Zimski sportovi

Video: Kopitar i Quick donijeli pobjedu Kingsima u San Joseu, Colorado slavio u Dallasu

Branimir Korać • utorak, 28.01.2014.
Video: Kopitar i Quick donijeli pobjedu Kingsima u San Joseu, Colorado slavio u Dallasu

Niti jedan od šest dvoboja u NHL-u igranih noćas nije otišao u produžetak. Najviše neizvjesnosti bilo je u kalifornijskom derbiju gdje je Los Angeles slavio u San Joseu, a zanimljivo je bilo i u Dallasu otkud su bodove odnijeli igrači Colorada...

San Jose Sharksi rijetko gube na svom ledu, a kada gube, onda je to vrlo tijesno. I drugi poraz ovog mjeseca u San Joseu upisali su s minimalnih 1:0, a nakon Boston Bruinsa, sada su s tim rezultatom slavili i Los Angeles Kingsi.

Velike zasluge za pobjedu Kingsa idu Jonathanu Quicku koji je obranio svih 23 pokušaja prema svojim vratima i tako stigao do trećeg shutouta ove sezone. Jedini pogodak postigao je Anže Kopitar koji je zabio u 38. minuti poslije čega više nije bilo promjena rezultata.

“Bila nam je potrebna ovakva pobjeda kako bi prekinuli negativnu seriju. Quick je bio vrlo dobar na vratima i dao nam je priliku za pobjedu. Srećom, jedan pogodak je ovaj put bio dovoljan“, rekao je Kopitar.

Dallas je konstantno vršio pritisak prema golu Colorada, Sergej Varlamov je imao pune ruke posla, ali obranio je 41 pokušaj Starsa i odveo svoju momčad do pobjede 4:3. Colorado je tako četvrti put zaredom stigao do pobjede protiv Starsa i tako zadao Dallasu novi udarac u borbi za doigravanje.

Avalanche je odlično krenuo u utakmicu i poveo s 2:0 golovima Nathana McKinnona i Jamieja McGinna, međutim Dallas se vratio i poravnao na 2:2 golovima Jamieja Benna i Tylera Seguina. U samom finišu druge trećine još dva gola, ponovno je Colorado poveo zahvaljujući Paulu Stastnyju da bi odmah Seguin poravnao na 3:3. Kada je Avalanche po treći put poveo, priči je bio kraj. Ovaj put je strijelac bio Alex Tanguay, Starsi su imali još 15 minuta za treće poravnanje, ali Varlamov nije dopustio novi pogodak.

“Samo u prvih pet minuta su bili bolji, nakon toga smo potpuno dominirali, ali njihov vratar je ukrao show. Imali smo pet ili šest čistih zicera za odvesti utakmicu na svoju stranu, ali Varlamov je fantastično branio“, rekao je trener Dallasa Lindy Ruff.

Boston Bruinsi odnijeli su pobjedu u Uniondaleu kod Islandersa sa 6:3. Chad Johnson je upisao 34 obrane, dok je na drugoj strani Kevin Poulin unatoč 30 obrana zamijenjen u posljednjoj trećini nakon tri brza gola Bruinsa. Do kraja susreta na vratima Islandersa je stajao Evgeni Nabokov koji je trebao upisati samo jednu obranu.

Susret je prelomljen krajem druge i početkom treće dionice kada su Carl Soderberg, Patrice Bergeron i Zdeno Chara odveli Boston do nedostižne prednosti. Ranije su pogotke za Bruinse postizali Loui Eriksson, Brad Marchand i Reilly Smith dok su strijelci za Islanderse bili Frans Nielsen, Michael Grabner i u posljednje vrijeme vrlo raspoloženi Kyle Okposo.

“Igrali smo dobro, ali jednostavno nismo iskoristili dovoljno prilika. Moramo što prije preboljeti ovaj poraz i okrenuti se utakmici protiv Rangersa“, rekao je Okposo koji ovog mjeseca ima sedam golova i osam asistencija.

Columbus je u sjajnoj formi i ove godine ima najbolji omjer pobjeda i poraza na Istoku. Međutim Carolina je uspjela napraviti preokret u zadnjoj četvrtini i doći do pobjede 3:2 u posljednjih osam minuta susreta.

Blue Jacketsi su sjajno krenuli i već nakon tri minute poveli su s 2:0 golovima Dereka MacKenziea i RJ-a Umbergera, no onda Carolina stvara pritisak. Dugo je Sergej Bobrovski odolijevao pokušajima domaćina, na kraju je skupio 32 obrane, međutim u razdoblju od 52. do 55. minute Hurricanesi su triput poslali pak u mrežu i napravili preokret. Bio je to preokret u režiji braće Staal, Eric je postigao prva dva gola, a Jordan treći.

Pittsburgh Penguinsi nisu imali problema sa slabašnim Buffalom. Unatoč 31 obrani Ryana Millera, Buffalo je poražen s glatkih 3:0, a na drugoj strani Marc-Andre Fleury je s 24 obrane stigao do svog četvrto ovosezonskog shutouta. U 500. NHL utakmici Evgenij Malkin nije ubilježio bod, a strijelci su bili Chris Kunitz, Derryk Engelland i Tanner Glass.

Edmonton je u kanadskom derbiju iznenadio u gostima Vancouver Canuckse i slavio s 4:2. Na povratku poslije pauze Jordan Schroeder je postigao dva pogotka, ali nije bilo dovoljno. Na drugoj strani David Perron je upisao hat-trick, jedan pogodak je dodao Jesse Joensuu i priči je bio kraj.

NHL:
San Jose Sharks – Los Angeles Kings 0:1
Dallas Stars – Colorado Avalanche 3:4
New York Islanders – Boston Bruins 3:6
Carolina Hurricanes – Columbus Blue Jackets 3:2
Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 3:0
Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 2:4

Foto - Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!