Rukomet

Goluža: "Ne bojim se nikoga, stojim iza svojih riječi"

Ivana Strahija • subota, 25.01.2014.
Goluža: "Ne bojim se nikoga, stojim iza svojih riječi"
Foto: EPA

Izbornik Slavko Goluža i kapetan Igor Vori dodatno su, za hrvatske medije, komentirali događanja tijekom polufinalnog susreta protiv Danske...

Nakon što su njegovo prozivanje njemačkog sudačkog para Geipel/Helbig osudili mnogi, počevši s Ulrikom Wilbekom, danskim izbornikom, Slavko Goluža je za hrvatske medije kazao: "Ne bojim se nikoga i stojim iza svojih riječi. Za pobijediti Dansku ovdje trebalo bi biti dvostruko bolji. Mi jesmo bili bolji, ali ne dovoljno. Unaprijed sam stoga Dancima čestitao na zlatnoj medalji, sve su napravili da tako bude. Ja sam bio 100 posto uvjeren da mi možemo pobijediti."

Manuel Štrlek: "Fulali smo neke stvari koje nismo trebali. U drugom dijelu nismo bili na istoj razini, sad nakon poraza se više ništa ne može napraviti."

Iako iza svojih riječi stoji, hrvatski se izbornik ispričao: "Srce je pričalo iz mene, ne glava i nije moje da to komentiram. Moramo tražiti razloge u svojoj igri, no jasno je kakvi su osjećaji kad se živi za nešto. Ključni je trenutak bio kad se nismo uspjeli odvojiti."

Pričao je Goluža o uvjetima koji su bili daleko od idealnih: "Danci su bili ovdje cijelo vrijeme, a mi smo se vozikali, hoteli i hrana su bili katastrofa u prva dva grada, dok su u Herningu uvjeti fantastični, a kreveti sjajni."

Nakon što je izgubljena šansa za zlato, treba se primiriti i okrenuti borbi za broncu: "Mi smo mala zemlja, a opet smo u borbi za odličje. Naši navijači su nam dodatna snaga. Moramo se u subotu oporaviti od poraza. Uvjeren sam da možemo donijeti još jedno odličje u Hrvatsku. Izgleda da mi je bronca suđena, a Vori i Duvnjak su mi rekli nakon utakmice da će to biti naše zlato", kaže Goluža.

Ivan Slišković: "Dekoncentracija u obrani i napadu, da je nije bilo ne bismo izgubili. Nije bitno tko igra, bitno je pobijediti."

Kapetan Vori se nadovezao: "Stvarno 60 minuta krvavog rada. Nismo uspjeli, dijelom našom krivicom, jer se nismo odlijepili kad smo mogli. Čestitam svima, ulazak u polufinale je senzacija."

Nije se ni reprezentativni pivot suzdržao od komentiranja sudaca: "Kakve su to odluke bile, to bi vidjeli i slijepi. Ne da mi se izvlačiti na suce, ali u prvom poluvremenu suci jedino golove za Dance nisu zabijali. Nismo prigovarali tijekom utakmice, na to sam ponosan, borili smo se i onda sami sebi zapaprili."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.01.2014. u 14:36
    svaka čast - najbolji postsjedi, 5!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2014. u 13:54
    Ne bojim se nikoga stojim iza svojih rijeci!! Hajde covjece uvijek isto svake 2. godine. Nista ne ucis iz poraza-makni se.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2014. u 11:19
    Triba vratit Lina, čovik je doktor rukometa za Golužu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2014. u 23:21
    Ako su Duvnjak i Vori s broncom zadovoljni kao da je zlatom, onda uopće ne vidim smisla igranja na prvenstvima, počinje se raditi gubitnički mentalitet. Uvijek najavljuju pohod na zlato i onda kad je stani pani se useru (4 puta čak, pametniji bi već tu mnogo naučio, očito da sa takvim izbornikom to... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2014. u 20:53
    da smo imali balića koji bi na samo 15 min po tekmi zamijenio duvnjaka da se odmori prošetali bismo se do zlata.
    Obrisan korisnik