovali Kingsi. U dobroj utakmici Bruinsi su na kraju bili bolji, a uvjerljive domaće poraze upisali su Detroit Red Wingsi i Pittsburgh Penguinsi...

Boston Bruinsi su odradili vrlo dobar posao protiv Los Angeles Kingsa. Niti problemi u obrani i izostanak Adama McQuaida zbog ozljede nisu zaustavili Bruinse u čijem sastavu nije bilo McQuaida, a Torey Krug je unatoč nezaliječenoj ozljedi ipak morao nastupiti. Na krilima raspoloženog Brada Marchanda stigli su do nove pobjede.

Marchand je u posljednjih 15 utakmica postigao čak 11 pogodaka, a protiv Kingsa seriju je nastavio golom za 1:0 sredinom prve dionice da bi „zakrpani“ Krug povisio na 2:0 na samom kraju prve trećine. Kingsi su se uspjeli vratiti do sredine treće trećine pogocima Willieja Mitchella i Jeffa Cartera, no svega 18 sekundi nakon što je Carter poravnao na 2:2, Marchand ponovno pogađa iza leđa Jonathana Quicka i osigurava slavlje Bruinsima.

“Samopouzdanje kod Brada je definitivno na vrhuncu i svojom brzinom i odličnim kretanjem radi puno dobrog posla za cijelu momčad. Jednostavno ne forsira nego samo uzima ono što mu se ponudi i to radi na najbolji način. Puno smo razgovarali o konstantnosti u našoj igri kako moramo biti puno konstantniji i mislim da nam to polazi za rukom od susreta protiv Dallasa. Ovo je bila vrlo neugodna utakmica, odradili smo je na pravi način i od tuda trebamo krenuti dalje“, smatra Patrice Bergeron koji se istaknuo s dvije asistencije.

Nakon podosta problema s ozljedama u sastav Red Wingsa se vratio Darren Helm, ali to je bila jedina dobra vijest za Detroit. Na svom ledu poraženi su od St. Louis Bluesa s 4:1, a još lošija vijest od samog poraza je ozljeda Jimmyja Howarda. Howard je zaradio ozljedu koljena, onog istog zbog kojeg je već morao pauzirati i tek će naredni dani dati prognozu o kolikoj se pauzi radi.

Blues je nadigrao Red Wingse i bio je bolji protivnik tijekom cijelog susreta. Rezultatski se to osjetilo tek na početku druge trećine s obzirom da je nakon početnog gola Magnusa Paajarvija, Gustav Nyquist u završnici prve trećine poravnao na 1:1. Ipak u prve tri minute druge dionice Barret Jackman i Kevin Shattenkirk odvode Blues do 3:1, a kada je Jay Bouwmeester na ulasku u posljednju trećinu povisio na 4:1, bilo je jasno da će bodovi za St. Louis.

“Očito je da u ovom susretu nismo bili dobri. Bez obzira na to imali smo 1:1 nakon prve trećine, zatim smo u drugoj dionici imali nekoliko dobrih situacija pet na tri, no sve je ostalo neiskorišteno. Njihov rani gol u trećoj trećini je zaključio utakmicu“, rekao je kapetan Red Wingsa Henrik Zetterberg.

Pittsburgh Penguinsi se polako kompletiraju nakon serije ozljeda koja je pokosila momčad i u susretu protiv Floride Panthersa očekivali su isključivo pobjedu. Međutim, umjesto pobjede stigao je šok, vrlo visok poraz 5:1 uz loš nastup prvenstveno u powerplayu, a osim toga na drugoj strani je stajao i raspoloženi Scott Clemmensen koji je obranio 35 pokušaja Penguinsa.

U prve dvije trećine Penguinse je šokirao s dva gola Drew Shore koji se ne može pohvaliti velikim napadačkim učinkom u karijeri, a kada je Dmitri Kulikov na početku treće dionice povisio na 3:0, bilo je jasno da su Penguinsi vrlo blizu prekida niza od 13 uzastopnih domaćih pobjeda. Matt Niskanen je vratio nadu u 46. minuti, ali Jonathan Huberdeau i Shawn Matthias u razmaku od svega 12 sekundi pogađaju mrežu Marc-Andrea Fleuryja i Panthersi uzimaju ponuđeno.

