Zimski sportovi

Video: Colorado do vrijednih bodova u Sunriseu, Red Wingsi lako s Canadiensima

Branimir Korać • subota, 25.01.2014.
Video: Colorado do vrijednih bodova u Sunriseu, Red Wingsi lako s Canadiensima
Foto: EPA

Pet utakmica odigrano je noćas u NHL-u, a u onom najzanimljivijem Colorado je odnio pobjedu s gostovanja kod Floride koja u posljednje vrijeme igra sve bolje i ne odriče se ambicija za ulazak u doigravanje. Vrijednu domaću pobjedu upisali su Red Wingsi, a Nashville je poražen u Calgaryju unatoč četiri gola Erica Nystroma...

Uz 34 obrane Semjona Varlamova Colorado je u gostima stigao do pobjede protiv Floride. U sastavu Colorada nakon 36 propuštenih utakmica zbog ozljede našao se i Alex Tanguay koji je povratak obilježio asistencijom za bijeg na 2:0.

Avalanche je odradio odličnih 40 minuta i vodio nakon druge trećine 3:0 golovima Ryana O'Reillyja, Paula Stastnyja i Jamieja McGinna, međutim domaćin je u samu završnicu ipak ušao sa zaostatkom od jednog pogotka nakon što su Scottie Upshall i Tom Gilbert smanjili na 3:2. Ipak, gol Gilberta je stigao kasno, do kraja je ostalo manje od dvije minute i Varlamova je sačuvao prednost gostiju.

“O'Reilly je bio sjajan, osim što je postigao pogodak, bio je i najzaslužniji za moj gol. U svakoj utakmici je vrlo konstantan, radi naporno na ledu i van njega i to mu se isplaćuje“, hvalio je raspoloženog O'Reillyja McGinn.

I Detroit Red Wingsi su upisali pobjedu uz dobru večer vratara i povratak važnog igrača. Jonas Gustavsson je obranio 30 pokušaja Montreala dok se u sastav vratio Daniel Alfredsson, a Detroit je glatko slavio s 4:1.

Red Wingsi su ove sezone ispustili dosta bodova na svom ledu i svakako ih veseli činjenica da su napokon na domaćem ledu spojili dvije pobjede. Do sredine druge dionice domaćin je stigao do prednosti 2:0 golovima Henrika Zetterberga i Rileya Sheahana da bi Brendan Gallagher smanjio na 2:1 u 33. minuti. Ipak, tri i pol minute kasnije Nicklas Kronwall podiže na 3:1 i tako olakšava nastavak susreta svojoj momčadi. Gosti su pokušali sve kako bi se vratili, ali Gustavsson je bio raspoložen. U samoj završnici Gustav Nyquist je povisio na konačnih 4:1.

“Sitnice su nas u ovom susretu stajale poraza. Znamo da možemo bolje od ovoga. Žao mi je zbog Kronwallovog gola jer sam ga mogao spriječio. Bio sam u dobroj poziciji, dobro sam pročitao njihovu ideju i bio sam spreman. Međutim, pak je skliznuo preko palice“, rekao je Gallagher.

Washington Capitalsi upisali su sedmi uzastopni poraz i do samog kraja će imati žestoku borbu za ulazak u doigravanje. Novi poraz stigao je na gostovanju kod New Jersey Devilsa koji su slavili s 2:1 uz 30 obrana Coryja Schneidera.

Nakon 13 utakmica napokon je pogodak postigao i Stephen Gionta koji je doveo Devilse u vodstvo već u petoj minuti da bi Adam Henrique povisio na 2:0 na samom početku druge dionice. Capitalsi su se vratili u igru golom Jasona Chimere deset minuta prije kraja susreta, ali do poravnanja nisu došli.

“Kada je Jagr dobio pak, samo sam se htio malo osloboditi kako bih bio u dobroj poziciji ukoliko se odbije, ali je povukao sjajno dodavanje. Fantastičan potez“, hvalio je Jagrovu asistenciju kod svog gola Henrique.

Niti utakmica karijere Erica Nystroma nije pomogla Nashvilleu da se vrati neporažen iz Calgaryja. Flamesi su slavili s 5:4 nakon kaznenih udaraca u utakmici u kojoj je Nystrom postigao čak četiri gola.

Nashville je vodio s 3:1 i 4:2, kod 3:1 led je napustio neraspoloženi Karri Ramo , a Calgary se u konačnici vratio u utakmicu. Pogotke za domaćina postigli su David Jones dva te po jedan Mark Giordano i Mikael Backlund. Prilikom izvođenja kaznenih udaraca u četvrtoj seriji Sean Monahan je pogodio, a zatim je Reto Berra obranio pokušaj Ryana Ellisa i slavlje domaćina je moglo početi.

“Promatrao sam kako je Hudler prevario Dubnyka i pokušao sam isto te sam imao sreće. Bilo je ludo, navijači su vrlo glasni što je dodatni pritisak, ali svaki igrač mora biti spreman na takve situacije i uostalom za takvo navijanje i igramo“, rekao je Monahan.

Coyotesi su uz pomoć 36 obrana Mikea Smitha stigli do slavlja na gostovanju kod Edmontona 4:3. U 23. minuti Coyotesi su imali već visokih 4:0 i ujedno su ostali bez kapetana Andrewa Ferencea koji je zbog ozljede glave napustio led i više se nije vraćalo. Bez obzira na to uspjeli su smanjiti na 4:3 i vratiti neizvjesnost u utakmicu, no nisu uspjeli i poravnati. Pogotke za Phoenix postigli su Mikkel Boedker, Radim Vrbata, Derek Morris i Mike Ribeiro dok su strijelci za Edmonton bili Matt Hendricks, David Perron i Ryan Nugent-Hopkins.

NHL:
Florida Panthers – Colorado Avalanche 2:3
Detroit Red Wings – Montreal Canadiens 4:1
New Jersey Devils – Washington Capitals 2:1
Calgary Flames – Nashville Predators 5:4 (SO)
Edmonton Oilers – Phoenix Coyotes 3:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!