Zimski sportovi

Reichelt obradovao austrijske navijače slavljem na Streifu, prva ovosezonska pobjeda Tine Maze

Josip Tolić • subota, 25.01.2014.
Reichelt obradovao austrijske navijače slavljem na Streifu, prva ovosezonska pobjeda Tine Maze
Foto: EPA

Subota je donijela utrke spusta u obje konkurencije u Svjetskom skijaškom kupu. U Kitzbühelu je pobjedu odnio domaći skijaš Hannes Reichelt, dok se u Cortini d'Ampezzo prvi put ove sezone na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja popela Slovenka Tina Maze.

Austrijanac Hannes Reichelt pobjednik je šestog spusta sezone za Svjetski kup na legendarnoj stazi Streif u Kitzbühelu. 33-godišnji specijalist za brze discipline dominirao je u svim prolaznim vremenima 3.494 metra dugačke staze i u cilj ušao s pobjedničkim vremenom od 2:03,38.

Drugo mjesto pripalo je dotad vodećem Norvežaninu Akselu Lundu Svindalu koji je imao 21 stotinku sporije vrijeme, a na pobjedničko postolje u ovoj disciplini nakon gotovo dvije godine stao je i američki veteran Bode Miller (+0,34) osvojivši treće mjesto.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Jedini hrvatski predstavnik u ovoj utrci bio je Natko Zrnčić-Dim sa startnim brojem 33. Iako se dobro držao do polovice utrke i zaostajao nešto više od sekundu za Reicheltom, u drugom je dijelu izgubio previše vremena kako bi ušao u prvih 30. Na kraju ga je od tog ostvarenja dijelilo svega 15 stotinki te je zauzeo 33. mjesto (2,82).

Osvajanjem 100 bodova Reichelt je smanjio zaostatak za Svindalom u borbi za Mali kristalni globus na 80 bodova, dok je Norvežanin uvjerljivo vodeći u ukupnom poretku jer njegov glavni konkurent za Veliki kristalni globus Marcel Hirscher ne nastupa u brzim disciplinama. Trenutno ima 837 bodova, 102 više od Austrijanca.

U nedjelju se u Kitzbühelu vozi druga i posljednja ovosezonska superkombinacija na kojoj će, uz Natka, nastupiti i Ivica Kostelić. Prva vožnja (superveleslalom) na rasporedu je u 10:15, a druga slalomska u 15:15 (HRT 2).

Osim u muškoj, u subotu se vozio i spust u ženskoj konkurenciji, i to drugi u dva dana u talijanskom skijalištu Cortini d'Ampezzo. Nakon što je u jučerašnjem skraćenom izdanju osvojila sedmu poziciju, braniteljica naslova ukupne pobjednice Svjetskog kupa Tina Maze danas je bila najbrža prvi put ove sezone prekinuvši tako dugotrajan post.

Do drugog je mjesta doskijala švicarska reprezentativka Marianne Kaufmann-Abderhalden (+0,27), trećeplasirana u poretku za Mali kristalni globus, dok je treće vrijeme imala predstavnica Lihtenštajna Tina Weirather, zaostavši 38 stotinki.

Jučerašnja pobjednica Maria Höfl-Riesch s nešto više od pola sekunde zaostatka morala se zadovoljiti četvrtim mjestom, čime je smanjila prednost u odnosu na Weirather u spustaškom (75) i ukupnom poretku (148 bodova razlike).

U nedjelju se u Cortini d'Ampezzo od 12 sati vozi još jedan superveleslalom, posljednji prije Olimpijskih igara u Sočiju, ali i finala Svjetskog kupa u Lenzerheideu 13. ožujka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!