Zimski sportovi

Video: Veliki preokret Rangersa, pobjeda Oilersa

Željka Jurkas • ponedjeljak, 27.01.2014.
Video: Veliki preokret Rangersa, pobjeda Oilersa

Pet susreta i druga utakmica na otvorenom u dva dana obilježili su nedjelju u NHL-u. Grad koji nikada ne spava pokazao se u svoj svojoj raskoši, Detroit je opet pao na domaćem ledu, Chicago je upisao sedmi poraz u zadnjih deset susreta, Scrivens je došao do svoje prve pobjede u dresu Oilersa, a Vancouver je s(p)retno došao do dva boda...

Pravi spektakl, no za razliku od onoga dan prije u L.A.-u, odvijao se kako na tribinama i popratnim sadržajima, tako i na ledu Yankee Stadiuma u New Yorku u sklopu Stadium Seriesa NHL-a. New Jersey Devilsi ugostili su New York Rangerse u matineji koja je kasnila 37 minuta zbog odbljeska sunca na ledu. Sraz dvojice velikana, Martina Brodeura i Henrika Lundqvista među vratnicama počeo je pravom golijadom. U prvih dvadeset minuta Marty je pustio dva, a Kralj Henrik tri gola iz deset pokušaja. Igra je bila brza i dinamična, a momčadi su se privikavale na novo okruženje. U drugoj trećini Kralj se sjetio zbog čega ga smatraju jednim od najboljih, a na veliku žalost fanova Devilsa, njihova momčad je zaboravila igrati obranu te je Marty ostavljen na streljani i uz nekoliko loših odbijanja Rangersi preokreću utakmicu i do kraja trećine vode 6:3. Corey Schneider stao je na gol, a obrana Devilsa proradila je u trećoj, ali nakon kaznenog udarca Dereka Stepana, više nije bilo volje. Dvojica igrača zamalo su došla do hat tricka, Patrik Eliaš i Mats Zuccarello dvaput su se upisali u strijelce. “Vratili smo se osnovama i bilo je dovoljno za povratak. Igrali smo jednostavno i sigurno. Bilo je jako uzbudljivo i odlično dobiti dva boda“, komentirao je na kraju Rick Nash, jedan od strijelaca u dresu Rangersa.

Novi pokušaj Detroita da dosegne tri pobjede u nizu, najviše što su ove sezone zabilježili, propao je u ispucavanju kaznenih udaraca u Joe Louis Areni. Nick Bjugstad prevario je Jonasa Gustavssona, a sva tri pokušaja Wingsa zaustavio je Tim Thomas. Florida je prva došla u vodstvo od gola prednosti, ali Detroit preokreće rezultat i dolazi do dva gola prednosti do kraja druge trećine. Zadnja trećina donosi novi preokret, gosti uz tri gola dolaze do izjednačenja. “Kada vodiš 3:1, da li bi trebao pobijediti? Da. Kada vodiš 4:2 da li bi trebao pobijediti? Naravno. Mi nismo“, komentirao je trener Wingsa Mike Babcock.

Vratar Winnipeg Jetsa, Al Montoya čekao je cijelu svoju karijeru da odnese pobjedu između vratnica u United Centru. Pa, iako je došlo s krive strane leda, igrati u rodnom gradu uvijek je posebno iskustvo:“Ovo je nešto posebno. Čekao sam ovo otkako sam bio dijete, tako da ne mogu riječima niti opisati. Cijela moja obitelj i prijatelji su ovdje. Bilo je nekoliko dobrih utakmica ovdje prije, ali ovu ništa ne može nadmašiti.“ Montoya je pustio rani gol Brandona Bolliga, no nakon toga zaključao vrata i obranio 34 pokušaja. Blake Wheeler i Andrew Ladd pobrinuli su se da Montoyine obrane budu dovoljne, a kada je Chicago izvadio Coreya Crawforda, Wheeler je spremio još jedan u praznu mrežu.

S Ben Scrivensom među vratnicama i napadom koji se nije raspao nakon što su gosti izjednačili Edmonton Oilersi su prekinuli niz od šest poraza. David Legwand zabio je jedini gol za Nashville, na sredini prve trećini za izjednačenje rezultata nakon početnog gola Justina Schultza. “Lijepo je bilo doći prvi u prednost i mislim da smo prenijeli taj moment kroz cijelu prvu trećinu. Očajnički nam je trebala ta pobjeda da dobijemo na samopouzdanju. Sada imamo povjerenje da možemo pobijediti. Ako treba možemo i stizati rezultat, ali lijepo je bilo biti u vodstvu“, rekao je Ryan Smith za klupske stranice. Smith je zabio treći gol Oilersa na powerplayu, svoj ukupno 125. što ga stavlja na drugo mjesto zajedno s Wayne Gretzkyjem najuspješnijih klupskih strijelaca s igračem više. Jordan Eberle, Nail Yakupov i Ryan Nuget-Hopkins dodali su svaki po gol.

“Bizarna utakmica“, riječi su zamjenskog trener Canucksa Mikea Sullivana na susret odigran u Rogers Areni između Vancouvera i Phoenix Coyotesa. Kevin Bieksa zabio je svoj drugi gol na vlastiti odbijanac sredinom produžetka nakon što su domaćini dvaput ispustili vodstvo od dva gola razlike. Bieksa i Janin Hansen stavili su prva dva gola prednosti u prvoj. Gosti su se vratili golovima Antoinea Vermettea, da bi Nucksi ponovo poveli pomoću Chrisa Higginsa i Zaca Daple. Vermette je zaokružio hat trick, a Shane Doan izjednačio utakmicu početkom treće.

NHL
New Jersey Devils – New York Rangers 3:7
Detroit Red Wings – Florida Panthers 4:5 kazneni udarci
Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets 1:3
Edmonton Oilers – Nashville Predators 5:1
Vancouver Canucks – Phoenix Coyotes 5:4 produžetak

Foto: Wikipedia, Michael Miller

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!