Zimski sportovi

Video: Ducksi preletjeli Los Angeles, Sharksima šesta pobjeda u nizu

Željka Jurkas • nedjelja, 26.01.2014.
Video: Ducksi preletjeli Los Angeles, Sharksima šesta pobjeda u nizu

Deset susreta NHL-a odigrano je sinoć, a kruna je bila dugoočekivana utakmica na otvorenom na Dodger Stadiumu u Los Angelesu. Ducksi su malo pokvarili sveopće slavlje pomevši Kingse, Starsi su pomeli Pense, a Washington Habse. Boston se nakon kratkog odmora vraća punom snagom, San Jose produžuje seriju pobjeda, a Buffalo staje na kraj serije 'Lumbusa. Carolina je u zaostaloj utakmici svladala Ottawu, a Islandersi nikako da uhvate malo sreće...

Carolina Hurricanes odigrali su treću utakmicu u četiri dana u subotnjoj matineji protiv Ottawe Senatorsa. Nije bilo niti govora o umoru kada se prvoj liniji u golovima pridružila i treća. Ukupno pet puta tresla se mreža Robina Lehnera iz 22 pokušaja unutar četrdeset minuta, a na samome kraju, kada je drugi vratar Craig Anderson povučen na klupu za igrača više, Manny Malhotra zabio je svoj drugi gol u prazan gol. "Da bi imali kontinuitet uspjeha, sve naše linije moraju pridonositi. Ne samo ofenzivno, već i u obrani puno očekujemo jedan od drugoga. Dobro kada u tome uspijemo", rekao je dvostruki strijelac, a prenosi službena stranica. U prvoj trećini samo je Nathan Gerbe zatresao mrežu, a u drugoj su se čak sedmorica igrača upisala u strijelce. Uz Malhotru za domaćine su zabijali kapetan Eric Staal, Reiley Nash i Tuomo Ruutu, a za goste Kyle Turris dvaput, i Mika Zibanejad jednom.

Najveća priča u subotu popodne iz Nassau Coliseuma bila je priznat, pa poništen gol u produžetku utakmice Islandersa i St. Louis Bluesa. Islesi su bili sigurni da su pobijedili 1:15 minutu prije isteka produžetka kada se pak odbio od Thomasa Vaneka u gol. Nakon podugačkog video pregleda Toronto je zaključio da je Vanek udario pak klizaljkom i gol nije priznat. U kaznenim udarcima Vanek je jedini bio precizan na strani domaćina, a Alex Steen i Kevin Shattenkirk prevarili su Kevina Poulina. Islesi su poveli, s dva gola, do petnaeste minute prve trećine, a jedini tko im uspijeva odgovoriti je Vladimir Tarasenko. S golom u igri 4 na 4 dvije minute nakon primljenog drugog gola i na samom početku druge trećine Bluesi se vraćaju u utakmicu. Matt Martin donosi ponovno vodstvo domaćinima, a na samom kraju treće, 27 sekundi prije isteka vremena T.J. Oshie forsira produžetak. "Puno smo radili na ovim gostovanjima. U New Jerseyju smo imali tešku utakmicu i sve u svemu igrali smo s dobrim momčadima. Vraćamo se kući s pozitivnim dojmovima", rekao je Oshie nakon svega.

Četiri dana odmora za Boston Bruinse pokazalo se taman dovoljno da ih osvježi, a da još uvijek ostanu u natjecateljskom ritmu. Druga pobjeda u nizu stigla je u Wells Fargo Centru u matineji protiv Flyersa. Kapetan Zdeno Chara zabio je dva gola nakon rupe od četrnaest utakmica, Jerome Iginla priključio se sa svoja dva, a Reilly Smith i Patrice Bergeron zabili su po jedan u drugoj trećini. "Od prvog trenutka smo bili u utakmici. Sve linije su bile spremne. Kroz sezonu nema puno pauza, pa kad ju dobijemo želimo ju iskoristiti na najbolji mogući način i pokazati treneru da se i s time možemo nositi. Dobili smo par dana van leda i nekoliko dobrih treninga. Dobro je bilo vratiti se na led i svi smo dobro igrali", zaključio je Iginla koji je uz dva gola upisao i dvije asistencije. Jedini gol domaćina, kojima je ovo četvrti poraz u nizu došao je na powerplayu. Kapetan Claude Giroux jedini je prevario Tuukku Raska i pokvario mu shutout.

