Zimski sportovi

Video: Ducksi pali u Honda Centru, Columbusu sedma pobjeda u nizu

Željka Jurkas • srijeda, 22.01.2014.
Video: Ducksi pali u Honda Centru, Columbusu sedma pobjeda u nizu
Foto: Davor Sajko

Devet susreta je odigrano, a jedan odgođen sinoć u NHL-u. Leafsi su zabilježili šest pobjeda u nizu, nešto neviđeno od sezone 2005./06.; sedam različitih igrača postiglo je pogodak u pobjedi Devilsa, dvije momčadi zaključale su svoja vrata, a tema večeri je svakako konačan poraz Anaheima u regularnom dijelu u na domaćem ledu prvi puta ove sezone i to od momčadi koja drži zadnje mjesto Centralne divizije...

Dan nakon velike pobjede u Pittsburghu, Florida Panthersi došli su u goste Sabresima. Čak pet golova palo je u prvoj trećini; nakon početnog izmjenjivanja gol za gol, kapetan Ed Jovanovski, koji je igrao svoju 1100. NHL utakmicu, zabija za prednost u istoj minuti kada je Sean Bergenheim spremio izjednačenje. “Htjeli smo nastaviti gdje smo stali, to nam je ovdje bio glavni moto. Znali smo da neće biti lako, na kraju smo malo zakomplicirali, ali penalty kill je odlično odradio svoj posao“, komentirao je za klupske stranice 37-godišnji kapetan koji se u zadnje dvije sezone borio s nizom ozljeda te nije postigao gol od travnja 2012. Nick Bjugstad zabio je jedini gol u drugoj trećini povećavši prednost na dva, no u zadnjih 20 minuta Buffalo, potpomognut s tri powerplay prilike puca iz svih raspoloživih položaja, ubilježivši četiri puta više udaraca na vrata nego gosti (16:4) i smanjuje rezultat na 3:4. Tim Thomas obranio je 35 udaraca, a dva od tri primljena gola došla su s igračem više. Ryan Miller imao je poprilično slabu noć obranivši tek 18 od 22 udarca. Najraspoloženiji u sastavu domaćina bio je Drew Stafford koji je upisao prva dva gola.

New Jersey Devils postigli su sedam pogodaka iz dvadeset tri udarca na vrata. Nešto što im nije pošlo za rukom gotovo tri godine uspjeli su protiv jedne od najjačih momčadi Zapada – St. Louis Bluesa. “Puno je zabavnije igrati ovakve utakmice. Ovo je bila vjerojatno najkompletnija utakmica koju smo odigrali ove sezone i došla je protiv momčadi koju smatramo kandidatom za Stanley Cup. Rezultat možda nije potpuni odraz onoga što se događalo na ledu, ali napokon smo nagrađeni za uloženi trud. Odbijanaca koliko smo danas dobili, nismo imali u zadnjih dvadeset utakmica, i onda dođu u jednoj večeri. Dobar je osjećaj“, izjavio je pobjednički vratar Corey Schneider koji je skupio 26 obrana, a samo ga je udarac Alexa Steena prevario i završio u mreži. Sedam različitih igrača upisalo se u strijelce u momčadi domaćina, a niti promjena vratara nakon prva tri primljena gola iz devet pokušaja nije pomogla gostima.

