Zimski sportovi

Video: Penguinsi lakoćom svladali Canadiense, Chicago pao nakon kaznenih udaraca

Branimir Korać • četvrtak, 23.01.2014.
Video: Penguinsi lakoćom svladali Canadiense, Chicago pao nakon kaznenih udaraca

Svega četiri susreta bila su noćas na rasporedu u NHL-u, a u njih tri uspješniji su bili domaćini. Najzanimljivije je trebalo biti u Pittsburghu, međutim domaćin je bio preraspoložen za Canadiense. U drugom zanimljivom dvoboju bilo je puno dramatičnije, a Chicago je u njemu pao nakon kaznenih udaraca u Detroitu...

Pittsburgh Penguinsi su se oporavili od teškog domaćeg poraza protiv Floride 5:1 i na isti način su svladali Montreal Canadiense. U odličnoj večeri većeg dijela igrača Pensa, sve je bilo poznato već nakon 40 minuta kada je Carey Price već imao pet pakova iza svojih leđa te je preseljen na klupu.

Pensi su dobro otvorili utakmicu i poveli golovima Jussija Jokinena i Taylora Pyatta da bi Rene Bourque u završnici prve dionice smanjio na 2:1. Ipak, druga trećina je ponovno bila u znaku domaćina koji s novim golom Jokinena te po jednim pogotkom Evgenija Malkina i Sidneya Crosbyja odlazi na 5:1 i dovršava posao. Zanimljivo, svih šest braniča Pensa upisalo je barem jednu asistenciju.

Malkin je odigrao posebno dobru utakmicu i zaslužio pohvale protivnika. “Ne možete pustiti Malkina da tako prolazi s pakom preko terena. Izgledalo je kao na video igrici kako je prolazio pokraj nas“, komentirao je Bourque.

Bez Pavela Dacjuka osmu utakmicu zaredom, ali uz 31 obranu Jonasa Gustavssona, Detroit Red Wingsi su uspjeli nakon kaznenih udaraca svladati Chicago Blackhawkse. Odličan dvoboj odlučen je tek u šestoj seriji kaznenih udaraca kada je Darren Helm prevario Coreya Crawforda, a Gustavsson obranio pokušaj Andrewa Shawa.

Chicago je brzo poveo s 2:0 golovima Mariana Hosse i Andrewa Shawa, ali Tomas Tatar i Patrick Eaves su vratili Red Wingse u igru do kraja prve dionice. Još jednom je Chicago poveo u 26. minuti preko Patricka Sharpa da bi uslijedio preokret domaćina golovima Kylea Quinceya i Gustava Nyquista. Prednost je bila na strani Red Wingsa do 46. minute kada Marcus Kruger poravnava na 4:4 nakon čega više nije bilo pogodaka sve do kaznenih udaraca.

“Ovo je bio dobar ispit i dobro se osjećam. Nisam osjećao nikakve bolove i to je najvažnije“, rekao je jedan od junaka Red Wingsa, Jonas Gustavsson, koji je ove sezone imao dosta problema s ozljedom prepona koja je sada iza njega.

Flyersi su po treći put ove sezone poraženi od Carolina Hurricanesa. U susretu u kojem je ipak nastupio Jakub Voraček unatoč problemima s ozljedom, Philadelphia se morala više braniti i Carolina je bolju igru okrunila pobjedničkim golom šest minuta prije kraja susreta.

Gosti su bolje krenuli u utakmicu i to im je donijelo vodstvo 2:0 golovima Alexandera Semina i Nathana Gerbea, međutim nadu Flyersima u posljednjoj minuti druge trećine vratio je Claude Giroux. Potpuni povratak domaćina dogodio se u 43. minuti kada je na 2:2 poravnao Scott Hartnell da bi Jiry Tlusty šest minuta prije kraja vratio Carolinu u vodstvo koje više nije ispušteno.

“Tijekom cijele utakmice smo bili loši. Morate odigravati brzo i imati podršku suigrača, a način na koji smo se mi kretali s pakom nije bio na tom putu. S ovakvom igrom nećemo daleko dogurati“, rekao je trener Flyersa Craig Berube.

Flamesi su izbjegli sedmi uzastopni domaći poraz svladavši na svom ledu Phoenix Coyotese s 3:2. Bez Mikea Camallerija i Paula Byrona Flamesi su svejedno stigli do pobjede i to uz 30 obrana Karrija Rama.

Coyotesi su konstantno bili u minusu i pokušavali su se vratiti, ali Ramo je držao Calgary u igri. Domaćin je poveo golovima Seana Monahana i Lancea Boume da bi Antoine Vermette s igračem manje smanjio na 2:1. Ipak kratko je trajala radost gostiju jer je već tri minute kasnije Matt Stajan povisio na 3:1. U posljednjoj dionici Shane Doan je vratio neizvjesnost u susret, međutim to je ujedno bio i posljednji pogodak.

“Nismo u dobroj seriji, imamo osam poraza u zadnjih 11 utakmica, ali već smo dovoljno iskusni da znamo kako se takve stvari u ovako jakoj ligi događaju. Jednostavno moramo pronaći način kako se izvući iz ove situacije“, rekao je Vermette.

NHL:
Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens 5:1
Detroit Red Wings – Chicago Blackhawks 5:4 (SO)
Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes 2:3
Calgary Flames – Phoenix Coyotes 3:2

Foto, Wikipedia, Michael Miller

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!