Alex Ovečkin vratio se u postavu Washington Capitalsa u gostima kod Montreal Canadiensa. Nakon prve trećine bez golova kreće show u kojem unutar deset minuta gosti bježe na četiri gola razlike. Ovečkin zabija prvi, a slijede ga John Erskine, Jay Beagle i John Carlson. "Trebalo nam je ovo. Bio sam malo zabrinut nakon prve trećine u kojoj smo dobro igrali, ali smo kapitalizirali. Mislio sam si: 'O ne, evo nas opet'. Powerplay nas je izvukao, u drugoj trećini smo imali dosta sreće, ali bilo je i vrijeme da se okrene na našu stranu", izjavio je za klupske stranice trener Capsa Adam Oates. Pobjedu kojom su razbili niz od sedam poraza zaokružio je Casey Wellman, a Braden Holtby obranio je 21 pokušaj za svoj drugi shutout sezone. Habsima je ovo četvrti poraz u nizu, a o igri najbolje govori činjenica da su gledatelji pljeskali gostima.

U srazu dva najbolja rookija ove sezone, Tyler Johnson u dresu Tampa Bay Lightninga odnio je pobjedu nad Nathanom MacKinnonom iz Colorado Avalanchea. Johnson je upisao hat trick, s prvim i zadnja dva gola domaćina, a MacKinnon je skupio jednu asistenciju. "Tyler je našao zgodno vrijeme da spremi tri u mrežu. Odličan je bio večeras", pohvalio je trostrukog strijelca trener Boltsa Jon Cooper, prenosi The Canadian Press. Mark Barberio i Valtteri Filppula upisali su se u strijelce za vodstvo domaćina od tri razlike, a unutar nepune minute od trećeg gola Avalanche odgovara s dva, John Mitchell i Tyson Barrie dovode utakmicu na jedan razlike. Zamah s kraja druge trećine ne uspijevaju prenijeti na zadnju te Johnson s dva gola postavlja konačni rezultat. U drugim vijestima iz Tampe, Steven Stamkos je nakon dobrih nalaza u četvrtak dobio liječničko dopuštenje za igru s laganim kontaktom na treninzima.

Od svih momčadi koje su to mogle, gotovo nitko nije očekivao da će Buffalo Sabresi, koji ne znaju za pobjedu već pet utakmica, prekinuti najveći pobjednički niz Blue Jacketsa u povijesti. Nakon osam pobjeda Columbus je naišao na spremnog i razigranog Ryana Millera koji je skinuo 36 od 38 udaraca, a dva shorthanded gola Christiana Ehrhoffa i Marcusa Foligna pokazala su se presudnima. "Potrebno je malo sreće i dobar vratar. Danas smo imali kombinaciju toga dvoje", zaključio je na kraju svega trener gostiju Ted Nolan. Sreća o kojoj Nolan priča je pomazila Sabrese na prvom golu Matta Ellisa te pri ponekim udarcima domaćina koju su završili na okviru umjesto u golu. Derek MacKenzie izjednačio je utakmicu deset minuta nakon vodstva gostiju i bilo je to jedino izjednačenje i približavanje pobjedi. Steve Ott početkom treće i Cody Hodgson s golom u praznu mrežu dvije minute prije kraja još su bili strijelci Buffala, a Marc Letestu vratio je utakmicu na dva gola razlike minutu i pol nakon Ottovog gola. Standardno odličan u vratnicama Sergej Bobrowski nije imao svoju večer i nakon tri primljena gola na deset udaraca poslan je na klupu.

Winnipeg Jetsi dvaput su dolazili u vodstvo od dva gola, da bi Phil Kessel minutu i pol prije kraja regularnog dijela izjednačio utakmicu i donio bod Maple Leafsima. Na samoj sredini produžetka Dustin Byfuglien zabija svoj dvanaesti gol sezone i vraća Jetse u kolonu pobjeda. “Najveća stvar koju smo pokazali je ustrajanje na planu igre i ne odstupanje. Držiš ga se i kad tad će prilika doći. I onda je samo stvar realizacije“, prenose klupske stranice izjavu strijelca pobjedničkog gola. Mark Scheifele i Blake Wheeler zabili su u prvoj trećini, a Brian Little i Zach Bogosian u drugoj. Gosti su se vratili golovima Diona Phaneufa, Troya Bodieja i Tima Gleasona u drugoj te Kessela u zadnjoj trećini.