Bitka za New York drugi puta u tri susreta ove sezone otišla je na stranu Islandersa. Uzbudljiva i napeta utakmica do samoga kraja počela je uvjerljivo na strani domaćina. Iako bez prvog vratara Henrika Lundqvista koji je obolio, Rangersi, točnije Rick Nash uzeli su vodstvo od dva gola do sredine prve trećine u Madison Square Gardenu. Prva linija Islesa John Tavares, Thomas Vanek, i Kyle Okposo imali su zadatak, osim stvaranja ofenzive, zaustaviti upravo Nasha. Kako je utakmica krenula, taj plan se pokazao velikim zalogajem, no s prolaskom vremena prva trojica su sve bolje obavljala obje dužnosti. Nash nije uspio ponovo zatresti mrežu, Okposo je upisao dvije asistencije, kapetan Tavares tri, a Vanek je uz asistenciju upisao i pobjednički gol na powerplayu manje od pet minuta prije kraja. “Utakmice unutar divizije su jako važne u ovo doba godine. Lijepo je pobijediti. Zabili su nam rano ta prva dva, ali generalno mislim da smo bili bolja momčad. Odradili smo dobar posao i završili utakmicu“, prenio je The Canadian Press izjavu kapetana Islesa koji se popeo na drugo mjesto Lige po skupljenim bodovima. Nakon smanjenja vodstva na samom kraju prve, Ragsi u drugoj vraćaju na dva, no Thomas Hickey četiri minute nakon tog gola daje novi zamah gostima koji upisuju četiri neodgovorena za konačnu pobjedu.

Washington Capitalsi se s Alexom Ovečkinom u postavi u zadnje vrijeme muče (pet poraza u nizu, dvije pobjede u zadnjih deset utakmica), no bez njega, kao što je to sinoć bio slučaj, ostaju bez postignutog pogotka. Ovo je drugi put ove sezone da im se to dogodilo, i oba su došla u Verizon Centru, prvi puta ih je zaključao Lundqvist u sedmoj utakmici sezone. Craig Anderson na vratima Senatorsa je s 34 obrane zaradio treći shutout sezone, a Kyle Turris i Jason Spezza bili su bolji od Bradena Holtbyja za šesti poraz u nizu Capsa. “Poznato je da se oni u ovoj dvorani vraćaju i hvataju zamah. Ta dva gola prednosti su nam puno značila i dozvolila nam da igramo malo drugačije i s više povjerenja. Mislim da smo nakon vodstva dobro odigrali“, rekao je Spezza nakon utakmice.

Columbus Blue Jacketsi došli su sa sedam pobjeda u nizu do novog klupskog rekorda. Ugostili su Los Angeles Kingse koji su igrali svoju četvrtu utakmicu u šest dana te nakon ranog početnog vodstva gostiju, preuzeli inicijativu i nisu dopustili povratak. “To je uspjeh za igrače. Ali što se mene tiče, mi smo usred sezone. Odličan uspjeh za igrače, ali to je samo još jedna utakmica, još dva boda“, smirio je euforiju trener Columbusa Todd Richards. Sergej Bobrowski zabilježio je 26 obrana u svojoj osmoj pobjedi u nizu, R.J. Umberger upisao je dva gola, a Nathan Horton zabio je u svojoj 600. NHL utakmici. Domaćini su zabili po dva gola u prve dvije trećine i jedan u zadnjoj. Kingsi su došli do pogotka po trećini, a Martin Jones je upisao 29 obrana.

Potpuno nemoćna pokazala se momčad Wilda sinoć u American Airlines Centru u Dallasu. Nadpucani velikih 36:18, s četiri gola u mreži Darcyja Kuempera upisali su šesnaesti gostujući poraz. Kari Lehtonen obranio je svega osamnaest udaraca, ali bio je na visini zadatka kada je bilo najvažnije:“Napravio je nekoliko ključnih obrana, pogotovo u drugoj trećini. Na pola utakmice oni su imali svega sedam ili osam udaraca, što zna biti teško za vratara“, pohvalio je Lehtonena trener Lindy Ruff, prenosi nhl.com. Vernon Fiddler zabio je prvi, tri minute iza njega Erik Cole zabija prvi powerplay gol, a u drugoj trećini Ray Whitney drugi. Sredinom treće trećine Jordie Benn bio je precizan pri izvođenju kaznenog udarca kojeg je skrivio sam Kuepmer.