“Polako priključujemo igrače u momčad, ali to nije nešto novo za ove igrače. Takve stvari ne smiju biti izgovor nakon utakmice koju smo odigrali doslovno užasno“, ljut je bio nakon susreta trener Penguinsa Dan Bylsma.

Toronto Maple Leafsi ne mogu se pohvaliti najboljom obranom, ali im vratari zato nerijetko odrađuju odličan posao. Tako je bilo i na gostovanju kod Phoenix Coyotesa gdje su slavili 4:2, a velike zasluge za to nosi Jonathan Bernier s 39 obrana. Vodu na mlin Maple Leafsa nosila je i činjenica da je domaćin bio bez svog prvog strijelca Martina Hanzala.

Toronto je već nakon 25 minuta vodio 3:0 golovima Jakea Gardinera, Phila Kessela i Carla Gunnarssona da bi nadu domaćinu vratio Mike Ribeiro smanjivši na 3:1 početkom posljednje dionice. Pet minuta prije kraja u kratkom roku padaju dva gola, prvo Nazem Kadri podiže na 4:1 da bi odmah Antoine Vermette smanjio na 4:2, no do kraja susreta promjena više nije bilo i Maple Leafsi odnose vrijednu pobjedu.

“Bernier je bio u jako dobrom izdanju. Imao je i sreće što je nekoliko pakova pogodilo vratnicu, a u večeri kakvu smo imali, takvi pakovi se nisu vraćali u naš posjed“, razočaran je bio trener Coyotesa Dave Tippett.

40 obrana Raya Emeryja nije pomoglo Flyersima da odnesu sve bodove s gostovanja kod New York Islandersa. Domaćin je slavio nakon kaznenih udaraca s 4:3, a da stvar bude lošija po Flyerse Jakub Voraček je zaradio ozljedu ruke i nakon obavljenih snimanja bit će poznato koliko je ona teška. U zanimljivom dvoboju Flyersi su uoči posljednje trećine vodili s 3:1 uz dva gola Matta Reada i jedan Waynea Simmondsa dok je strijelac za Islanderse bio John Tavares. Ipak u posljednjih 12 minuta susreta Islandersi su se uspjeli vratiti uz pogotke Brocka Nelsona i Kylea Okposa da bi Okposo i prilikom izvođenja kaznenih udaraca zabio ključan gol nakon kojeg je Anders Nilsson obranio pokušaj Seana Couturiera.

Početak susreta u Nashvilleu nije davao naznake da bi domaćin mogao do pobjede. Predatorsi se inače vrlo teško vraćaju kada se nađu u zaostatku, a protiv Starsa su već u petoj minuti gubili 1:0 nakon gola Codyja Eakina. Međutim, sjajni Carter Hutton je s 35 obrana držao svoju momčad, a Nick Spaling, Shea Webber, Roman Josi i Mike Fisher pobrinuli su se da Nashville dođe do uvjerljive pobjede.

San Jose Sharksi nisu imali baš najlakši posao protiv Calgaryja. Flamesi su u utakmici sa samo jednim isključenjem držali se u igri do samog kraja, međutim ipak su poraženi s 3:2. Dvostruki strijelac bio je Joe Pavelski dok je jedan pogodak dodao Tommy Wingels. Strijelci za Flamese bili su Jiri Hudler i Kevin Westgarth.

NHL:
Boston Bruins – Los Angeles Kings 3:2
Detroit Red Wings – St. Louis Blues 1:4
Pittsburgh Penguins – Florida Panthers 1:5
Phoenix Coyotes – Toronto Maple Leafs 2:4
New York Islanders – Philadelphia Flyers 4:3 (SO)
Nashville Predators – Dallas Stars 4:1
San Jose Sharks – Calgary Flames 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!