Kari Lehtonen zaradio je svoj drugi shutout u tri utakmice, a specijalne jedinice njegove momčadi pobrinule su se za pobjedu nad Pittsburgh Penguinsima. Prva dva gola Dallasa došla su s powerplaya, dok je penalty kill u potpunosti zaustavio prvi powerplay Lige. “Zadnje tri utakmice su bile odlične u sve tri zone. No ova, protiv toliko talentirane momčadi i s takvim učinkom specijalnih momčadi, ipak preuzima prvo mjesto“, sretan je bio trener Starsa Lindy Ruff. Pensi su najviše ofenzive pokazali u zadnjoj trećini, nadpucavši prvi put u utakmici domaćine 12:6. No, lijek za Lehtonena nisu našli i Dallas je postao treća momčad ove sezone koja ih je ostavila bez postignutog pogotka. Sergej Gončar, kapetan Jamie Benn i Rich Peverly upisali su se u strijelce.

Prva utakmica u L.A.-u na otvorenom u povijesti Lige i prva u nizu Stadium Series koje će se igrati do 1. ožujka otišla je na stranu gostujuće momčadi. Gotovo da se gledala repriza utakmice od četvrtka. Ducksi su, prije svega zahvaljujući fenomenalnom Jonasu Hilleru došli do nove pobjede nad divizijskim rivalima Kingsima i povećali svoju prednost u suverenom vodstvu Lige. S dva gola na samom početku prve trećine Anaheim je došao do prednosti koju nisu željeli ispustiti. Najraspoloženiji igrač domaćina bio je Anže Kopitar koji je nedugo nakon drugog gola izborio kazneni udarac, no Hiller je sinoć hvatao sve. Corey Perry i Matt Beleskey dali su ton utakmici, a Andrew Cogliano zabio je u praznu mrežu na samom kraju. "Hiller je bio toliko dobar da sam na pola zadnje trećine rekao: 'Nema šanse da ga itko prođe.'", komentirao je trener Ducksa Bruce Boudreau svog vratara. Boudreau je drugi puta vodio momčadi na utakmici na otvorenom i drugi puta upisao pobjedu. Hiller je prvi vratar koji je na otvorenom zaključao svoju mrežu, a ovo je četvrti puta ove sezone da je to uspio.

Minnesota Wild došla je u Tank i punih trideset minuta prijetila da će prekinuti seriju pobjeda Sharksa. Matt Cooke svojim osmim golom sezone i Keith Ballard svojim prvim doveli su goste u prednost. No ona se topi unutar minute na sredini druge trećine. Joe Thornton i Patrick Marleau, koji su prije tri dana potpisali nove ugovore za produžetak vjernosti San Joseu, izjednačuju utakmicu. Joe Pavelski koji je zabilježio 19 golova u zadnjih 21 utakmicu sinoć se zadovoljio s dvije asistencije. Prva je bila na prvi gol Sharksa, a druga u produžetku za samu pobjedu. "Odlično je ukrao pak i zadržao ga dovoljno dugo da dođem u priliku. Nadmašio je sve i servirao mi šansu, i tu je bio kraj. On može sve, a danas je odlučio bio asistent. Lijepo od njega", opisao je akciju za pobjednički gol Thornton.

NHL
Carolina Hurricanes – Ottawa Senators 6:3
New York Islanders – St. Louis Blues 3:4 kazneni udarci
Philadelphia Flyers – Boston Bruins 1:6
Montreal Canadiens – Washington Capitals 0:5
Tampa Bay Lightning – Colorado Avalanche 5:2
Columbus Blue Jackets – Buffalo Sabres 2:5
Winnipeg Jets – Torontno Maple Leafs 5:4 produžetak
Dallas Stars – Pittsburgh Penguins 3:0
Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 0:3
San Jose Sharks – Minnesota Wild 3:2 produžetak

Foto: Wikipedia, Michael Miller

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH26.01.2014. u 22:38
    Bravo Anaheim, tako se leti a nadam se i do naslova.
    ALGHAZANTH