Toronto Maple Leafsi nastavljaju svoju seriju pobjeda šestom u nizu u Pepsi Centru u Denveru. Linija Jamesa van Riemsdyka, Tylera Bozaka, i Phila Kessela upisala je tri od pet golova i tri asistencije. “Kad u gostima daš prvi gol, malo te ponese. Igrali smo dovoljno dobro da si damo priliku za pobjedu, izdržali smo pritisak domaćina za kojeg smo znali da će doći“, komentirao je nakon pobjede trener Leafsa Randy Carlyle, prenosi The Canadian Press. Nakon gola Nazema Kadrija u trećoj minuti druge trećine za 3:0, domaćini mijenjaju vratare, pa iako Jean-Sebastien Giguere brani 19 od 20 udaraca, u konačnici nije bilo dovoljno. Nathan McKinnon zabio je oba gola Avalanchea, krajem druge i početkom treće u nadi da će doći do povratka. No, James Reimer na golu Leafsa s 35 obrana osigurava pobjedu.

Vancouver Canucksi prvi su puta od 23. veljače 2003. igrali bez kapetana Henrika Sedina. Niz od 679. utakmice prekinut je zbog ozljeda koje su ga i u prethodnih par utakmica ograničavale na ledu. Kellan Lain, nakon najkraćeg debija u NHL-u nakon kojeg je izbačen s utakmice (dvije sekunde) postigao je svoj prvi gol u drugoj utakmici nakon 5:14 minute igre. “Uvijek sanjaš o igranju u NHL-u i o tome prvom golu. Kad se dogodi, posebno je“, rekao je Lain za klupske stranice. Zack Kassian svojim desetim golom sezone doveo je goste na dva gola prednosti u Rexall Placeu sredinom druge trećine. Roberto Luongo obranio je 28 od 29 pokušaja na svoja vrata, a posebno se istaknuo u zadnjoj trećini kada su Oilersi zabilježili 12 udaraca naspram svega 5 gostiju. Jordan Eberle postigao je jedini gol za domaćine pet minuta prije isteka vremena. Momčad Canucksa igrala je bez glavnog trenera Johna Tortorelle na klupi. Tortorella je dobio suspenziju na 15 dana zbog događaja na utakmici s Ottawa Senatorsima.

Winnipeg Jetsi nastavljaju s pobjedama pod novim trenerom. Najnovija je stigla u vjerojatno najmanje očekivanom mjestu – Honda Centru. Prva momčad Lige doživjela je prvi poraz u regularnom dijelu na domaćem ledu ove sezone. Jonas Hiller, koji apsolutno briljira u vratnicama ove sezone, pustio je tri gola iz prvih jedanaest udaraca i povučen je na klupu. S druge strane leda, Ondrej Pavelec skupljao je i nemoguće te uz četrdeset obrana bio ključan faktor u pobjedi svoje momčadi. “Želja i htjenje su bili tu, puno karaktera, 36 blokiranih udaraca, veliki penalty kill na samom kraju, zadržali smo vodstvo kada je s 3:1 otišlo na 3:2. I naš vratar je bio ogroman dio svega“, kratko je sažeo sve trener Jetsa Paul Maurice. Cam Fowler dao je prednost domaćinima na početku utakmice na prvom powerplayu, a u zadnjoj trećini Nick Bonino smanjuje zaostatak na jedan gol. Blake Wheeler, Andrew Ladd i Evander Kane sa short handed golom zaslužni su nova dva boda.

Susret Philadelphije Flyersa i Carolina Hurricanesa odgođen je zbog vremenskih prilika.

NHL
Buffalo Sabres – Florida Panthers 3:4
New Jersey Devils – St. Louis Blues 7:1
New York Rangers – New York Islanders 3:5
Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes odgođeno
Washington Capitals – Ottawa Senators 0:2
Columbus Blue Jackets – Los Angeles Kings 5:3
Dallas Stars – Minnesota Wild 4:0
Colorado Avalanche – Toronto Maple Leafs 2:5
Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 1:2
Anaheim Ducks – Winnipeg Jets 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!