Tenis

Hrvatski tenisači isprobali podlogu u Domu sportova, Dimitrov otkazao nastup

Vedran Babić • utorak, 28.01.2014.
Hrvatski tenisači isprobali podlogu u Domu sportova, Dimitrov otkazao nastup
Foto: Kristijan Komarica

Organizatore PBZ Zagreb Indoorsa u utorak je dočekala loša vijest. Zbog ozljede je svoj nastup otkazao bugarski tenisač Grigor Dimitrov, koji se tako pridružio Janku Tipsareviću na listi onih koji su ove godine spriječeni doći u glavni hrvatski grad. Hrvatski tenisači odradili su trening na glavnom terenu u Domu sportova...

"Želio sam osvojiti naslov u Zagrebu, međutim zbog ozljede sam prisiljen otkazati nastup u Domu sportova", kazao je Grigor Dimitrov, od ponedjeljka 19. tenisač svijeta, što mu je najbolji renking karijere.

Dimitrov je nedavno na Australian Openu po prvi put izborio četvrtfinale Grand Slama i ondje izgubio od Rafaela Nadala odigravši odličan meč (3:6, 7:6 (3), 7:6 (7), 6:2). Na tom je putu, međutim, zaradio i ozljedu te neće biti u stanju nastupiti u Zagrebu.

22-godišnjak iz Haškova lani je u Zagrebu poražen od Ive Karlovića u prvom kolu, ali se unatoč tome radovao povratku u glavni hrvatski grad.

"U Zagrebu sam se prošle godine osjećao kao kod kuće. Iako sam u tijesnome meču izgubio već u prvom kolu, grad i turnir su mi ostali u lijepom sjećanju. Nažalost, oporavak od ozljede zadobivene na Australian Openu se oduljio. Nadam se da ću imati priliku ponovno zaigrati u Zagrebu."

Osim Dimitrova, svoj je nastup ranije otkazao i Janko Tipsarević, također zbog ozljede. Među glavnim zvijezdama turnira, koji traje od 1. do 9. veljače, su Milos Raonic, Tommy Haas, Mihajl Južni, Feliciano Lopez, Philipp Kohlschreiber, Jürgen Melzer i Radek Štepanek.

Dakako, najveći će mamac domaćim navijačima biti hrvatski predstavnici. Ivan Dodig, Marin Čilić, Ivo Karlović i Borna Ćorić isprobali su podlogu na glavnom terenu u Domu sportova odradivši trening.

"To je pogodnost kakvu ne možemo uživati na drugim dvoranskim turnirima, gdje tereni nikada nisu spremni prije četvrtka. Želio bih zahvaliti organizatorima što su nam omogućili treninge već od ponedjeljka navečer. To će nam, uz bučnu potporu gledatelja, zasigurno biti dodatna prednost u odnosu na inozemne igrače", izjavio je za HRT Dodig, prvi hrvatski "reket" i po svemu sudeći jedini hrvatski nositelj na turniru.

Branitelj naslova u pojedinačnoj konkurenciji je Čilić, koji je u finalu sa 6:3, 6:1 nadigrao Melzera. Čilić je turnir osvojio ukupno tri puta. Dodig je slavio jednom, baš kao i Ivan Ljubičić, Marcos Baghdatis, Sergij Stahovskij i Južni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.01.2014. u 00:48
    zanimljiviv roster, samo da ovi nositelji ne zapnu u prvom kolu od anonimaca
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2014. u 23:48
    bezvezan turnir
    Obrisan korisnik
  • africa_2328.01.2014. u 22:54
    Napišeš da ako voliš tehniku, winere, atraktivne poteze, mozak, vic u igri, intelgijenciju voliš taj sport, i da će pravi mamac za to biti Haas i Raonić Ajde za Haasa nam je jasno, ali što od navedenog ti vidiš u Raonicu Šalu na stranu, možemo se složiti da je lista tenisača ove godine vrlo dobra... [više na forumu]
    africa_23
  • Obrisan korisnik28.01.2014. u 22:41
    valjda pratiš tenis jer voliš taj sport. ako voliš taj sport, onda voliš lijepu tehniku, winere, atraktivne poteze, mozak, ideju, vic u igri, inteligenciju... a svega toga nećeš mnogo vidjeti kod hrvatskih tenisača izuzev Ivana Dodiga. Dočim, Tommy Haas, makar bio pregažen ozljedama i godinama, još... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2014. u 22:30
    Hoćeš reć da svi mi koji pratimo naše tenisače smo prenabrijani nacionalisti? Pa koga da gledamo ako ne naše tenisače,u Hrvatskoj ih vidimo dvaput godišnje kad su Umag i Zagreb i možda još jednom-dvaput eventualno kad je Davis Cup.
    Obrisan korisnik